زناشویی | نکات مهم رابطه زناشویی | مشکلات زناشویی
۱۰ نکته ساده و کلیدی برای کاهش دعوای زناشویی | راه حل مشکلات زناشویی
بحث و دعوا ممکن است در هر زندگی مشترکی اتفاق بیافتد اما چیزی که اهمیت دارد مدیریت برای پیشگیری و کاهش دعوا های زناشویی برای حفظ آرامش زندگی است در ادامه تکنیک هایی ساده برای کاهش دعوای زناشویی را می خوانید .
دعوای زناشویی رو چجوری تموم کنم! بحث و دعوا یکی از قسمتهای غیرقابل اجتناب در ازدواج است. هر یک از ما به عنوان فردی که کامل نیست و نواقصی با خود به همراه دارد، همیشه با دیگران اختلاف خواهیم داشت و ممکن است همیشه این اختلافات و تعارضات را نتوانیم بخوبی مدیریت و کنترل کنیم. زناشویی همانند یک بستر مناسب برای دعوا و اختلاف است؛ چرا که شما را مجبور میکند تا در کنار فرد ناقص دیگری قرار بگیرید و با فشارهای زندگی روبرو شوید. جالب است بدانید که تحقیقات نشان میدهد که تعداد دعوا و درگیری اثر کمتری نسبت به کیفیت رابطه زناشویی، در طول عمر ازدواج دارد.
این موضوع بیانگر این است که مهم نیست که گاهی شما در رابطه زناشوییتان دعوا و مشاجره دارید؛ چرا که کیفیت رابطه شما بطور کلی از اهمیت بیشتری نسبت به دعواهای زناشویی دارد.
اگه از ایراد گرفتن همسرت خسته شدی بخون!
حتی برخی از مطالعات نشان دادهاند که اجتناب از دعوا و درگیری زناشویی میتواند بیشتر از دعوا برای ازدواج ضرر داشته باشد . با این حال آشنایی با راههای پیشگیری و کاهش دعوای زناشویی میتواند به حفظ آرامش شما کمک کند. بنابراین برای توسعه استراتژیهای تعارض سالم هرگز دیر نیست. با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ نکته طلایی برای کاهش دعوای زناشویی آشنا کنیم.
کاهش دعوای زناشویی با ۱۰ نکته ساده و کلیدی
۱. قبل از وقوع دعوا درباره آن صحبت کنید
شوهر شما چه احساسی در مورد درگیری دارد؟ آیا او به راحتی با آن روبرو میشود یا به هر قیمتی از آن اجتناب میکند؟ وقتی احساس او را از رویارویی با این موضوع درک کنید، در صورت بروز دعوا، برای مدیریت دعوا بیشتر مجهز خواهید بود. اگر یکی از شما از درگیری اجتناب کند، ممکن است لازم باشد راه حل هایی اتخاذ کنید تا اطمینان حاصل کنید که مسائل بدتر از این نشوند. جارو کردن مشکلات مهم زیر فرش باعث از بین رفتن آنها نمیشود! همیشه به یاد داشته باشید که فرار از بحث و دعوا به آرامی بنیان ازدواج شما را از بین میبرد.
۲. وضعیت را ارزیابی کنید
وقتی درگیری ایجاد شد، قبل از واکنش به دنبال موضوعات اساسی باشید. آیا شما یا شوهرتان به دلیل کار استرس دارید؟ آیا قند خون شما پایین است؟ آیا این مسئله به گذشته شما مرتبط است؟ گاهی اوقات ناامیدی به دلیل عوامل بیرونی ایجاد میشود که قبل از حل اختلاف نظر نیاز به توجه دارند. سعی کنید دلیل واقعی آن را پیدا کنید تا بتوانید آن را برطرف کنید.
۳. از تلخی، خشم، عصبانیت و سر و صدا خودداری کنید
برای کاهش دعوای زناشویی مهم است که یا آرامش خود را حفظ کنید و یا سعی کنید کمی آن را به تعویق بیندازید تا بتوانید با احساسهای منفی کمتری به آن بپردازید. احساسات کنترل نشده با گفتار و کردارهای آزار دهنده میتوانند عمیقترین زخمها را ایجاد کنند. اگر میخواهید تا بحث دعوای شما مثمر ثمر باشد، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که مخرب نیست.
شوهرتان را با این نکته ها حرف گوش کن کنید!!
