همه چیز در مورد روستای جواهرده

معرفی روستای جواهرده؛ نگین رامسر

روستای جواهرده به‌رغم زیبایی‌ها و آب‌ و‌هوای فوق‌العاده‌ای که دارد، توانسته صفت بهشت ییلاقات ایران را هم به خود اختصاص دهد.

روستای جواهرده
ویکی گردی:

روستای جواهرده که به نگین رامسر شهرت دارد، در نوار سرسبز شمال ایران قرار دارد. روستای جواهرده یکی از روستاهای  زیبای شهرستان رامسر است که در غرب استان مازندران واقع شده و در ۲۹٫۵ کیلومتری مرکز شهر رامسر در دهستان سخت ‌سر قرار دارد. مسیر منتهی به روستای جواهرده رامسر، یکی از زیباترین جاده‌های شمال است و مطمئنا از رانندگی در آن خسته نمی‌شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا با زیبایی های این روستای دوست داشتنی آشنا شوید.

روستای جواهرده

تاریخچه نام جواهرده

روایات مختلفی برای انتخاب نام این روستا وجود دارد؛ برخی بر این باورند نام محلی این منطقه ییلاقی در ابتدا «جورده» بوده که با گذشت زمان به «جواهر ده» تبدیل شده است، اما برخی معتقدند از آنجایی که نام اولین حاکم این منطقه زنی به نام جواهر بود، نام این روستا از آن نشات گرفته است. یکی دیگر از روایت‌های موجود که از اهالی این منطقه به گوش می‌رسد را می‌توان وجود گنج و جواهر بسیار زیاد در اعماق خاک‌های این روستا دانست که بیشتر به حقیقت نزدیک است.

روستای جواهرده

بوستان جنگلی صفارود

اگر الویت شما برای سفر، دستیابی به آرامش و گذراندن اوقاتی خوش در یک جای دنج و باصفا است، پس حتما از بوستان جنگلی صفارود که در 9 کیلومتری جاده جواهرده واقع شده است، دیدن کنید. وجود درختان انبوه و سرسبز در این جنگل و ترکیب آن با صدای آبشار صفارود، بدون تردید آرامشی وصف‌ناپذیر به شما هدیه خواهد کرد. از ویژگی‌های این بوستان جنگلی می‌توان به چشمه آب معدنی آن اشاره کرد که بسیار گوارا بوده و ساکنین این منطقه از آن برای نوشیدن استفاده می‌کنند.وقت گذراندن در دل طبیعت این جنگل باصفا، بسیار لذت‌بخش بوده و صرف چای هیزمی هم قطعا آن را دلچسب‌تر خواهد کرد، اما خالصانه از شما خواهشمندیم که حتما به محض خارج شدن از این جنگل زیبا، آتش را خاموش کنید تا این سرمایه ملی برای نسل‌های آینده حفظ شود، همچنین نریختن زباله در طبیعت را هم جدی بگیرید و رعایت این مسئله تنها محدود به جواهرده نمی‌شود؛ با طبیعت مهربان باشیم و رسم مهمان را به شیوه‌ای درست به جا آوریم.

روستای جواهرده

روستای جواهرده

 

دریاچه قو

وجود دریاچه‌ای به نام قو در دل طبیعت چشم‌نواز جاده جواهرده، همانند نگینی می‌درخشد. این دریاچه مصنوعی از یک برکه کوچک به دست آمده و توسط بخش خصوصی گسترش پیدا کرده است.وجود آلاچیق‌های زیبا و چوبی در دور‌تادور این دریاچه موجب شده تا با آسودگی خاطر در این محیط استراحت کرده و از سکوت بی‌بدیل این طبیعت بکر لذت ببرید. اگر اهل اندکی هیجان هستید، حتما قایق‌های پدالی موجود در دریاچه قو را امتحان کرده و از همه قسمت‌های این دریاچه دیدن کنید.

روستای جواهرده

روستای جواهرده

بهتر است بدانید که دریاچه قو در یک مسیر فرعی از این جاده ییلاقی واقع شده که برای رسیدن به آن باید 2.5 کیلومتر در یک جاده خاکی رانندگی کنید. یک بار رفتن به این دریاچه زیبا کافی‌ست تا هر بار در سفر خود به شهرستان رامسر از این منطقه زیبا دیدن کنید.

شما در مسیر این جاده ییلاقی و جذاب با آبشارها و چشمه‌های زیبا و شگفت‌انگیزی روبرو می‌شوید، که به شما اجازه نمی‌دهند پیش از توقف و عکاسی در کنار آن‌ها به مسیر خود ادامه دهید. زیبایی آبشارهای موجود در مسیر این جاده هوش از سرتان می‌برد و آرامشی بی‌نظیر را برایتان به وجود خواهد آورد. شما می‌توانید در کنار این آبشارها عکس‌هایی خیره‌کننده برای خود ثبت کنید و از دیدن آن‌ها لذت ببرید.

روستای جواهرده

جاهای دیدنی روستای جواهرده

با عبور کردن از جاده ییلاقی این روستای زیبا، از مسیر جنگلی فاصله گرفته و وارد مراتع و قله‌ها می‌شویم. مراتع و قله‌های زیبایی در روستای جواهرده واقع شده‌اند و یک مکان خوب برای تفریح به شمار می‌روند.قله‌های سرخ تله، واژک سه براره رژه و سماموس از مهم‌ترین و جذاب‌ترین جاهای دیدنی این منطقه ییلاقی محسوب می‌شوند.

روستای جواهرده

بدون تردید از دست دادن فرصت برای تماشای آبشار کوهستانی جواهرده یک افسوس بزرگ برای شما رقم خواهد زد، بنابراین فرصت را غنیمت شمرده و حتما در سفر به روستای جواهرده، بازدید از این آبشار دیدنی و ناب را در برنامه خود قرار دهید. آبشار کوهستانی در انتهای این جاده ییلاقی منحصر به فرد، واقع شده و برای رسیدن به آن باید شیب‌های تندی را سپری کرده و از مسیرهای باریک گذر کنید تا چشمانتان به جمال این آبشار بی‌نظیر روشن شود. آب این آبشار روان، بسیار زلال و گوارا است، همچنین دمای آن بسیار پایین بوده و نوشیدن آن در فصل تابستان می‌تواند نشاط و شادابی را به پاهای خسته شما بازگرداند.

اگر در فصل بهار یا تابستان به این روستا سفر کنید، قطعا مسافران و گردشگران زیادی را در مسیر خواهید دید که برای تماشای این آبشار آمده‌اند، حتی برخی از این افراد سعی می‌کنند با عبور از یک مسیر صعب‌العبور به بالای آبشار برسند تا بدین ترتیب ‌بتوانند این روستای ییلاقی منحصر به فرد را در یک نمای بسیار جذاب و انرژی‌بخش مشاهده کنند. توصیه ما به شما این است که عکاسی از آبشار کوهستانی این روستای زیبا را فراموش نکنید.

روستای جواهرده

مسجد آدینه

یکی دیگر از جاهای دیدنی و جاذبه‌های تاریخی این منطقه ییلاقی را می‌توان مسجد آدینه معرفی کرد. این مسجد با قدمتی 700 ساله یکی از جاذبه‌های اصلی روستای جواهرده به شمار می‌رود. مسجد آدینه در گذشته، معبد و آتشکده آیین میترایی و زرتشتیان بود، اما شخصی به نام «شل شریف» در حدود 700 سال قبل کمر همت بست و این مسجد را دقیقا مطابق با معماری و فرهنگ مردم شمال احداث کرد.

روستای جواهرده

این مسجد طی سال‌های گذشته در معرض بلایای طبیعی بسیاری قرار گرفت، اما بیشترین آسیبی که متوجه آن شد، برخورد صاعقه با درخت زبان گنجشک کنار آن و در نتیجه آتش‌سوزی تمام مسجد بود.هم‌اکنون این مسجد مورد بازسازی قرار گرفته و اهالی روستا و مسافران بسیاری از آن بازدید می‌کنند. مراسم‌های مذهبی و سنتی همانند گلکاری دیوارهای مسجد آدینه که در زبان شمالی به آن «دزگا مزگتی» گفته می‌شود هم در این مکان انجام می‌پذیرد و بسیاری افراد از استان مازندران و استان‌های همجوار برای شرکت در این مراسم‌ها داوطلب می‌شوند.

روستای جواهرده

مقبره شاه یحیی

یکی دیگر از مکان‌های مذهبی این روستای ییلاقی را می‌توان مقبره شاه یحیی دانست که در چکاد قله سماموس واقع شده است. بسیاری از اهالی این روستا به منظور برآورده شدن دعاها و راز و نیاز‌های خود با خدا وارد این مکان می‌شوند.

گورهای تاریخی گبری

گورهای تاریخی گبری را می‌توان یکی دیگر از آثار تاریخی و مکان‌های دیدنی روستای جواهرده دانست که در حدود 2 تا 3 هزار سال قدمت دارد. گورهای گبری در دو نوع سردابه‌ای و خمره‌ای وجود دارند که با توجه به اعتقادات هر قومیت متفاوت است.

رستوران‌‌های جاده جواهرده

در مسیر رفتن به این روستا حتما غذاهای محلی و کباب‌های رستوران‌های آن را امتحان کنید. غذاهای رستوران‌هایی که در مسیر این روستای ییلاقی واقع شده‌اند، بسیار باکیفیت هستند و علاوه بر غذا، برای مهمانان خود چای هم سرو می‌کنند. رستوران عمو رجب، سلیمی و کافه جمشید را می‌توان در زمره محبوب‌ترین و بهترین رستوران‌های جواهرده به حساب آورد که مسافران و گردشگران زیادی به جهت صرف غذا وارد آن‌ها می‌شوند. بد نیست بدانید که افراد محلی در طول مسیر عسل طبیعی، ترشی، مربا و صنایع دستی خود را به فروش می‌رسانند.

روستای جواهرده

آب‌و‌هوای جواهرده چگونه است؟

آب‌و‌هوای این روستای زیبای ییلاقی در اکثر فصل‌های سال خنک بوده و متوسط دما در بهار و تابستان بین 10 تا 12 درجه است، به همین دلیل بسیاری از اهالی استان گیلان و مازندران برای فرار از هوای شرجی و گرم تابستان، وارد این روستای خوش آب‌و‌هوا می‌شوند. خانه‌های ویلایی بسیاری در این مکان وجود دارد که شما می‌توانید چند روز با آرامش کامل در این روستا خوش بگذرانید. لازم به ذکر است که افراد این روستا بسیار خونگرم و مهمان‌نواز هستند.

به دلیل آنکه این روستا از ارتفاع بالایی برخوردار است، معمولا پاییز و زمستان‌های پُر از برفی را سپری می‌کند، بنابراین سعی کنید نیمه دوم فصل پاییز و زمستان را برای سفر به این روستای تاریخی انتخاب نکنید. توصیه می‌کنیم پیش از رفتن حتما درباره وضعیت آب‌وهوای این روستای ییلاقی پرس‌وجو کنید.

روستای جواهرده

 

روستای جواهرده

بهترین فصل برای سفر به جواهرده؛ بهار و تابستان!

بدون تردید تماشای جاده زیبای جواهرده و سرسبزی طبیعت آن یکی از ناب‌ترین لحظه‌هایی است که می‌تواند در ذهنتان ثبت شود و اگر برای ثبت این لحظات فصل بهار یا تابستان را انتخاب کنید، قطعا بیشتر لذت خواهید برد، البته فصل پاییز این روستا را هم نمی‌توان از دست داد، زیرا ریختن برگ درختان پاییزی در جاده، تصویری رویایی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

روستای جواهرده

در حالت کلی، بهترین فصل برای سفر به این روستا از نظر آب‌و‌هوا و زیبایی، فصل بهار و تابستان است، اما در اوایل پاییز هم می‌توانید به این مکان سفر کنید. مسیر دسترسی به این روستا در اکثر مواقع غرق در مه و ابر بوده که سوژه‌ای ناب برای عکاسی در اختیار شما قرار خواهد داد. برف‌های این روستای ییلاقی هم خیره‌کننده بوده و یک نقاشی زیبا در دل طبیعت خلق خواهد کرد، اما رانندگی در روزهای برفی این جاده، دشوار و خطرناک است. در سفر خود به این منطقه ییلاقی هرگز عکاسی از طبیعت بی‌نظیر و تکرارنشدنی آن را از یاد نبرید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر