اطلاعات کامل بهترین جاهای دیدنی قشم
جاهای دیدنی قشم که نباید از دست دهید | معرفی جاذبه های گردشگری قشم + عکس
جاهای دیدنی قشم ازجمله طبیعت بکر، آثار تاریخی، امکانات تفریحی و مراکز خرید در این سفر در انتظار شماست. سفر به قشم و بازدید از جاهای دیدنی قشم را از دست ندهید.
اما پیش از اینکه سفر به قشم را شروع کنید، بهتر است با جاهای دیدنی قشم آشنا شوید. جاهای دیدنی قشم به قدر هیجان انگیز و متفاوت هستند که لقب جزیره عجایب هفتگانه را به آن داده اند. بازدید از جاهای دیدنی قشم قطعا تجربه ای متفاوت برای شما خواهد بود چرا که جاهای دیدنی قشم شامل هرنوع سلیقه ای می شود. شما در قشم می توانید از آثار تاریخی، مراکزخرید با کیفیت بسیار بالا، بازارهای محلی و تفریحات آبی و ... بهره مند شوید.
قلعه پرتغالی های قشم
قلعه پرتغالی ها قشم یکی از دیدینهای جذاب ایران است. ایران زیبای ما همچون کسی است که رمز و رازها و داستانهای فراوانی را در سینه خود نهان دارد.
قلعه پرتغالیها در واقع قلعهای بسیار وسیع با معماری محکم و تنومندی است که در بیشتر نواحی خلیج فارس وجود دارد. در این قلعه هم انبار جنگافزارها وجود داشته است و هم در آن کلیسا و تالار و زندان تعبیه شده بود. با تمام این توصیفات نتیجه میگیریم که این قلعهها باید مساحت وسیعی داشته باشند و به منطقهای کوچک محدود نمیشوند. در اصل قلعه پرتغالی ها قشم در مکانهای مختلفی مانند بندر قشم، کنگ، عمان، رأس الخیمه و جزیره هرمز کشف شدهاند.
از میان تمام این مکانها، قلعه پرتغالیهای قشم است که بسیار معروف شد و بر سر زبانها افتاد. حالا قلعه پرتغالیها در قشم به نمایندهای از تمام قلعههای کشف شده بدل شده که مسافران بسیاری را به مهمانی میپذیرد. قلعه پرتغالی ها قشم بیشتر از آنچه فکرش را بکنید سن و سال دارد. این قلعه در واقع در سال ۱۵۰۷ میلادی و به دستور یک دریانورد پرتغالی ساخته شد.
این قلعهها حدود ۵۰۰ سال ساکت و بی سر و صدا زیر تلهای خاک مدفون شده بودند تا اینکه در سال ۱۳۸۷ فردی به نام احسان یغمایی این راز سر به مهر را از زیر خاک بیرون آورد. از آن زمان تا کنون رسیدگیها فراوانی به این قلعه شده است؛ اگرچه متاسفانه هماکنون در حال تخریب است.
فرش خاکی هرمز
خاک هرمز به رنگهای مختلفی است و هر رنگ، طیفهای گوناگونی از روشن تا تیره را شامل میشود. همین ویژگی سبب شکلگیری ایده فرش خاکی هرمز شد. این رنگها در کنار هم و با طراحی نقوش فرش مانند، جلوه دو چندان پیدا میکنند. .استفاده از نمادهای اصیل و بومی جزیره هرمز، کشور ایران و دغدههای انسانی و بشر دوستانه، شاخصههایی هستند که فرش خاکی را ارزشمندتر کردهاند. فرش خاکی هرمز این مفاهیم را در ابعاد بزرگ به نمایش گذاشت و زمینه را برای بیان آنها فراهم کرد.از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ طی هفت دوره، فرش خاکی توسط جمعی از هنرمندان در یکی از سواحل جزیره هرمز اجرا شد. در این رویداد هنرمندان بومی با خاکهای رنگی موجود در جزیره، طرح فرش خاکی را بر ساحل گستراندند.
فرش خاکی هرمز با نقوش اساطیری جلوه دوچندان پیدا کرد.فرش خاکی هرمز در واقع یک نماد از تاریخ و تمدن ۱۰۰۰ ساله جزیره بینظیر هرمز بود. در طراحی فرش خاکی هرمز از نقوش مختلف گیاهان، حیوانات و هندسی استفاده میکردند. این فرش خاکی طی دورههای مختلف اجرای خود، تاریخ هرمز را حکایت کرد و آنها را با استفاده از نمادها، به شکلی هنرمندانه به رخ کشید.در طراحی فرش خاکی هرمز از اسطورههای هرمزگان و اشعار عمر خیام، الگوبرداری میکردند. در میان نقوش این فرش تصویری از لاکپشت پوزه عقابی، جبیر، نقوش پوشاک زنان هرمز، تصاویری از قلعه پرتغالیها و نماد موسیقی بومی و سازهای محلی خودنمایی میکردند.ایده اولیه برای طراحی و اجرای فرش خاکی هرمز از سال ۱۳۸۳ زده شد. درست زمانی که هنرمندی از منظره شرقی جزیره نقاشی میکشید. رنگهای تند و پررنگ به کار رفته در طبیعت هرمز، ایده اجرای نقشی روی زمین شد. طرحی که از همین خاکهای رنگارنگ جان بگیرد.
جزیره ی هنگام قشم
جزیره هنگام، جزیرهای کوچک و دیدنی در خلیج فارس است که با سادگی خود شما را متحیر خواهد کرد. این جزیره با چهرهای بومی و سنتی، میزبان سواحلی کمنظیر، دلفینهای بازیگوش، حیات وحش تماشایی، دریای بیکران، نخلستانهای دیدنی، کوههای آهکی و بازاری جذاب است؛ جاذبههایی که طبیعتگردان بسیاری را بهسمت هنگام میکشانند.
در جزیره هنگام خبری از هیاهوی شهری نیست، هیچ خیابانی وجود ندارد و ماشینی دیده نمیشود. مردم هنگام نیز با مهماننوازی سفری بهیادماندنی را برای شما رقم خواهند زد. هنگام از جاهای دیدنی قشم است که در نزدیکی آن قرار دارد و سفر به آن با قایق سواری در آبهای خلیج فارس آغاز میشود.
برای دسترسی به جزیره هنگام در ابتدا باید به جزیره قشم بروید. برای رسیدن به قشم میتوانید از سه اسکله شهید باهنر و شهید حقانی در شهر بندرعباس و بندر پل در شهرستان خمیر سوار قایقهای تندرو یا لنجها شوید. البته جزیره قشم دارای فرودگاه بینالمللی نیز است و شما میتوانید با پرواز راهی این جزیره شوید.
ساحل نقره ای
این ساحل بی نظیر در جزیره هرمز و استان بی نظیر هرمزگان و در میان تنگه هرمز واقع شده است و جزء جاذبه های دیدنی هرمز محسوب می شود و شهرتی جهانی دارد. افرادی که تا به حال به این ساحل زیبا سر نزدند و از آن بازدید نکرده اند، شاید این سوال برای آنها پیش بیایید که «ساحل نقره ای هرمز با دیگر سواحل ایران چه تفاوتی دارد؟»، اما واقعیت این است که این مکان زیبا و دیدنی شهرتی در سراسر جهان بدست آورده است..ساحل تقره ای هرمز هر سال تعداد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می کند تا شگفتی های خارق العاده خود را برای همه به نمایش بگذارد. با این حال، جالب است بدانید این ساحل با تمام این تعاریف، همچنان برای بیشتر ایرانیان عزیز کمتر شناخته شده است. علت شهرت و جهانی شدن این ساحل زیبا، ماسه و شن های درخشان آن می باشد که هم در زیر نور آفتاب و هم در زیر نور مهتاب بسیار درخشان و چشم نواز است. این درخشندگی و زیبایی با برخورد آب دریا به این شن و ماسه ها چندین برابر می شود و برق آنها تا چند ثانیه بعد همچنان باقی می ماند.
این ساحل و دریا به قدری زیبا و خارق العاده است که گذر زمان در آنجا حس نمی شود و می توان ساعت ها در این مکان بی نظیر نشست و از زیبایی آن لذت برد. هم چنین خوب است بدانید همان طور که پیش تر گفته شد، تماشای این ساحل شگفت انگیز در هنگام طلوع آفتاب زیبا تر است و به دلیل زاویه تابش نور خورشید موجب برق زدن و درخشش شن و ماسه های این ساحل می شوند که دلیل درخشش آنها وجود چندین ماده و کانی مختلف و عنصر در این خاک است که موجب درخشش آن مانند اکلیل می شود.همان طور که در ابتدا نیز اشاره نمودیم ساحل نقره ای در جزیره هنگام و استان هرمزگان واقع شده است و از همین رو شما برای رفتن به این جزیره باید خود را با استفاده از قطار، هواپیما یا خودرو خود را به بندر عباس برسانید و از آنجا از طریق اسکله و قایق به جزیره هنگام بروید. برای رفتن به این جزیره باید از بندرعباس به قشم رفت.
فاصله بندر شهید ذاکری قشم تا اسکله کندالو یا شیب دراز حدود ۵۶ کیلومتر است و ۵۰ دقیقه طول میکشد تا به آنجا برسید. اگر با هواپیما به قشم سفر کنید فرودگاه قشم در نزدیکی اسکله کندالو قرار دارد. فاصله این دو نقطه ۱۲ کیلومتر تخمین زده شده و حدود ۱۴ دقیقه طول می کشد. در اسکله کندالو می توان با تهیه بلیط به وسیله قایق ها و شناورها به جزیره هنگام سفر کرد.در صورتی که دریا طوفانی نباشد، کشتی های گردشگری به سمت جزیره هنگام در دو کیلومتری جنوب قشم حرکت می کنند. این سفر دریایی هم حدود ۱۰ دقیقه زمان می برد.
آدرس ساحل نقره ای: استان هرمزگان، جزیره قشم، جزیره هنگام، ساحل نقره ای.
بندر تاریخی لافت قشم
روستای لافت در جزیره قشم که با نام بندر لافت هم شناخته میشود یکی از جاهای دیدنی قشم است. اگر به خلیج فارس زیبا علاقه دارید میتوانیم بگوییم بندر لافت دقیقاً همان نقطهای است که باید به آن سفر کنید چرا که آب و هوا، مناظر و فرهنگ مردم بومی بسیار ناب و خوشایند میباشد. روستای لافت از نظر معماری و ارزش تاریخی مورد توجه بوده و سالانه گردشگران زیادی جذب میکند.
روستای لافت پیشینه بسیار کهنی دارد. باستانشناسان بر اساس شواهد موجود در این روستا، قدمت آن را هزاره پیش از میلاد مسیح میدانند. دلایل زیادی در منطقه لافت وجود داشته که در زمانهای دور انسانها را برای انتخاب آن تشویق کرده است. به عبارتی قرنها پیش به دلیل شرایط مساعدی مانند نزدیکی به سرزمین اصلی ایران، موقعیت مناسب برای صیادی، وجود جنگلهای حرا و … انسانها روستایی در لافت امروزی بنیان نهادند.
از جمله شواهد تاریخی مهم در روستای لافت میتوانیم به سنگ نوشتههای گورستان تاریخی و همچنین آب انبارهای قدیمی اشاره کنیم. این شواهد گواهی از وجود تمدن در روستای لافت در بیش از ۲ هزار سال قبل میباشند.
ژئوپارک قشم
ژئو پارک ها مناطقی هستند که نشانگر تنوع عظیم زیستی و زمین شناسی کره زمین میباشند. ژئو پارک قشم به دلیل موقعیت استراتژیک خود با وجود پدیدههای زمین شناختی متعدد به عنوان تنها ژئو پارک خاورمیانه معرفی شد. در واقع در سال ۲۰۰۶ میلادی ژئو پارک قشم در یونسکو ثبت شد. همان طور که در بخش قبلی هم گفتیم یونسکو سعی دارد با توسعه اصولی ژئو پارکها آنها را از فرسایش حفظ کرده و به گردشگران معرفی کند. متأسفانه با مدیریت نادرست منطقه آزاد قشم، هیچ کدام از استانداردهای یونسکو رعایت نشدند و به همین دلیل ژئو پارک قشم در سال ۹۱ از لیست ژئو پارکهای جهانی یونسکو خارج شد..سازمان جهانی یونسکو انتظار دارد برای ژئو پارکها هتل، اقامتگاه، مسیر دسترسی مناسب، تابلو راهنمایی و… ساخته شود. پس از روی کار آمدن دولت جدید، مدیریت منطقه آزاد قشم با همکاری مردم منطقه تمام تلاش خود را به کار بستند تا دوباره در سال ۹۶ منطقه قشم در لیست ژئو پارکهای جهانی یونسکو قرار گرفت.
ژئوپارک قشم از مکان های دیدنی استان هرمزگان است که در غرب جزیره واقع شده است. این منطقه از شرق به روستای طبل و روستای سلخ، از غرب به روستای گوری، از شمال و جنوب به ساحل جزیره منتهی میشود.
آدرس ژئوپارک قشم : استان هرمزگان، جزیره قشم.
جزایر ناز قشم
جزایر ناز قشم از نظر جغرافیایی در قسمت جنوب شرقی جزیره قشم قرار گرفته است و با طبیعت زیبا و متفاوتی که دارد گردشگران و طبیعت دوستان زیادی را به سمت خود جذب میکند. این جزایر چیزی در حدود یک کیلومتر از ساحل ناز فاصله دارند و با دیوارههای سنگی با ارتفاعی بین 5 تا 10 متر محاصره شدهاند..جزایر ناز بخشی از ژئوپارک قشم محسوب میشود و به گفته کارشناسان و مردم محلی، ماهیگیران قدیمی در گذشته از این جزایر و ساحل آن برای استراحت خود استفاده میکردند. به نظر میرسد که افراد محلی در این جزیره زندگی نمیکنند این مساله باعث شده که بکری و طبیعی بودن آن تا حد زیادی نسبت به دیگر جزایر همجوار خود حفظ شود. شاید برای شما نیز جالب باشد که ساحل ناز بر خلاف سایر سواحل جزایر قشم و اطراف آن از ماسه تشکیل نشده و کاملا سنگی و مسطح است. خلوت و سکوت حاکم بر جزایر ناز و صدای برخورد موجهای خروشان با صخرهها از گوشنوازترین جذابیتهای این منطقه به شمار میرود.
زیبایی موجود در جزایر ناز، مرهون بکر بودن طبیعت جزیرهها و متفاوت بودن آن است. سفر به جزیره ناز قشم به شما این امکان را میدهد که مسیری به طول یک کیلومتر را در دریا پیادهروی کنید بدون اینکه خیس شوید. با شروع جزر دریا، مسیر باریکی از ساحل ناز به سمت جزایر باز میشود و به مسافرین اجازه ورود به جزیره را میدهد. مطمئنا راه رفتن در جایی که تا چند ساعت پیش دریا وجود داشته تجربه منحصر به فرد و جالبی است و شما احساس میکنید که فرشی از جنس شنهای جواهر نشان برای شما پهن شده تا شما را به این جزیره سحرآمیز همراهی کند.
آدرس جزایر ناز : هرمزگان، قشم، قسمت جنوبی جزیره قشم.
دره سکوت
پس از گشتوگذار در جزیره هرمز به دره سکوت، درهای مسحورکننده با چشماندازهایی بیبدیل میرسید. شما از میان کوههایی رنگی عبور میکنید و انرژی ساطع از سنگهای نمک تا مدتها با شما خواهد ماند. از آنجائیکه نمک خاصیت جذب امواج را دارد به همین دلیل در این منطقه میزان نویز بسیار پایین است. دره سکوت را با نام دره انرژی و دره نمک تبر زن نیز میشناسند که دلیل آن سختی سنگهای نمکی است که در گذشته با تبر آنها را برای استفاده از بدنه کوه جدا میکردند. در نزدیکی دره سکوت، غار مراقبه در میان کوههایی با اشکال گوناگون دیده میشود که دیدن آن را به شما پیشنهاد میدهیم.
جنگل حرا
جنگل حرا ساختار گیاه شناسی و زیست شناسی خاصی دارد و این یکی از ویژگیهای مهم جنگل حرا است.طبق افسانههای قدیمی گیاه حرا از اشک چشم آدم روییده است و دلیل آن هم روییدن و رشد کردن گیاهان آن منطقه در آب شور است.جنگل حرا را با نام جنگل دریایی نیز میشناسند زیرا گیاه حرا با آب های شور سازگاری دارد چون میتواند آب شور را تصفیه کند و از آن برای رشد خود استفاده کند. در واقع پوست درختان خاصیت تصفیه کنندگی دارد، یعنی پوست درختان آب شور را به آب شیرین تبدیل میکنند. لازم به ذکر است که وسعت جنگل دریایی حرا حدودا ۹۰۰۰ هکتاراست. هم چنین این جنگل دریایی با امتدادی حدودا ۱۵۰ کیلومتری بخش بیشتری از جنگل حرا قشم را تشکیل داده است.جالب است بدانید که این گیاهان دارای گلبرگهای چند میلی متری هستند و هم چنین گلهای آن ها اندازه کوچکی دارند.گیاه حرا بسیار شگفت انگیز است زیرا دانه های این گیاه روی درخت میروید و به نهال تبدیل میشود، سپس بر روی زمین افتاده و به درختی مستقل تبدیل میشود.
غار نمکدان قشم
غار نمکدان که به نامهای غار نمکی 3N، غار نمک قشم و غار سه مرد برهنه نیز معروف است در جزیره قشم و طولانیترین غار نمکی جهان است. طول کشفشده این غار ۶٬۶۰۰ متر است. به علت صعبالعبور بودنِ بعضی از قسمتهای غار و ناشناخته و کشف نشده ماندنِ بعضی از قسمتها، هنوز طول نهایی آن مشخص نیست و انتظار میرود بیشتر از این باشد..این غار در ادبیات محلی به غار نمکدون یا غار کانی نیز معروف است که دلیل آن قرارگیری روستای کانی در نزدیکی آن و در محدوده ژئوسایت نمکدان است. کشف این غار در سال ۱۹۹۸ به وسیله مهندسان زمینشناس جمهوری چک و با همکاری دانشگاه شیراز انجام گرفت.
در طول این پروژه، مهندسان جمهوری چک از ۱۶ گنبد نمکی بازدید کردند و بیش از ۶۰ غار را کشف کردند و توانستند از ۳۰ تا از غارها نقشهبرداری کنند. آنان از غار نمکدان، هرمز و جهانی به عنوان جذابترین و شگفت انگیزترین گنبدهای نمکی و غارهای نمکی یاد کردند. کشف طولانیترین غار نمکی جهان یعنی «غار نمکدان قشم» مهمترین دستاورد این پروژه تحقیقاتی بود. نتایج این پروژه تحقیقاتی، غار نمکدان را از بینامی درآورد و به شناخته شدهترین و طولانیترین غار نمکی جهان تبدیل کرد.
آدرس غار نمکدان قشم : غار نمکی قشم در ۹۰کیلومتری شهر، در بخش جنوب غربی جزیره و در نزدیکی ساحل جنوبی قرار دارد. تا دوکیلومتری غار را میتوان با ماشین رفت، اما بعد از آن باید مسیری ۲ کیلومتری را پیادهروی کرد که اگر هوا خیلی گرم نباشد، چندان کار سختی نیست.
تنگه چاهکوه
تنگه چاهکوه هرمزگان، یکی از عجایب هفتگانه ای است که در جزیره قشم واقع شده است. این دره در 70 کیلومتری قشم، بخش شهاب و در نزدیکی روستای چاهوی شرقی قرار گرفته است. این تنگه در ابتدا کوهی بسیار بزرگ بر اثر زمین لرزه به بخش های مختلفی تقسیم شده است. پس از گذشت چند سال، با فرسایش سنگ ها، دیواره های صخره تشکیل شدند که سبب به وجود آمدن تنگه چاهکوه جزیره قشم شده است.
غار خربس
غار از پدیدههای جالب و شگفت انگیز دورههای زمینشناختی هستند. غار زیبای خربس که نمونهای از این پدیدههای طبیعی است؛ در پانزده کیلومتری قشم، در سمت راست جاده قشم به روستای خربس و روستای رمچاه قرار دارد.در دل ارتفاعات روستای خربس، آثاری از معماری صخرهای دیده میشود که به عقیده برخی از محققین، نیایشگاه پیروان مهرپرستی و یا پرستشگاه آناهیتا (خدای آب) بوده است. ما در کشوری زندگی میکنیم که به خاطر موقعیت جغرافیایی و اقلیم خاص، دارای تاریخ پرفراز و نشیب و جالبی است. در جای جای این خاک، آثار و دیدنیهای بینظیری وجود دارد که اکثر آنها برای مردم ایران ناشناخته هستند. یکی از این مکانهای دیدنی و زیبا و تأملبرانگیز غار خربس در جزیره قشم است که با معماری صخرهای و عالی خود، گوشهای از تاریخ این مرز و بوم را روایت میکند.
معدن خاک سرخ هرمز
معدن خاک سرخ هرمز از شهرت جهانی برخوردار است و خاک هرمز از نظر کیفیت و مرغوبیت، در کل کره زمین بعد از اسپانیا نمونه ندارد. مهمترین خاکهای رنگی جزیره هرمز را ترکیبات اکسیدهای آهن و طیفهای رنگی سفید، آبی، صورتی، سبز و خاکستری تشکیل میدهند که از ترکیبات آتشفشانی هستند. از این خاک در صنایع رنگسازی، آرایشی، کاشی، سرامیک، موزائیک، سفال، لعابسازی، تولید پودرهای میکرونیزه صنعتی، نوارهای کاست و… استفاده میشود. مردم بومی منطقه نیز از این خاک برای نمای ساختمان و حتی از نوعی از این خاک به نام گلک مادهای به نام سوراغ تهیه و بهعنوان غذا استفاده میکنند.
دره ستارگان
بر اثر فرسایش خاک، سنگ و ماسه که به واسطه باران، رگبارها و وزش باد ایجاد شده، درهای با قدمت حدود دو میلیون سال در جزیره قشم به وجود آمده که به دره ستارگان شهرت یافته است. این پدیده طبیعی یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری و جاهای دیدنی قشم محسوب میشود و به اعتقاد ساکنان محلی، بر اثر برخورد ستارگان با زمین به وجود آمده است و ازاینرو آن را دره ستارگان میخوانند.
سد گوران
در ۷۸ کیلومتری جزیره زیبای قشم، سدی تاریخی به نام گوران قرار دارد که کارشناسان عقیده دارند که پی نخستین این سد ، متعلق به دوره هخامنشیان و تاج آن نیز مربوط به دوره ساسانیان می باشد.با توجه به ارزش بالای آب شیرین در جزیره قشم ، از دیرباز ، اهالی این جزیره ، استفاده بهینه از این مایه حیاتی را الگوی زندگی خود قرار داده اند. نمونه آن را میتوان در سد تاریخی پی پشت که دریچه و حوضچه آن، بر جای مانده از دوران حکومت ساسانیان است، به خوبی مشاهده نمود. سد تاریخی گوران در روستای جذاب گوران واقع شده و روستای گوران نیز در ساحل شمالی جزیره قشم و در ۸۰ کیلومتری این شهرستان و در منتهی الیه غربی جنگل حرا قرار دارد. گوران، روستایی از توابع بخش شهاب شهرستان قشم در استان هرمزگان است. گفته می شود نام گوران از کلمه گبران گرفته شده که به احتمال زیاد محل سکونت زرتشتیان بوده است.
دره تندیس ها
قشم یکی از زیباترین جزایر ایرانی خلیج فارس است. این جزیره نخستین ژئوپارک خاورمیانه به شمار میرود و جاذبههای طبیعی منحصربهفردی در آن وجود دارند. دره تندیسها یکی از دیدنی های قشم است که بهدلیل وجود سنگهایی با شمایل مجسمه، مشهور شده است. هر سال، گردشگران بسیاری برای بازدید از این دره و پدیدههای رسوبی آن به قشم سفر میکنند؛ دره ای که شباهت زیادی به دره ستارگان دارد. جالب است بدانید که در گذشتههای دور در این دشت خشک و ترک خورده، دریا وجود داشت و موجودات زنده در آن زندگی میکردند.
به امید خداپس فردا دارم میرم قشم.
همش الکیه وهمش تبلیغات فقط عکسای تو اینترنت قشنگن ولی اونجا بری همش با واقعیت فرق داره پولتون راحرام نکنید
واقعا بی نظیره من رفتم همشون رو دیدم