۴. از مطلق گویی بپرهیزید
ممکن است متوجه نباشید و شوهر یا همسرتان را مقصر یا خطا کننده همیشگی جلوه دهید؛ به این صورت که از عباراتی این چنینی استفاده کنید: “تو همیشه …”، “تو که هربار…” تو اصلا هیچوقت…” و…
صحبت در مورد رفتار به صورت مطلق حمله به شخصیت همسر شما است. این کلمات میتوانند به اندازه توهین مستقیم به او و رابطه شما آسیب بزند. ولی اگر کمی با خود صادق باشید، متوجه خواهید شد که همسر شما مقصر همیشگی نیست. حتی اگر بتوانید مسائل موجود را حل و فصل کنید، این اظهارات ناعادلانه میتواند به مرور زمان او را از شما دور کند.
۵. روی مشکل پیش آمده متمرکز بمانید
هنگامی که تنشها بالا میرود، تمایل طرفین به صحبت از دیگر گلایهها و دلخوریهای گذشته نیز بالا میرود. گلههای مکرر ممکن است باعث شود شما احساس کنید در این بحث و دعوا پیروز شدهاید، اما در حقیقت رابطه خود را خراب میکنید. همه این مسائل مهم و قابل رسیدگی هستند هستند، اما باید هر یک از آنها را به هنگام بروز آنها رسیدگی کنید، نه اینکه یک باره عصبانی شوید و همهی مشکلاتتان را یکجا مطرح کنید. وقتی از صحبت درباره مشکلات خودداری میکنید، به مرور زمان چیزهای کوچک بزرگتر میشوند. در نهایت آنها آنقدر بزرگ میشوند که سطح استدلال شما را کوچک میکنند و مشکلات جدیدی را برای شما بوجود خواهند آورد.
۶. فرض نکنید!
افراد عصبانی، شنوندههای خوبی نیستند. پس در چنین شرایطی سعی کنید حرفهای طرف مقابلتان را تکرار کنید؛ زیرا با گفتن و تکرار آنچه از همسرتان میشنوید، اولا خود را مجبور به کاهش گفتگو میکنید، ثانیا منظور او را بهتر متوجه خواهید شد. برای شروع این کار میتوانید از عباراتی نظیر “وقتی میگویی _____ ، من ______ را میفهمم. آیا درست متوجه شدهام” سپس مطمئن شوید که درک شما با دیدگاه او مطابقت دارد. اگر یکدیگر را درک نکنید، تمام تلاش شما برای کاهش دعوای زناشویی و یافتن یک راه حل متقابل رضایت بخش تقریباً غیرممکن است.
۷. در هنگام دعوا یا بعد از آن، همسر خود را ببخشید
تبادل توهین و شکایت هر دوی شما را به چرخه معیوبی سوق میدهد. یکی از شما باید اولین قدم را به سمت شخص مقابل بردارد. این مرحله با بخشش آغاز میشود. اولین کسی که تقصیر خود را قبول میکند یا دیدگاه همسر خود را میبیند، میتواند ادامه جنگ و دعوا را متوقف کند و راه حل را هموار کند. با پایان مکالمه خود، ممکن است موقعیت جدیدی را ببینید که بخشش و عذرخواهی ضروری است.
این اشتباهات در زندگی زناشویی سم خالص است
۸. پذیرش خطا
به ندرت با دستان پاک از یک دعوا بیرون خواهید آمد! حتی اگر شروع جنگ و دعوا تقصیر شما نبوده باشد، آیا از انجام این کار لذت بردهاید؟ یا چند چیز گفتهاید که نباید میگفتهاید؟ آیا سریعتر از آنچه عصبانی شده بودید عصبانی شدید؟ آیا شما نتوانستید به همسر خود لطف کنید و خطای او را ببخشید؟ لحن شما تند بود وقتی باید ملایم بود؟ حتما از این کارها عذرخواهی کنید.
۹. ایجاد یک طرح
اگر به دنبال کاهش دعوای زناشویی هستید، درباره برنامههای خود با همسرتان گفتگو کنید. در اغلب مواردی که بحث و درگیری بوجود نمیآید، علت آن است که زوجین میخواهند همه چیز مثل قبل بماند. اما زمانی اختلافات شما به یک مشکل تبدیل خواهد شد که یکی از شما نیاز به تغییر داشته باشد و دیگری آماده این تغییر نباشد. به جای اینکه فرض کنید همه چیز متفاوت خواهد بود و نیازی به صحبت کردن در اینباره نیست، درباره تغییرات خاصی که در آینده برای شما پیش خواهد آمد، صحبت کنید.
۱۰. دوباره وصل شوید
درگیری شما ممکن است هنگامی که به درک متقابل رسیدهاید به پایان رسیده باشد، اما ممکن است احساس بد بین شما بطور کامل برطرف نشود. شاید از بین بردن تنش ایجاد شده دشوار باشد، اما با کارهای سادهای مثل در آغوش گرفتن یا فعالیتی که هر دو از آن لذت میبرید میتواند به شما در پیشبرد حرکت کمک کند.
ارسال نظر