هوس کردن | علت هوس کردن
هر هوس غذایی تو بدن نشانه چیه؟
هوس های شما نشانه هایی هستند که بدن تان با استفاده از آن ها، به شما می گوید که به چه مواد غذایی نیاز دارید.با ویکی گردی همراه باشید
هوس کردن می توان ۳ دلیل کلی داشته باشد: ۱. کمبودهای تغذیه ای ۲. به دلیل شرایط و نیازهای احساسی و روحی ۳. استفاده از رژیم های محدود و یکنواخت در طولانی مدت (تمایل به نوشیدن آب)
اگر هوس نوشابه میکنید، این ماده غذایی را کم داری
هوس آب (زیاد آب نوشیدن)
تشنگی شدید که به همراه ادرار زیاد باشد می تواند از نشانه های اولیه ی دیابت باشد. در اصطلاح پرنوشی و پرادراری.
اشتباه نکنید این جمله به این معنا نیست که وقتی کار میکنید و یا ورزش می کنید و آب زیادی می نوشید یعنی شما علائم دیابت را دارید.
زمانی که شما دیابت داشته باشید، قند اضافه در خون شما وجود دارد و نیاز است تا کلیه ها به میزان بسیار زیاد کار کنند تا بتوانند گلوکز اضافه را جذب و فیلتر کند. اما گاهی میزان قند خون به حدی افزایش می یابد که کلیه ها با افزایش کارکرد خود، نمی توانند تمامی قند موجود در خون را بازجذب کنند. بنابراین میزانی از قند وارد ادرار می شود. بنابراین افزایش در دفع ادرار، نیاز بدن به دریافت آب را افزایش می دهد و این سبب تشنگی بیشتر می شود.
هوس گوشت قرمز
اگر یک استیک آبدار هوس کرده اید، این می تواند به معنای سطوح پایین آهن در بدن یا عدم دریافت پروتئین به میزان کافی باشد. این شرایط در افرادی که از نظر جسمانی بسیار فعال هستند یا گیاخواران شایع است، اما هر فردی می تواند آن را تجربه کند.
برای بهبود این شرایط گوشت قرمز مصرف کنید. اگر تمایلی به انجام این کار ندارید مصرف عدس، نخود، لوبیا لیما، بادام یا توفو را مد نظر قرار دهید. اگر نگران کمبود آهن بدن خود هستید، بهتر است آزمایش خون انجام دهید. از این طریق پزشک بهترین گزینه ها را در اختیار شما قرار خواهد داد
هوس نمک (تمایل به مصرف بیشتر نمک)
مصرف نمک زیاد می تواند نشانه ی بیماری آدیسون باشد.
ما نمک مصرف نمی کنیم چون به مقادیر بیشتری از آن نیاز داریم. در حقیقت بیشتر ایرانی ها، مقادیر نمک بیشتر از آنچه باید روزانه دریافت کنند، مصرف می کنند. در واقع در بین بعضی از ما، کسانی هستند که به دلیل بیماری آدیسون نمک بیشتری دریافت می کنند. در این افراد، غده ی آدرنال (غده ای که بر روی کلیه ها نشسته) مقادیر کافی هورمون ترشح نمی کند و این هورمون ها بسیار مهم هستند. از جمله هورمون های مهمی که توسط آدرنال ترشح می شود، کورتیزول و آلدوسترون می باشد. از مهمترین وظایف کورتیزول، پاسخ به استرس و از مهمترین وظایف آلدوسترون، کنترل فشار خون می باشد. در صورت وجود بیماری آدیسون و بی توجهی و عدم درمان آن، فشار خون در این افراد به طور ناگهانی افت شدید پیدا می کند. بنابرای اگر از دسته افرادی هستید که به تازگی تمایل به دریافت بیشتر نمک دارید و این تمایل مداوم و به همراه سایر علائم بیماری آدیسون است، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
هوس پنیر
پنیرها از چربی بالایی برخوردار هستند و به احتمال زیاد دلیل هوس کردن آن نیز از این مساله سرچشمه می گیرد. همچنین، ممکن است با سطوح پایین کلسیم یا ویتامین D در بدن خود مواجه باشید. به طور جالب توجهی، این هوس غذایی می تواند با مشکلات تمرکز مرتبط باشد زیرا به سطوح پایین چربی بدن اشاره دارد و در این صورت، مغز احتمالا تحت تاثیر قرار گرفته است. حدود ۶۰ درصد مغز از چربی تشکیل شده است.
اگر بدن شما در پی یک ماده غذایی چرب است، زمانی که هوس پنیر کرده اید مصرف آن ایده بدی نیست، اما آووکادو، تخم مرغ، ماهی چرب، مغزهای خوراکی، و شکلات تلخ نیز می توانند به روشی سالمتر این نیاز را پاسخگو باشند.
هوس یخ خوری
تمایل به مصرف یخ می تواند نشانه ی کم خونی باشد.
تمایل به مصرف چیزهایی که از لحاظ تغذیه ای ارزشی ندارند، مانند یخ، کاغذ، خاک، گچ، پیکا نام دارد. اگرچه تمایل به مصرف این دسته چیزها، به خوبی مشخص نشده اما نتایج مطالعات، دلیل آن را دریافت مقادیر نامناسب آهن ذکر کرده اند. در مقاله ای جدید در مجله ی پزشکی نشان می دهد جویدن یخ، سبب افزایش جریان خون به مغز می شود و این شرایطی است برای جبران کمبود آهن.
