بازدید از جاهای دیدنی ارومیه
معرفی بهترین جاهای دیدنی ارومیه | بهترین جاهای دیدنی ارومیه + عکس
آب و هوای مساعد ارومیه و طبیعت دلنواز آن، لذت حضور در جاهای ارومیه را چندبرابر می کند. برای سفری کوتاه به ارومیه با ویکی گردی همراه شوید.
جاهای دیدنی ارومیه علاوه بر اماکن تاریخی بی شمار، شامل دیدنیهای طبیعی بسیاری نیز میشود. ارومیه یکی از کلان شهرهای ایران و مرکز استان آذربایجان غربی در شمال غرب کشور است. طبق نظر مورخان قدمت این شهر به دوران مادها باز میگردد. از اینرو دیدنیهای تاریخی ارومیه کمتر از طبیعت بکر و زیباییهای طبیعی آن نیست. جاهای دیدنی ارومیه از کمتر شناخته شده ها با شگفتیهای زیاد است که حتماً باید برای سفر در ابتدای لیست خود بیاورید. در واقع جاهای دیدنی ارومیه آنقدر زیاد است که اگر چندین بار هم به آنجا سفر کنید باز هم جاذبههای جدیدی در انتظار شماست.
دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه در شمال غرب ایران، زمانی بزرگترین دریاچهی آبشور دنیا و دومین دریاچه، بعد از «دریای مرده» در خاورمیانه بود. اندازه این دریاچه به ۱۴۰ کیلومتر از شمال تا جنوب و ۸۵ کیلومتر از شرق تا غرب میرسد که مجموعا شامل وسعتی بیش از ۵۲۰۰ کیلومتر مربع میشود. در گذشته لنج سواری در این دریاچه زیبا یکی از اصلیترین تفریحات مردم آذربایجان بود و جمعهها صف طویلی را میدیدید که منتظر سوار شدن بر لنج بودند. متاسفانه در چند سال گذشته دچار خشکی شده و وسعت و شکوه سابق را ندارد. اصلیترین دلیل خشک شدن دریاچه ارومیه، تغییر و انحراف مسیر آب رودخانههایش است. دلایل دیگری هم مانند کاهش بارش باران، گرمای آبوهوا و استفاده از آبهای زیرزمینی در مکانهای دیگر موجب این کمآبی شدهاند.
دریاچه مارمیشو
دریاچه مارمیشو در ۴۵ کیلومتری شمال غرب ارومیه، در مسیر آبهای مرزی ایران و ترکیه قرار دارد. زلزله و سد کوه در مسیر آبهای مرزی باعث شکلگیری این دریاچه شده است و انواع آبزیان، مانند قزلآلا در آن رشد میکنند و این دریاچه را به محل مناسبی برای ماهیگیری تبدیل کرده است. دریاچه مارمیشو پنج هکتار مساحت دارد. متاسفانه در سالهای اخیر به علت جاری شدن سیل و پر شدن دریاچه با شن و ماسه سیلاب، مساحت و عمق دریاچه مارمیشو کمتر شده است. نام این دریاچه، از اسم رهبر مسیحیان آشوری، مارشیمون بنیامین گرفته شده است.
ساختمان شهرداری ارومیه
ساختمان شهرداری ارومیه در خیابان امام، شرق میدان قدیمی ایالت قرار دارد. قدمت این بنا به پهلوی اول میرسد. در سال ۱۳۱۰ شمسی ملا اوستا، که چیره دستترین معمار زمان خود بود، این ساختمان را ساخت. پلان کلی این ساختمان، مانند ساختمان شهرداری تبریز به شکل عقابی است که بالهای خود را باز کرده است. ساختمان شهرداری در دو طبقه ساخته شده و در معماری آن اصل تقارن کاملا رعایت شده است. در ۳۰ شهریور سال ۱۳۲۰ شمسی، در حمله متفقین به ایران ارتش روسیه پادگان را بمباران کرد که در این حمله قسمتی از نمای جنوبی آن تخریب شد؛ سپس توسط دو نفر به نامهای اوستا مهبور و یک استادکار ارمنی مرمت شد.
برج سه گنبد
برج سه گنبد در جنوب شرقی ارومیه، خیابان استاد برزگر قرار دارد که در سال ۵۸۰ هجری قمری، در دوره سلجوقیان ساخته شده است. اما برخی نیز ادعا میکنند این بنا در دوره ساسانس، به عنوان آتشکده ساخته شده، اما هیچ سند معتبری برای اثبات آن وجود ندارد. در داخل این بنا سه کتیبه به خط کوفی وجود دارد که از سنگ تراشیدهاند و در پایان کتیبه، تاریخ محرم ۵۸۰ هجری ثبت شده است. طبق این کتیبه، این بنا به دستور یکی از حاکمان سلجوقی به نام «شیث قاطه المظفری» ساخته شده و از نظر معماری، شبیه مقابر مراغه و سایر مقبرههایی است که در قرن ششم هجری در دوره سلجوقی ساخته شدهاند. برج سه گنبد به شکل استوانهای ساخته شده که قطر آن پنج متر و ارتفاعش نیز ۱۳ متر است. این بنا دو طبقه است و در هر سوی آن دریچه وجود دارد. طبقه اول را سردابه مینامند که پوششی قوسدار دارد و توسط آن از طبقه دوم جدا میشود. این بنا در ۱۵ آذر ۱۳۱۴، با شماره ۲۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آبشار شملکان
آبشار شملکان یکی از زیباترین آبشارهایی است که در روستایی به همین نام، در نزدیکی ارومیه قرار دارد. برای رفتن به روستای شملکان، از جادهبند و تفرجگاه بند باید عبور کرد. این آبشار طبیعت بسیار زیبایی در این روستا ایجاد کرده که ارزش دیدن دارد.
مسجد جامع ارومیه
مسجد جامع یکی از آثار تاریخی ارومیه است که در خیابان اقبال قرار دارد. این مسجد در میان بازار قدیمی شهر واقع شده و یکی از ارکان اصلی بافت قدیمی شهر است. برخی معتقد هستند این بنا ابتدا آتشکده بود و بعد از تسلط مسلمانان ویران و سپس در قرن هفتم هجری قمری بر روی آن مسجدی ساخته شده که سبک تزیینات، گچبریها، ستونبندیها و طاقهای مسجد شبیه سبک معماری سلجوقیان است. تاریخ تجدید بنای این مسجد معلوم نیست، اما محراب آن در تاریخ ۶۷۶ هجری قمری ساخته شده است. این مسجد به همراه سایر اجزای بافت قدیمی شهر به ویژه بازار و راستههای آن بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. این مسجد در ۱۵ آذر سال ۱۳۱۴ با شمارهی ۲۴۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مدرسه هدایت
مدرسه هدایت یکی از مدارس قدیمی ارومیه است که در دوره قاجار ساخته شده است. این مدرسه در خیابان امام، کوچه امیرنظمی ارومیه قرار دارد. ساختمان این مدرسه قبلا خانه یکی از بزرگان ایل قاجار بود و در سال ۱۳۴۷ شمسی، توسط مالک جدید، تغییر کاربری داد. در این مدرسه کتیبههایی وجود داشت که تخریب شده است، به همین دلیل تاریخ دقیق ساخت و اسم معمار آن مشخص نیست. ضلع جنوبی صحن ساختمان، مهمترین و باارزشترین بخش مدرسه است. حیاطهای مدرسه چهارگوش است و دیوارکشی آجری و پایههای سنگی و آجری دارد. طاقنماهای این بنا با آجر لعابدار فیروزهای تزئین شده است. مدرسه هدایت در ۱۵ دی ماه ۱۳۷۵ با شماره ۱۸۳۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
قلعه هولاکوخان
قلعه هولاکوخان یکی از قلعههای تاریخی منطقهی آذربایجان است که در شرق دریاچه ارومیه، در جزیره اسلامی قرار دارد. این قلعه در بلندیهای روستای آق گنبد، در اسکله منتهی بین ارومیه و تبریز قرار دارد. در مسیر آن نیز آبانبارهای زیادی وجود دارد که در دل کوه، به شکل عجیبی ساخته شده است؛ در کنار این آبانبارها جویهای آبی وجود دارد که هنگام بارندگی، آب را به سمت آبانبارها هدایت کرده و آب مورد نیاز را در تمامی فصول سال تامین میکند. دیوارههای قلعه هولاکوخان به طور کلی از سنگ ساخته شده است. این قلعه از نظر استحکامات، موقعیت و استقرار، شبیه قلعههای بابک، قهقهه و جوشون است. دسترسی به این قلعه آسان نیست و در سه طرف آن را پرتگاههای خطرناک احاطه کرده است که این موقعیت، دفاع از قلعه را برای قلعهبانان آسان میساخت.
کلیسای مار سرگیز
این کلیسا در ۱۲ کیلومتری ارومیه، در دامنه کوه سیر قرار دارد. کلیسای مار سرگیز از نظر مذهبی، بسیار ارزشمند است و عموم مسیحیان، اعم از آشوری و ارامنه، آن را به عنوان زیارتگاه میشناسند. این کلیسا یکی از آثار سنگی استان آذربایجان غربی است و تمام دیوارها و سقف آن را با سنگهای نامنظم، به شکل ماهرانهای و کاملا مستحکم ساختهاند. با توجه به سبک معماری این بنا و کتب مورخان آشوری، قدمت کلیسای مار سرگیز به قبل از اسلام میرسد. گفته میشود زمانی که خسروپرویز بر رومیان پیروز شد، همسرش شیرین که مسیحی بود، دستور ساخت این کلیسا را صادر کرد.
به جای این همه نوشتن وکفتن سدها باز کنید بکذرید دریا پر اب شود
باز هم برای بودجه نقشه می کشن
ارومیه قلب آذربایجان ❤
به دیار آذربایجان ارومیه شهر والیبالی و والیبال نشین خطه آذربایجان ، دومین شهر ترک نشین ایران بعد از شهر برادر تبریز، شهر شهیدان باکری ها و امینی ها و ملا حسنی ها، شهر کاپیتان تیم ملی والیبال سعید معروف، میلاد عبادی پور و حضرت پور، شهر عاشیق های آذربایجان، شهر مهد و فرهنگ و قلب ابدی آذربایجان خوش آمدید ♥️
آذربایجان دیارنا گوزل اورمیه شهرینه چوخ خوش گلیبسیز ❤
به دیار آذربایجان شهر زیبایی ارومیه خیلی خوش آمدید ♥️
ما آذربایجانی ها بخصوص اورمیه ای ها به ترکی ( اورمولوها) خونگرمو مهمان نوازیم ❤
یاشاسین ایران
یاشاسین آذربایجان
یاشاسین ارومیه
ارومیه قلب ابدی آذربایجان ♥️
ارومیه قلب آذربایجان
یاشاسین آذربایجان یاشاسین ارومیه 💓
URMİA ❤AZERBAYCAN
ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترکها
یاشاسین اورمیه 💙💚❤
یاشاسین آذربایجان 💙💚❤
یاشاسین ترک💙💚❤
ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترکها ❤یاشاسین آذربایجان ❤یاشاسین اورمیه ❤
ارومیه ترک تورک ❤ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترک ها ❤یاشاسین اورمیه ❤یاشاسین آذربایجان ❤ارومیه قلب آذربایجان سرزمین باکری ها ❤