سنبل | کاشت سنبل| مراقبت از سنبل

برای عید امسال خودت سمبل بکار! | آموزش کاشت و پرورش سنبل

سنبل گل معروف روزهای عید است و کاشت آن از قدیم بین ایرانیان مرسوم بوده است. با رعایت نکات پرورش آن می توانید گل سنبل را به راحتی در منزل خود بکارید.

سنبل
ویکی گردی:

گل سنبل یکی از زیباترین گل هایی است که بسیاری از ما ایرانیان آن را در کنار سفره هفت سین قرار می دهیم. گل سنبل معطر در رنگ های مختلف و اندازه های بسیار زیادی وجود دارد و می توان آن را در آپارتمان کاشت و پرورش داد. اگر می خواهید با نحوه پرورش و نگهداری گل سنبل آشنا شوید این بخش از ویکی گردی را مطالعه نمایید.

روش های تکثیر سنبل

به روش های زیر می توان سنبل را تکثیر نمود:

از طریق بذر

بذر سنبل حالت کاغذی داشته و 4 تا 6 سال زمان نیاز است تا گیاه گل دهد. سنبل به طور طبیعی سوخک کمی تولید می کند و سوخ آن یکساله است و کیفیت گلها در سال دوم مطلوب نمی باشد. استفاده از دو روش ته شکافی و ته برداری برای تولید سوخک بیشتر مرسوم است.

از طریق ته برداری

در این روش بصورت افقی صفحه پایگاهی سوخ با چاقوی انحنا دار برداشته شده و تعداد زیادی سوخک در قسمت های برش داده شده تولید می شود که می توانیم آنها را کشت کنیم. این روش به مهارت زیادی نیاز دارد.

از طریق ته شکافی

در این روش در صفحه پایگاهی سوخ برای تولید سوخک بیشتر، با استفاده از چاقو برش هایی ایجاد می شود. به منظور تغذیه سوخ بعد از برداشت گل ها، باید برگ ها را روی گیاه نگه داشت. سوخ های سنبل را در تیر و مرداد که گلدهی تمام شده است، در می آوریم. برای زود گل دادن گیاه از تیمار هایی نظیر تیمار دمایی می توانیم پس از خارج نمودن سوخ از خاک (در تابستان) استفاده کنیم.

روش تکثیر رویشی

روش تکثیر رویشی نیز تنها راه موثر برای افزایش عمر سنبل های شماست، زیرا این پیازها به مرور زمان کم می شوند. در حالی که ممکن است یک پیاز سال ها به گلدهی خود ادامه دهد، اندازه شکوفه ها و پیازها به تدریج کوچک می شوند و با جدا کردن جوانه ها هر چند سال یکبار، می توانید به طور موثر سنبل های خود را به طور نامحدود زنده نگه دارید.

آموزش نحوه تکثیر رویشی سنبل

در اینجا نحوه تکثیر سنبل با جدا کردن جوانه پیازها آورده شده است:

بعد از اینکه گلها پژمرده شدند و قبل از اینکه شاخ و برگها شروع به قهوه ای شدن کنند معمولاً در اواخر تابستان یا پاییز، سنبل های بالغ را بیرون آورید. هنگام دست زدن به سنبل حتما از دستکش استفاده کنید، زیرا پیازها دارای سمومی هستند که می توانند باعث تحریک پوست شوند.

خاک را بشویید و توده ها را با پیازها جدا کنید.

پیازها را بلافاصله در خاکی با زهکشی خوب بکارید. اگر خاک متراکم است، مخلوط کردن در ماسه یا کمپوست ایده خوبی است. یک مشت پودر استخوان یا کود پیاز نیز در زمان کاشت توصیه می شود. تعجب نکنید اگر چند سال طول کشید تا جوانه ها گلهای خوبی تولید کنند.

کاشت درگلدان و کاشت مجدد سنبل ها

زهکشی خوب در گلدان با استفاده از پلاستیک یا خاک رس انجام می شود. اندازه گلدان به تعداد پیازهایی که می کارید بستگی دارد اگرچه، پیاز سنبل را می توان نزدیک بهم کاشت زیرا پیازها به فضایی برای تکثیر نیاز ندارند یا می‌توانید آن‌ها را فشار دهید تا تقریباً با هم تماس داشته باشند اما، فضایی برای مقداری خاک بگذارید تا آب را نگه دارد.

خاک گلدان تجاری برای کاشت سنبل در گلدان مناسب است، اگرچه برخی افراد دوست دارند کمی ماسه را با خاک گلدان مخلوط کنند. محیط گلدان را تا زمانی که پیازها جوانه بزنند مرطوب نگه دارید سپس هر زمان که خاک خشک شد آبیاری کنید پس از جوانه زدن پیازها آنها را درنور غیر مستقیم خورشید قرار دهید. دمای سرد شکوفه ها را برای مدت طولانی تری نگه می دارد.

نگهداری از سنبل در زمستان

در مناطقی که زمستان سردی دارند، استفاده از یک لایه ضخیم مالچ روی بستر پیاز ممکن است به پیاز سنبل اجازه دهد تا در زمستان های سرد زنده بماند. در مناطق که زمستان معتدل دارند، هیچ حفاظت زمستانی لازم نیست و اگر سنبل‌هایی را در جایی که دمای زمستان در آن بالاتر از 60 درجه فارنهایت است، باید پیازها را خارج کنید و قبل از کاشت مجدد آن‌ها را به‌طور مصنوعی سرد کنید یا می‌توانید از رشد سنبل‌های یکساله صرف نظر کنید و هر پاییز آنها را دوباره بکارید.

آیا می توان سنبل را در داخل خانه پرورش داد؟

اگر سنبل را در داخل گلدان می‌ کارید تا زودتر شکوفه‌دهی کند یا باید پیازهای از پیش منجمد شده بخرید یا خودتان آن‌ها را در یخچال یا مکان‌های سرد دیگری منجمد کنید سپس آن‌ها را در شن قرار دهید تا زمانی که شکوفه دهند پس از شکوفه دادن، پیازهای سنبل داخلی معمولا دور ریخته می شوند اما، اگر حیوانات خانگی دارید که پیازها را بیرون می‌کشند، انتخاب خوبی برای داخل خانه نیستند.

منبع: نمناک
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر