کارت اعتباری دوران هخامنشیان

تصویری عجیب و جالب از کارت اعتباری در دوران هخامنشیان + توضیحات

کارت های اعتباری دوران هخامنشیان که کاربردی شبیه کارت های اعتباری امروزی داشت را در ادامه می توانید ببینید.

دوران هخامنشیان
ویکی گردی:

دوران هخامنشیان یکی از درخشان ترین دوران تاریخ ایران بوده است. پادشاهان ایرانی در دوران هخامنشیان کارت های اعتباری را برای مقامات خود طراحی کرده بودند که کار کارت های اعتباری امروز را انجام می داده است. در ادامه کارت های اعتباری دوران هخامنشیان را می توانید ببنید.

کارت های اعتباری دوران هخامنشیان

کارت اعتباری دوران هخامنشیان

 در دوران هخامنشیان به مسافرانی که به دستور پادشاه سفر می کردند مانند قضات، حسابداران، حسابرسان و کارشناسان امور گوناگون، مقامات حکومتی و ... لوح های گلی داده می شد که کاربردی شبیه به کارت های اعتباری امروزی داشت. به این ترتیب که سقف هزینه های سفر مسافران مامور دربار روی آن ها ثبت می شد و صاحبان این لوحه ها می توانستند در ایستگاه های بین راهی، آن ها را به ماموران حکومتی نشان دهند و از خدمات و امکانات اقامتگاه های ویژه استفاده کنند.

زبان انگلیسی از مدارس حذف شد؟ + توضیحات

نمونه های بسیاری از این لوح ها در دانشگاه شرق شناسی شیکاگو نگهداری می شدند و در سال 83 همراه با 300 لوح دیگر از این دست به ایران برگردانده شدند.

لوح گلی دوره هخامنشیان

چارلز جونز پژوهشگر و کتابدار در موسسه خاورشناسی دانشگاه شیکاگو و همینطور متخصص لوح و کتیبه می‌گوید: عملکرد این لوح‌ها به‌نوعی شبیه به قبض یا  کارت‌های اعتباری هستند و اطلاعات کامل و جامعی است که از طریق این کتیبه‌ها در آن زمان بین مقامات و ماموران منتقل می شده است.

براساس  این کتیبه‌ها جیره غذایی یک کارگر مرد بالغ حدود ۱.۵ کیلوگرم جو و ۰.۵ کیلو نوشیدنی بود که البته بسیاری از کارگران ۲ یا ۵ برابر این مقدار دریافت می‌کردند و کسانی که از موقعیت اجتماعی بالاتری برخوردار بودند بیشتر از این مقادیر را درخواست می کردند و دریافت هم می نمودند. همچنین از طریق این کتیبه‌ها می توان اطلاعات مربوط به اصالت هر کدام از کارگرها و اینکه از چه بخشی از امپراطوری بودند را نیز فهمید. این اطلاعات بیانگر این است که کارگری که در پایتخت مشغول به کار است از بابل، سوریه، مصر، ترکیه آمده است یا از  افغانستان، پاکستان و یا آسیا مرکزی در منطقه امپراطوری ایران در حال کار هستند. قدمت این کتیبه‌ها به اواسط فرمانروایی داریوش اول، یعنی از سال ۵۰۹ پیش از میلاد تا ۴۹۴ پیش از میلاد برمی‌گردد.

جالب ترین خلاقیت کاربردی با کیسه برنج و بطری نوشابه + فیلم

برای اینکه نوشته های بر روی این کتیبه ها خوانده شود، یک محقق ارشد موسسه شرقی به نام ریچاد هالوک ۴۰ سال از عمر خودش را بر روی ترجمه این کتیبه ها گذاشته است تا نوشته های بروی کتیبه ها را که زبان ایلامی است ترجمه کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر