غذای کبابی | اجتناب از غذای کبابی | غذای کبابی سالمه یا نه؟!
گوشت رو کبابی نکن! | بر خلاف باورت غذای کبابی ناسالم ترینه! + ویدیو
اگه شما هم جزو دسته افرادی هستید که فکر میکنید غذای کبابی سالم است، اشتباه میکنید! با ما باشید تا شمارو با حقیقت هایی در مورد غذای کبابی آشنا کنیم!
یکی از دلایل پرطرفدار بودن غذای کبابی بین مردم، ترکیبات مختلفی است که هنگام سوختن چوب آزاد شده و موقع کباب کردن گوشت روی آن مینشیند و باعث خوش طمع و خوش عطر شدن غذای کبابی میشود! در ادامه این بخش از ویکی گردی شمارو با مضرات غذای کبابی آشنا میکنیم!
ویدیویی از مضرات مصرف غذای کبابی
اگه فیلم براتون باز نمیشه، فیلترشکن رو خاموش کنید!
نکات تکمیلی فیلم را در مطلب زیر میخوانید!
چرا غذاهای کبابی نخوریم؟!
کباب کردن یکی از سنتیترین شیوههای طبخ گوشت است و در عین حال که میتواند روش مناسبی برای پخت گوشت باشد، به همان اندازه میتواند زیانبار نیز باشد؛ در واقع اگر گوشت را، سفید یا قرمز، در شرایط استاندارد کباب کنیم، یک وعده غذایی عالی و مقوی خواهد بود و با توجه به اینکه در روش کباب کردن مواد غذایی، روغنی به کار نمیرود تا جذب ماده غذایی شود، انرژی دریافتی آن بالا نرفته و چاقی و مشکلاتی مانند تصلب شرایین را برایمان در پی نخواهد داشت و نسبت به سرخ کردن گوشت، شیوه سالمتری است. اگر کباب در شرایط غیراستاندارد تهیه شود، نهتنها سالم نیست که حتی ممکن است سرطانزا هم باشد.
گوشت قرمز و سفید برای آنکه کاملا پخته شود، به ترتیب به 65 و 75 درجه سانتیگراد حرارت نیاز دارد که در روش کباب کردن معمولا چنین اتفاقی نمیافتد و گوشت به اندازه کافی، یکدست و یکسان حرارت نمیبیند. از آنجا که همیشه احتمال دارد انواع میکروارگانیسمها، انگلها و عوامل بیماریزا از جمله میکروب سالمونلا در گوشت وجود داشته باشد، حتما باید مغزپخت شود تا تمام عوامل بیماریزایش از بین برود، در غیر این صورت به فرد منتقل شده و باعث بیماری میشود. البته برای از بین بردن انگل یا میکروارگانیسمهای موجود در گوشت نباید آن را در حرارت بالا و آتش تند پخت، زیرا اصولا هر نوع پختوپزی در درجه حرارت بالا، موادی سرطانزا با عنوان «آمینهای هتروسیکلیک» را تولید میکند.
این مواد شیمیایی به میزان بسیار کم، در حد یک میلیاردیوم گرم به وجود میآیند اما تجربیات آزمایشگاهی روی حیوانات نشان میدهند که آمینهای هتروسیکلیک، دارای خواص سرطانزایی قوی هستند و معمولا در سطح بیرونی گوشت که به منبع حرارتی نزدیکتر است، تشکیل میشوند.بنابراین گوشت آبپزشده یا پختهشده در فر که حرارت کمتری میبیند، مقدار آمینهای هتروسیکلیک آن بسیار کمتر از گوشت سرخشده و کبابشده روی زغال یا برشته شده است. ا لبته کباب کردن گوشت مشکل را دوبرابر میکند، زیرا دود زغال، گوشت را در معرض مواد شیمیایی سرطانزای دیگری به نام «هیدروکربنهای آروماتیک پلیسیکلیک» قرار میدهد. به این ترتیب که وقتی چربی گوشت روی زغال میچکد، دودی تولید میشود که این دود روی گوشت مینشیند و احتمال سرطانزایی آن را افزایش میدهد.
منبع: عصر ایران
ارسال نظر