هوس غذایی تلخ
غذاهای تلخ با سلامت قلب یا احساسات منفی مانند اضطراب و خشم مرتبط هستند. گفته شده است، آنها قادر به انتشار گرمای بدن هستند که اجازه می دهد انرژی بهتر جریان یابد و از بروز اضطراب، خشم، و دیگر احساسات منفی پیشگیری شود.
برای مدیریت این هوس های غذایی، شما می توانید سبزیجات برگدار مانند برگ چغندر سوئیسی، کیل، آراگولا، جوانه های بروکسل، و کنگر فرنگی یا ادویه هایی مانند هل، زنجبیل و شوید مصرف کنید.
هوس غذایی تند
دلایل متعددی برای هوس های غذایی تند وجود دارند. شاید با عدم تعادل تیروئید یا کمبود گوگرد مواجه باشید. یکی دیگر از دلایل این شرایط می تواند احساس نیاز بدن به خنک شدن باشد زیرا غذاهای تند ممکن است به تعریق منتج شوند. همچنین، احتمال اعتیاد به غذاهای تند وجود دارد.
بسیاری از ادویه ها از فلفل های چیلی تهیه می شوند و می توانید مقداری از آنها را به وعده غذایی خود اضافه کنید
هوس خوردن شکر و غذاهای فراوری شده (ماکارانی و نان)
دو دلیل برای ایجاد این هوس وجود دارد، یکی رشد بیش از حد مخمر کاندیدا در روده و دیگری کمبود استروژن و پرژسترون قبل از قاعدگی. شما می توانید رژیم غذایی سرشار از پروبیوتیک را مصرف کنید تا مخمر کاندیدا در روده را کاهش دهد.
همچنین باید بیاموزید که سطح استروژن و پروژسترون خود را در طول چرخه قاعدگی تنظیم کنید تا کاهش چندانی نداشته باشد.
هوس نوشیدن چای یا قهوه
دلایل ایجاد این هوس شامل خستگی آدرنال، کمبود خواب و انرژی و افزایش استرس است. برای کاهش خستگی آدرنال می توانید از یک پروتکل تغییر رژیم غذایی و پشتیبانی گیاهی و هورمونی استفاده کنید. برای خواب بهتر می توانید عادات خوابیدن خود را تغییر دهید و برای کاهش استرس می توانید به سراغ چای گیاهی یا سبز که دارای کافئین پایین تر است، بروید. اگر طعم قهوه را می پسندید می توانید برای جایگزین از دم کرده ریشه کاسنی استفاده کنید.
هوس شکلات خوردن
تمایل به مصرف شکلات می تواند نشانه کمبود ویتامین های گروه B و منیزیم باشد.
دلایل زیادی وجود دارد که ما تمایل بسیار زیادی به مصرف شکلات داریم. شاید بعضی افراد بگویند چون خوشمزه است تمایل به مصرف آن نیز زیاد است. اما یکی از دلایل آن می تواند به علت کمبود منیزیم در بدن باشد. منیزیم عنصری است که برای عملکرد خوب بافت ها و عملکرد فیزیکی بدن لازم است. البته شکلات تنها منبع خوب منیزیم نیست. سبزیجات برگ سبز تیره و همچنین دانه ها و مغزها، ماهی، لوبیا سویا و آووکادو از منابع غنی منیزیم هستند.
با وجود غنی بودن منابع دیگر، اگر علت کمبود منیزیم است، چرا ما هوس سایر منابع سالم منیزیم نمی کنیم و هوس شکلات می کنیم؟ از نظر متخصصین یکی از علت های آن می تواند وجود شکر و کافئین در شکلات باشد.
یکی دیگر از دلایلی که هوس شکلات می کنیم، کمبود ویتامین B است. زیرا خوراکی های شیرین سبب تقویت مغز و بهبود عملکرد مغزی می شود. ویتامین های گروه B نقش گسترده ای در عملکرد سلول ها و تولید انرژی در بدن دارند.
به گفته ی یکی از متخصصین، زمانی که ما شکلات می خوریم، شکر و کافئین را همزمان دریافت می کنیم و سطح هورمون دوپامین در مغز یکباره افزایش یافته و به علت افزایش سطح گلوکز در مغز، ما احساس خوبی می کنیم و احساس انرژی بیشتر می کنیم.
هوس سرخ کردنی ها
تمایل به مصرف سیب زمینی سرخ شده یا خوراکی های چرب می تواند نشانه کمبود امگا ۳ باشد.
اشتیاق به مصرف چربی و روغن می تواند نشانه ی کمبود امگا ۳ در بدن شما باشد و در بین خوراکی های چرب و روغنی، مصرف سیب زمینی سرخ شده پیشتاز است. به این معنی که زمانی که افراد کمبود امگا ۳ داشته باشند، هوس خوراکی ای مثل سیب زمینی سرخ شده می کنند نه سایر منابع سالم امگا ۳. این در حالی است که منابع سالم چربی ها ماهی سالمون، مغزها، دانه ها و روغن زیتون است.
در کل اگر در طول روز تمایل خیلی زیادی به مصرف خوراکی خاصی دارید حتما با پزشک مشورت کنید. زیرا هر هوسی نشانه کمبود ماده مغذی می باشد. شما با شناخت کامل بدن خود می توانید خیلی سریع با مشورت گرفتن از دکتر در رفع کمبود آن تلاش کنید.
ارسال نظر