ویتامین سی برای مردان | ویتامین سی و تقویت باروری

حیاتی ترین ویتامین برای سلامت جنسی و تقویت باروری آقایون

مردان باید برای تقویت باروری و بهبود کیفیت اسپرم ویتامین سی مصرف کرده تا از اختلالاتی که ممکن است کمبود آن بر جنین بگذارد؛ جلوگیری کنند. در ادامه مهم ترین علل مصرف ویتامین سی برای مردان را می خوانید.

fddfd
ویکی گردی:

ویتامین سی برای مردان می تواند از مهم ترین انتخاب ها برای سلامت باروری آقایان  و بهبود کیفیت اسپرم باشد. استفاده از منابع ویتامین سی برای مردان باعث می شود تا سیستم ایمنی مردان تقویت شده و تامین ویتامین سی در بدن باعث پیشگیری از اختلالات در جنین می شود. اینفوگیاهی مهم ترین علل مصرف ویتامین سی برای مردان را می گوید.

تاثیر ویتامین C در قدرت باروری مردان

برخی از شواهد نشانگر آن هستند که مصرف مکمل‌هایی مانند ویتامین C که حاوی آنتی اکسیدان هستند، ممکن است موجب بهبود باروری به ویژه در مردان شوند. نقش عمده آنتی اکسیدان‌ها مقابله با استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد است. استرس اکسیداتیو زمانی اتفاق می‌افتد که سطح اکسیژن فعال (ROS) به سطحی می‌رسد که کاملا برای بدن مضر بوده و عواقب ناخوشایندی را در پی دارد. این اتفاق اغلب زمانی رخ می‌دهد که دفاع آنتی اکسیدانی بدن یا سیستم ایمنی به دلیل بیماری، افزایش سن، سبک زندگی ناسالم یا قرار گرفتن در مقابل آلاینده‌های محیط زیست با ضعف روبرو شود.

  تاثیر ویتامین سی در مردان

گونه‌های فعال اکسیژن به طور مداوم در بدن تولید می‌شوند اما در افراد سالم سطح آنها به خوبی کنترل می‌شود تا سلامتی فرد با خطر مواجه نشود. رادیکال‌های آزاد و گونه‌های فعال اکسیژن در مقادیر بالا ممکن است باعث آسیب بافتی و التهاب شده و خطر بروز بیماری‌های مزمن را افزایش دهند. مقدار بالای استرس اکسیداتیو همچنین سبب ناباروری در مردان می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که اگر سطح ویتامین C برای مردان در خون مناسب باشد، در حالی‌که بدن با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند، قدرت باروری افزایش خواهد یافت.

معجزه ویتامین C در کیفیت اسپرم مردان

مصرف آنتی اکسیدان‌هایی همچون ویتامین C به خنثی‌سازی اثرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. استفاده از ویتامین C برای مردان همچنین می‌تواند در بهبود کیفیت مایع منی نیز تاثیرگذار باشد. نتایج یک مطالعه که روی مردان نابارور صورت گرفت نشان داد که مصرف 1000 میلی‌گرم ویتامین C، 2 بار در روز به مدت 2 ماه می‌تواند تا 92% موجب افزایش تحرک اسپرم‌ها شده و تعداد اسپرم‌ها را نیز 100% افزایش دهد. عموما پس از 2 ماه استفاده از ویتامین سی در این دوز انتظار می‌رود که قدرت باروری افزایش یافته و همسر فردی که تحت درمان بوده است، باردار شود.

دلایل کم تحرکی و کاهش تعداد اسپرم ها

میانگین تعداد اسپرم‌ها در هر میلی لیتر از مایع منی 75 میلیون است و اگر این مقدار به کمتر از 15 میلیون در هر میلی لیتر برسد، اندک تلقی شده و قدرت بارور کردن تخمک به شدت پایین می‌آید. چاقی و اضافه وزن، وارد شدن ضربه به بیضه‌ها، عمل جراحی بیضه و مصرف برخی داروها از عوامل کم شدن تعداد اسپرم‌ها و همچنین تحرک آنها محسوب می‌شود اما نقش سن را نیز نباید نادیده گرفت.

  تحرک اسپرم ها

برای اینکه یک بارداری سالم اتفاق بیفتد، حداقل 20 میلیون اسپرم در هر میلی لیتر از مایع منی باید وجود داشته باشد. هرچه سن بالاتر رود، تعداد اسپرم‌های فعال که تحرک بالایی داشته باشند، کاهش می‌یابد. اگر اسپرم یک مرد 45 ساله با 24 ساله مقایسه شود، خواهید دید که در فردی که 45 سال سن دارد تعداد اسپرم‌ها 30% کمتر و تحرک اسپرم‌ها 50% کمتر خواهد بود.

تاثیر آلودگی های محیطی بر ناباروری اسپرم

گفتیم که ویتامین C برای مردان باید به مقدار کافی مورد استفاده قرار بگیرد تا از خطر ناباروری در امان باشند. افرادی که روزانه 1 یا 2 پاکت سیگار استفاده می‌کنند یا شغل آنها در محیط‌هایی است که آلودگی‌های محیطی وجود دارد به طور یقین نسبت به دیگر افراد باید مقدار ویتامین C بیشتری را مورد استفاده قرار دهند. بنابراین اگر فردی به عنوان مثال در پالایشگاه نفت کار می‌کند، باید حتما به مقدار ویتامین سی مصرفی روزانه خود دقت داشته باشد. با افزایش سن به تدریج سموم نیز در بدن افزایش می‌یابند و در نتیجه قدرت باروری اسپرم نسبت به گذشته کم می‌شود.

کمبود ویتامین C و نقایص مادرزادی در نوزاد

کمبود ویتامین C در دوران بارداری می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری بر مغز جنین داشته باشد. این آسیب‌ها با مصرف مکمل‌های ویتامین C پس از تولد جبران نخواهد شد. زنان در دوران بارداری روزانه به 85 میلی گرم ویتامین C نیاز دارند. علاوه بر این مردانی که کمبود ویتامین ث دارند نیز از لحاظ ساختار اسپرم دچار اختلال شده و ممکن است جنین یا نوزاد آنها با نقایص ژنتیکی مواجه شود.

بهترین منابع تامین ویتامین C برای بدن

 

ویتامین C یا اسکوربیک اسید محلول در آب بوده و از آنجایی که بدن به تنهایی قادر به تولید آن نیست، حتما باید به صورت خوراکی برای بدن تامین شود. بهترین منابع ویتامین C برای مردان و زنان به شرح زیر است:

  •     50 گرم گیلاس آسلورا حاوی 822 میلی گرم ویتامین C

  •     یک فلفل تند سبز حاوی ۱۰۹ میلی گرم ویتامین C

  •     75 گرم فلفل دلمه‌ای زرد حاوی ۱۳۷ میلی گرم ویتامین C

  •     1 عدد کیوی حاوی حدود 71 میلی گرم ویتامین C

  •     نصف فنجان کلم بروکلی پخته شده حاوی ۵۱ میلی گرم ویتامین C

  •     1 عدد لیمو ترش خام حاوی ۸۳ میلی گرم ویتامین C

  •     1 فنجان توت فرنگی حاوی ۸۹ میلی گرم ویتامین C

  •     1 عدد پرتقال حاوی حدودا 70 میلی گرم ویتامین

 

منبع: اینفوگیاهی
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر