کاربرد گچ پلیمری در ساختمان | ویژگی های گچ پلیمری | مزیت گچ پلیمری
گچ پلیمری چیست؟ | موارد استفاده از گچ پلیمری
اگر میخواهید درباره انواع گچ پلیمری و موارد استفاده آن در ساختمان سازی و همچنین مزیتهای گچ پلیمری نسبت به گچ سنتی بدانید، حتما این مقاله را مطالعه کنید.
گچ پلیمری همان گچ معمولی است که با فرآوری و افزودن مواد شیمیائی و معدنی ،از لحاظ اقتصادی تا ۲ برابر مقرون به صرفه تر نسبت به گچ سنتی است. استفاده از گچ پلیمری از اواخر دهه ۷۰ شمسی در ایران شروع شده و هر ساله تقاضا برای خرید گچ پلیمری رو به افزایش است.
ویژگی های گچ پلیمری:
گچ پلیمری نوعی گچ ساختمانی است که با افزودن مواد شیمیائی و معدنی خواص طی عملیاتی خواص سنتی خود را از دست می دهد و هویت جدید با مزایای شگفت انگیز می گیرد.
این خصوصیات باعث شده گچهای پلیمری در موارد خاص جای سیمان سفید را بگیرند واز لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشند.
با توجه به گران بودن اولیه در هنگام خرید گچ های پلیمری نسبت به گچ های سنتی، ولی در نهایت به دلیل کیفیت بالا -سرعت اجرا تا حدود ۴ برابر در روز- و عدم پرت در گچ های پلیمری نهایتا کاری ارزانتر و با کیفیت بهتر بدست می آید و در آخر کار معادلات برعکس میشود گچ سنتی گرانتر و گچ پلیمری ارزانتر.
اجرای گچهای پلیمری چه به صورت دستی و چه به صورت پاششی به علت دیرگیر بودن سرعت گچ کاری را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد که این میزان در حالت پاششی به ۵ برابر سریعتر از گچ کاری سنتی میرسد.
-
مقاومت در برابر صوت
-
مقاوم در برابر حریق(آتش سوزی)تا حدودی
-
مقاوم در برابر حرارت
-
چسبندگی بسیار قوی
-
حجم بیشتر و چگالی کمتر
-
مقاوم در برابر رطوبت
-
مقاومت نمودن در برابر ضربه و فشار
-
زود سفت نشدن و دیرگیر بودن و در نتیجه حداقل پرت را داشتن
-
صابونی بودن ملات گچ در حین کار و در نتیجه عدم خستگی و سرعت عمل و کارائی بیشتر گچ کار در طی روز
-
عدم ترک خوردگی سطح کار
-
پوشش مستقیم سقف و ستونهای بتنی-تاسیسات پلیکا-و داکت ها
-
سرعت بالای اجرا –که در گچ های پاششی به ۴۰۰ متر در روز می رسد
-
ضد خط و خش
مواد افزودنی در گچ پلیمری
-
پرلیت:این نوع ماده معدنی مهمترین ترکیب گچ پلیمری میباشد که باعث عدم انتقال حرارت و صوت در دیواره پوشش داده با گچ پلیمری میگردد و گچ را تا حدودی در مقابل حرارت مقاوم میکند پرلیت دانسیته گچ را کم و حجم گچ را زیاد و وزن ساختمان را کاهش میدهد و باعث سبک سازی گچ میگردد.
-
کلسیت: این ماده معدنی مانند روغن و گریس در دستگاه صنعتی عمل میکند و در حین گچ کاری باعث صابونی شدن سطح کار و سرعت عمل گچ کار (یا اپراتور)میگردد که باعث عدم خستگی میگردد و در نتیجه سطح کار بیشتری سفید میگردد ویکی از دلایل مرقون به صرفه بودن گچ پلیمری وجود این ماده در گچ میباشد
-
مواد شیمیائی:مواد شیمیائی مختلفی در گچ پلیمری استفاده میشود که باعث به تاخیر افتادن گیرائی اولیه وعدم زود سفت شدن می گردد و این مواد در گچ های پلیمری با کاربرد مختلف متفاوتند.یکی دیگر از کاربرد مواد شیمیائی مقاوم کردن گچ در مقابل رطوبت است.
