ماست | ماست خانگی | شل شدن ماست

دلیل ترش شدن، آب انداختن و شل شدن ماست خانگی چیه؟ +نکات مهم

در ادامه این مقاله از ویکی گردی قصد داریم طرز تهیه ماست خانگی را آموزش دهیم و همچنین علت شل شدن ماست را نیز بررسی کنیم.

ماست خانگی
ویکی گردی:

خیلی از افراد به جای تهیۀ ماست آماده از بازار خودشان در منزل اقدام به درست کردن ماست می‌کنند. ماست‌های خانگی یک حس و حال نوستالژی را منتقل می‌کنند و همچنین از لحاظ طعم مقداری با ماست‌ های شرکتی متفاوت هستند. یکی از مشکلاتی که هنگام درست کردن ماست خانگی با آن مواجه می‌شویم شل شدن ماست است.

درست کردن ماست خانگی پیچیدگی خاصی ندارد و درست کردن آن بسیار آسان است. اما در راستای درست کردن آن ترفندهایی وجود دارد برای آن که نتیجۀ نهایی بهتر شود. ولی همانطور که گفته شد یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام تهیۀ ماست رخ دهد، شل شدن ماست است. اما وقتی ماست نمیبنده چه کنیم؟ یا به طور کلی چه کارهایی باید انجام دهیم؟ در ادامۀ این مقاله از ویکی گردیّ قصد داریم طرز تهیه ماست خانگی را آموزش دهیم و همچنین علت شل شدن ماست را نیز بررسی کنیم.

خواص شگفت انگیز ماست و دارچین که نمی دانستید

طرز تهیه ماست خانگی

همانطور که پیش از این اشاره شد، درست کردن ماست در خانه بسیار آسان بوده و مواد اولیه آن نیز فقط شیر و کمی ماست است. اگر برای اولین بار است که مایل هستید ماست خانگی را جایگزین ماست‌های دیگر کنید، ادامۀ آموزش را تا انتها مطالعه نمایید.

مواد اولیه برای تهیه ماست خانگی

مواد لازم برای ماست خانگی مواد لازم     میزان

  • ماست پرچرب     ۳ قاشق غذاخوری
  • شیر چرب     ۲ لیتر

مراحل تهیه ماست در منزل

در مرحلۀ اول باید تمام شیر را درون یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید به نقطه جوش برسد. سپس زمانی که شیر به نقطۀ جوش رسید، حرارت را کم کنید. در ادامه اجازه دهید تا در همین حالت حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس شیر را درون ظرفی که می‌خواهید ماست را در آن درست کنید، بریزید تا سرد شود. توجه داشته باشید که ظروف لعابی و یا سفالی برای تهیه ماست بهترین گزینه هستند. زیرا  آب ماست را بیشتر از ظروف دیگر جذب می کنند.

در آخر نوک انگشت خود را درون شیر بزنید. شیر نباید خیلی داغ و یا خیلی سرد باشد. در این زمان ۳ قاشق غذاخوری ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. در انتها باید ظرف را با استفاده از یک پارچه تمیز بپوشانید. در واقع ظرف ماست را درون یک پارچه قرار دهید. حدود ۱۰ الی ۱۳ ساعت بعد شیر به ماست تبدیل شده است.

دلیل شل بودن یا آب انداختن ماست های خانگی

1. دمای شیرتان مناسب نیست و یعنی یا داغ بوده یا به احتمال بیشتر سرد بوده . حرارت شیر باید به حدی باشد که انگشت شما را نسوزاند . در صورتی که سرد باشد ماست خوب نمیبندد .

2. علت دوم میتواند کم زدن مایه ماست باشد . پس در اندازه گیری شیر و ماست دقت کنید.

3. دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.

4. اگر ماست زود از گرمخانه خارج شود یا قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد یا قاشق در آن وارد شود مانع بسته شدن کامل ماست شده و ماست آب می اندازد.

5. اگر مایه ماست کم چرب باشد ماست شل خواهد شد.

6. استفاده از شیر نا مناسب . برای این که ماست بگیرد، شیر باید پاستوریزه و فاقد آنتی بیوتیک و بار میکروبی و میزان مواد جامد آن در حد نرمال باشد.

بدون مایه تو خونه ماست درست کن

چه کنیم تا ماست سفت تری داشته باشیم ؟

ماست بعد از اینکه مایع میزنید اصلا نباید تکان بخورد.

برای مایع زدن از ماست سفت و پرچرب استفاده کنید.

اگر می خواهید ماست سفت شود بهتر است شیر را در دمای ملایم به میزانی حرارت دهید که حدود 10 تا 20 درصد آب شیر تبخیر شود و مواد جامد آن افزایش یابد. دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.

شیرخشک هم برای بالا بردن ماده خشک در شیر به منظور سفت شدن بافت ماست استفاده می شود.

ماست را در ظرف شیشه ای بزنید تا کمتر آب بیاندازد و سفت تر شود.

برای این که ماست سفتی داشته باشید، ابتدا باید شیر را به نقطه جوش برسانید. پس از قل خوردن شیر، سریعا دمای شعله را کم کنید و حدود 20 دقیقه در دمای معمولی (مثلا 70 درجه سانتی گراد) حرارت دهید. وقتی شیر به دمای جوش رسید، آن را یکبار هم بزنید.

یک علت آب انداختن ماست گرما خوردن زیاد شیر است؛ بنابراین توصیه می کنیم یک پارچه تمیز را بر روی درب ظرف بگیرید تا از ورود حشرات و میکروب ها جلوگیری کرده باشید.

قبل از حرارت دادن شیر و اضافه کردن مایه ماست ، اگر دوست دارید یک ماست سفت داشته باشید، کمی نمک یا شکر را با مایه ماست کاملا مخلوط کنید.اگر از این مواد استفاده کردید، شیر را طولانی تر از قبل حرارت دهید.

اگر ماست ما آب انداخت چه کنیم ؟

اگر ماستتان آب انداخت میتوانید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید.

ظرفتان را داخل یک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.

اگر ماست نگرفت و همچون شیر آبکی بود کمی آن را حرارت دهید و به میزان مشخص به آن قرص پنیر بیفزایید که پنیر آن بسیار خوشمزه خواهد شد.

آب ماست را دور نریزید چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد و سرشار از پروتئین های محلول و ویتامین های گروه B است.

سفید کردن دندان با ماست + روش

توصیه

در صورت اضافه کردن نمک به ماست برای سفت شدن آن ، اگر ماستتان شور شد آنرا داخل یک کیسه ی پارچه ای تمیز بریزید و سر کیسه را ببندید ، سپس از جایی آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود پس از انجام این کار اگر بازهم شور بود میتوانید هنگام مصرف با کمی آب رقیق کنید.

دلیل ترش شدن ماست :

اگر دمای شیری که داخل آن مایه ماست زده ایم زیاد باشد می تواند ماست ترش شود یا اگر شیر مدت زمان بیشتری در دمای گرمخانه بماند ترش می گردد.

اگر مایه ماستی که به شیر می زنیم تازه نباشد و زیاد باشد ماست ترش می شود.

اگر روند سرد شدن ماست در یخجال به کندی صورت گیرد ماست ترش خواهد شد.

ترشی ماست از نظر تغذیه ای به جذب کلسیم کمک می کند.

دلیل شیرین شدن و بی مزگی ماست:

اگر شیر برای مایه زدن دمای پایینی داشته باشد .

اگر دمای گرمخانه پایین باشد و یا ماست مدت زمان کمتری در دمای گرمخانه بماند ماست شیرین و بی مزه شود.

اگر مایه ماست تازه باشد احتمال این که ماست شیرین شود زیاد است.

چرا ماست رویه نمی بندد؟

اگر شما برای مایه زدن ماست را با کمی شیر مخلوط نموده بعد داخل شیر بریزید ، ماست رویه نمی بندد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱۸ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر

  • زهرا

    خیلی از نکات برام تازگی داشت و به دردم خورد ممنون

  • سهراب

    از مطالب آموزنده استفاده نمودم ممنون

  • ناشناس

    ما روستایی ها ماست را مدت زمان ده تا سیزده دقیقه نمیزاریم واکثرا ۳ تا۴ ساعت زیر ی پارچه یاپتوی نازک میزاریم وخوب هم میشود

  • فاطمه

    مطالب خیلی خوب و کاربردی بود. ممنون

  • فاطمه

    عالی بود

  • سید حسن حسینی

    خیلی متشکر از مطلب و توضیحات مربوط به ماست و سایر موارد آموزشی وکاربردیتان، وموضوع دیگر،، راجع به اخبار مربوط به بازنشستگان تشکر میکنم،، ولی این اخبار تقریبا همه‌اش مربوط به کشوری میباشد ودر مورد بازنشستگان لشگری هیچ چیز ومطلبی درج نمیفرمایید، در صورت امکان مد نظر داشته باشید،

  • ناشناس

    ممنون نکات خوبی رو یادآوری کردید.