گرمازدگی | برخورد با فرد دچار گرمازدگی
با فردی که دچار گرمازدگی شده چیکار کنیم؟ | آموزش نحوه کمک به فرد گرمازده
ممکنه برای خودمون یا عزیزانمون پیش بیاد که در این هوای گرم تابستون، دچار گرمازدگی بشیم. در ادامه خواهیم گفت که در این زمان باید چیکار کنیم.
هوای گرم تابستون باعث میشه که افراد زیادی گرمازدگی رو تجربه کنند. این افراد ممکنه یکی از نزدیکان ما باشه و یا خیلی اتفاقی به یک فرد برخورد کنیم که دچار گرمازدگی شده است. در این چنین مواقعی خیلی خوبه که بدونیم وقتی فردی دچار گرمازدگی میشه، چیکار کنیم بهتره.
گرمازدگی چیست؟
گرمازدگی موقعیتی حادّ و تهدید کننده زندگی است که در این حالت سیستم تنظیم کننده دمای بدن، به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در هوای گرم یا تولید بیش از حدّ گرما در بدن و یا وجود هر دو حالت، ضعیف میشود و گاهی از کار میافتد.
سکته گرمایی را جدی بگیرید!! | علائم و درمان + فیلم
پدیده گرمازدگی همواره با علائمی مانند خشکی و داغی و قرمزی و رنگ پریدگی یا کبودی پوست، عدم تعریق، تنفس کوتاه و سریع، نبض سریع و ضعیف، افزایش دمای بدن به بیش از ۴۰ درجه، سر درد، گرفتگی عضلات و گشادی مردمک چشم همراه است.
در این شرایط وضعیت روحی روانی فرد بیمار نیز تحت تاثیر گرما زدگی قرار میگرد و رفتارهایی همچون زدن سخنان بی ربط، گیجی، رفتار پرخاشگر، آشفتگی و هیجان، توهم– بی حالی، رخوت و بی حسی (واکنشهای بدن بیش از حد آرام و آهسته میشود) و تشنج همراه است.
اما علایمی همچون ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ پریده و چسبناک، دمای طبیعی بدن، گرفتگی عضلات، سرگیجه، ضعف و غش، سردرد و اسهال شایعترین علائمی هستند که نشان میدهد فرد در معرض گرمازدگی است.
نکات لازم برای برخورد با فرد گرمازده
- با اورژانس تماس بگیرید و شرایط را اطلاع دهید.
- خیلی سریع فرد را از گرما دور و به سایه ببرید.
- در صورت امکان لباس هایش را سبک کنید.
- با هر وسیله در دسترسی، فرد را خنک کنید.
- روی گردن، کشاله ران و زیر بغل فرد حوصله خیس یا کیسه یخ بگذارید.
- در صورت امکان فرد را در وان یا زیر دوش آب خنک قرار دهید.
- یا شلنگ و اسپری باغبانی یا پنکه مه پاش به او آب سرد بپاشید.
- با اسفنج آغشته به آب سرد بدنش را خنک کنید.
- اگر هوشیار بود، آب سرد، نوشیدنی الکترولیت دار یا نوشیدنی بدون کافئین به او بدهید.
- اگر هوشیار نبود و نشانه های گردش خون (تنفس، سرفه یا حرکت) نداشت، CPR را شروع کنید.
- بهتر است دستها و پاهای فرد گرمازده را ماساژ داد تا خون سرد به مغز و قسمت مرکزی بدن بازگردد و از دادن داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن خودداری کنند.
- به مصدوم مایع نمکی خنک بدهند و برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیتر آب حل کرده و سپس آن را در مدت یک ساعت به بیمار بدهند و همچنین می توان به مایع فوق یک قاشق غذاخوری شکر و یا پودر شیرین کننده اضافه کنند تا انرژی فرد تأمین شود.
ارسال نظر