درکجا و چه مناطقی گچ پلیمری استفاده میشود:
برای کسانی که به دنبال کیفیت و سختی سطوح کار هستند در تمامی ایران و در همه جای ساختمان استفاده میگردد ولی در استانهای شمالی کشور و مناطقی که دارای رطوبت میباشد توصیه میگردد که از گچ پلیمری استفاده گردد .
بیش از ۱۵۰ پروژه ازجمله هتل ها، پاساژها و مجتمع های مسکونی بالای ۵۰ واحد فقط در شمال کشور، از گچ پلیمری یک شرکت تولید گچ استفاده نموده اند که تصاویر و آدرس آنها جهت بازدید کیفیت کار، در لینک تصاویر پروژه های گچ پلیمری به نمایش گذاشته شده است.
سطوح قابل اجرا گچ پلیمری:
-
هبلکس
-
آجر
-
بتن
-
سیمان
-
سفال
-
ستونهای بتنی و فلزی و دیواره های برشی
-
فوم
تفاوت گچ پاششی با گچ سنتی
گچ پلیمری و پلیمری پاششی ضایعات گچ سنتی را ندارد و برای پوشش دهی دیوارهای داخلی و سقف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
ضمن اینکه سرعت انجام گچ پلیمری و پلیمری پاششی بسیار بیشتر از عملیات گچ کاری سنتی می باشد.
انواع گچ پلیمری:
۱-گچ پلیمری گیپتون(مخصوص بتن)یا بتو گیپس
در روی سطح تمامی سازهای بتنی گچ کاری نیاز به اصول حرفه ای و خاص خود را دارد و گچ کاری روی سطح بتن مانند سطح آجر –سیمان کاری معمولی و…. نمیباشد و هر گونه گچ کاری روی ستون بتنی و دیواره های برشی و سقف بتنی ممنوع و خلاف اصول ساختمان سازی میباشد چون پس از مدتی از گچکاری روی سطوح بتنی با گچ معمولی، گچ به اصطلاح تبله کرده و از سطح بتن جاده میشود که این مستلزم خرابی و خسارت فراوان میباشد
بدین منظور برای گچ کاری روی بتن ابتدا از گچ گیپتون استفاده میشودکه به دلیل چسبندگی فوق العاده و دارا بودن تمامی خصوصیات گچ های پلیمری توصیه میشود
این گچ بعنوان یک رابط یا واسطه بین بتن و گچ سنتی یا پلیمری عمل میکند .
۲-گچ پلیمری سیوا پاششی(جت گیپس)
این نوع گچ پلیمری با حفظ خواص گچ های پلیمری با افزودن مواد شیمیائی مخصوص اماده استفاده در دستگاه میباشد و با صرفه ترین و با کیفیت ترین گچ پلیمری در صنعت ساختمان است.
مزایای استفاده از گچ پاششی(جت گیبس):
-
پس از پاشش و شمشه کشی همانند بتن سفت میشود
-
سطح گچ پاششی بعد از ۴۸ ساعت از زمان شمشه کشی به هیچ عنوان با فلز خط و خش نمی گیرد
-
مقاوم در برابر رطوبت و حرارت
-
قابلیت اجرا بر روی ستونهای فلزی و بتنی
-
حداقل ضایعات و پرتی
-
سرعت اجرای بالا-حدود ۴۰۰ متر مربع در روز(۵ برابر گچ سنتی )
-
حذف گچ خاک
۳-گچ پلیمری ساتن(روکار)
گچ ساتن دارای مش بیشتری نسبت به گچ سیوا پاششی و گچ پلیمری سیوا میباشد و از آن بعنوان آستر و سفید کاری استفاده میشود پس از اجرای گچ پلیمری پاششی و یا گچ پلیمری دستی سطح کار توسط گچ ساتن سفید و صیقل داده میشود و مقاومت بالا و عدم خط گرفتگی و سایش را دارد.
۴-گچ پلیمری سیوا(زیرکار)دستی
گچ پلیمری سیوا یا دستی تمامی خصوصیات گچ پلیمری پاششی را دارد فقط این نوع گچ قابلیت استفاده در دستگاه پاشش را ندارد و بصورت دستی و سنتی کار میشود
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فروش گچ پلیمری، صفحه مربوط به قیمت گچ سمنان را ببینید.
ارسال نظر