آشنایی با جاهای دیدنی ارمنستان
جاهای دیدنی ارمنستان کجاست؟ | معرفی جاهای دیدنی ارمنستان + عکس
ارمنستان یکی از مقاصد محبوب نزد ایرانیها است که به دلیل فاصله نزدیکی به کشورمان، گردشگران زیادی بازدید از آن میپردازند. برای آشنایی با جاهای دیدنی ارمنستان این مقاله را تا انتها بخوانید.
تماشای جاهای دیدنی ارمنستان برای کسانی که قصد سفر به کشورهای همسایه را دارند، می تواند موجب سفری عالی و خاطراتی به یاد ماندنی شود. بازدید از جاهای دیدنی ارمنستان از آن جهت که هم امکان سفر زمینی ارزان قیمت و هم سفر هوایی سریع و راحت را داراست، یکی از بهترین گزینه ها برای سفر خارج از کشور است. اگر شما قصد آشنایی با جاهای دیدنی ارمنستان و سفر به این کشور را دارید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
صومعه هاقپات
صومعه هاقپات یک صومعه حواری ارمنی واقع در هاقپات، ارمنستان میباشد. ساخت و ساز این ساختمان در سدههای ۱۰ تا ۱۳ به پایان رسید. این بنا به سبک معماری ارمنی طراحی شدهاست.با احتمال زیاد و به گفته تاریخ شناسان، این صومعه توسط ملکه خسروانیوش، همسر پادشاه بگرادایی آسوت سوم،در سال ۹۷۶ تأسیس شد. همچنین صومعه ساناهین در مجاور صومعه هاقپات همان زمان ساخته شده است. محل ساخت صومعه هاقپات طوری انتخاب شد که در نزدیکی رود DEBED و در شمال ارمنستان واقع شده است طوریکه در ارتفاع بالا ساخته نشده است و در ارتفاع پائین ساخته شد. گویی هدف سازنده فروتنی بوده است.این صومعه در ارتفاع ۲۵۰۰ متری رودخانه واقع شده است و روستاهای اطراف آن را احاطه کرده اند. در حالی که اکثر صومعه های همتای آن در مناطق خشک واقع شده اند. بزرگترین کلیسا در صومعه هاقپات ارمنستان ،کلیسای جامع سر کیسان ایروان است که احتمالا در سال ۹۷۶ شروع به ساخت و در سال ۹۹۱ توسط شاه smat به پایان رسید. این کلیسا،نمونه ای از معماری ارمنستان در قرن دهم است. گنبد مرکزی این کلیسا بر روی چهار ستون قرار گرفته است و دیوارهای بیرونی با دهانه های مثلثی پوشانده شده اند. همچنین یک سری نقاشی در این کلیسا وجود دارد. اهدا کننده آن، شاهزاده خوتولوخاگا بوده است.
میدان جمهوری ایروان
میدان جمهوری ایروان در مرکز شهر ایروان واقع شده و یکی از مشهورترین جاذبه های دیدنی ارمنستان است. سال ها قبل نام این مکان، میدان لنین بوده است، لنین رهبر انقلاب روسیه، اما سال ها بعد این مجسمه برداشته شده است. یکی از نکات جالب توجه در مورد میدان جمهوری ایروان سنگ های استفاده شده در ساختمان های اطراف آن میدان است. دور تا دور میدان جمهوری ساختمان های قدیمی و زیبا با سنگ های سفید و صورتی ساخته شده اند. یکی از دیدنی های میدان جمهوری ایروان برج ساعت بزرگ است. همچنین در این میدان، رژه ها و مراسم و جشن های خاصی برگزار می شود. این میدان با طراحی زیبا و پیچیده نظر همگان را به خود جلب می کند. مردم ارمنستان، جشن هایشان را با رقص و آتش بازی برگزار می کنند.
موزه تاریخ ارمنستان
موزه تاریخ ارمنستانیکی از جاذبههای برجسته ایروان موزه تاریخ ارمنستان نام دارد که گنجینهای شگفتانگیز از دوران قدیم و عصر برنز در این مکان نگهداری میشود. در دهه ۱۹۵۰ حفاریهایی باستانشناسانه در گورستان لچاشن در نزدیکی دریاچه سوان صورت گرفت که بسیاری از اشیایی که هماکنون در موزه تاریخ ارمنستان قابل مشاهده است، محصول کاوشهای باستانشناسانه همان سالها هستند. از این رو، کسانی که با اهدافی مثل شناخت تاریخ ارمنستان اقدام به خرید بلیط هواپیما ایروان میکنند، بازدید از History Museum of Armenia را در برنامه سفر خود میگنجانند. موزه تاریخ ارمنستان از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که این بخشها براساس دستهبندی و نظم دقیقی شکل گرفتهاند. مجموعه باستان شناسی موزه شامل بخشهای پارینه سنگی، مس سنگی، برنز و اوایل سنگ، پادشاهی اورارتوییها و چند بخش دیگر میشود.
رصدخانه کاراهونج
کاراهونج که اغلب در سطح بین المللی به عنوان استون هنج بریتانیا از آن یاد می شود، یکی از جذاب ترین مکان هایی است که در طول سفر به ارمنستان می توانید از آن بازدید کنید. کاراهونج که در نزدیکی شهر سیسیان در استان سیونیک قرار دارد، از بیش از 200 مقبره سنگی عظیم تشکیل شده است. در حالی که منطقه اصلی شامل 40 سنگ است که به شکل دایره ای می باشد.
بازار ورسیناج
اگر در سفر به ارمنستان علاوه بر خرید، به دنبال فرصتی برای آشنایی با فرهنگ بومی هستید، بهجای مراکز خرید ایروان سراغ بازارهای محلی آن بروید. بازار محلی ورنیساج، یک بازار محلی است که معمولا آخر هفتهها و در نزدیکی میدان جمهوری، کنار ایستگاه متروی این میدان در ایروان تشکیل میشود. در این بازار انواع جواهرات، نقرهجات، نقاشیها، صنایعدستی، انواع اشیای عتیقه، کتابها و چیزهای دیگر به فروش میرسند؛ از همین رو ورنیساج بسیار موردعلاقه توریستها و مسافران است.
پارک ملی دیلیجان
پارک ملی دیلیجان در کشور ارمنستان معروف به منطقه ای مشابه کشور سوئیس که سبب شده گردشگران زیادی به این منطقه سفر کننند. تنوع زیستی و گیاهی بالایی در این پارک وجود دارد که عبارتند از درختانی نظیر سرخدار، کاج، ممرز، سرخ چوب و … که بخشی از این پهنه ی وسیع و سرسبز را به خود اختصاص داده است. در سفر به پارک ملی دیلیجان خودتان را برای گشت و گذار و طبیعت گردی گسترده آماده کنید زیرا در حین پیاده روی در این پارک گاهی در روبرویتان کوه است و گاهی هم رودخانه.
کوه اراگاتس
کوه آراگاتس یک توده آتشفشانی ایزوله با چهار قله در ارمنستان است. قله شمالی آن به ارتفاع ۴۰۹۰ متر از سطح دریا، بلندترین قله قفقاز کوچک و ارمنستان محسوب می شود و همچنین یکی از بلندترین نقاط در ارتفاعات ارمنستان است. توده آراگاتس از شرق توسط رودخانه قساغ، از غرب به رودخانه اخوریان، از جنوب به دشت آرارات و از شمال به دشت شیراک احاطه شده است. محیط توده حدود ۲۰۰ کیلومتر می باشد و مساحتی معادل ۶۰۰۰ کیلومتر مربع یا حدود یک پنجم مساحت کل ارمنستان را پوشش می دهد. ۹۴۴ کیلومتر مربع از این مجموعه در ارتفاع بالای ۲۰۰۰ متر قرار دارد.
دریاچه آرپی
درحالیکه دریاچه سوان در فصلهای گردشگری شلوغتر است، بنابراین این دریاچه آرامش بیشتری دارد. این دریاچه علاوه بااینکه منبع آبیاری و تولید برق است، منبع رودخانه Akhurian نیز به شمار میرود. در سال ۲۰۰۹ در کنار دریاچه یک پارک جدید ساخته شد تا از منطقه محافظت نموده و ۱۰۰ گونه پرنده را نیز در آنجا قرار دادند. پوشش گیاهی این منطقه بسیار زیبا است. این دریاچه زیستگاه مرغ دریایی ارمنی است. در اطراف این دریاچه میتوان کمپ زده و گردش نمود. دریاچه آرپی در استان شیراک ارمنستان، در فلات آسوتسک در شمال غربی کشور واقع شده است. دریاچه در ارتفاع 2025 متری ز سطح دریا با مساحت 220 کیلومتر مربع واقع شده. این دریاچه حاصل یک زمین لرزه تکتونیکی آتشفشانیه.
صومعه گغارد
صومعه گغارد (Monastery of Geghard) اولین کلیسای غاری دنیا که در چهل کیلومتری ایروان ، ارمنستان واقع شده است. صومعه گغارد (به معنی سرنیزه) با معماری منحصر به فرد خود در استان کوتایک (Kotayk) ، ارمنستان واقع شده , این کلیسا در واقع بخشی از کوه مجاور است که تراشیده شده و در میان صخره ها و دره ای زیبا احاطه شده است (۲ بخش دررونی و بیرونی کوه). گغارت به عنوان یکی از میراث های جهانی یونسکو ثبت شده است. گغارد درون دره ای خوش منظره در فاصله ۹ کیومتری از معبد گارنی( garni ) نهفته است ،این کلیسا نام خود را از نیزه مقدسی که مسیح در زمان مصلوب شدن به وسیله آن مجروح شده گرفته است . بنا به روایات نیزه نیز در اینجا نگهداری می شده اما هم اکنون در خزانه مقدس در کلیسای مادر یعنی اچمیادزین (Echmiadzin) قرار دارد.
باغ گیاه شناسی ایروان
باغ گیاهشناسی ایروان در سال ۱۹۳۵ در شمال شرقی ایروان افتتاح شد. این مجموعه که به فرهنگستان ملی علوم ارمنستان تعلق دارد، مساحتی معادل ۸۰ هکتار را اشغال کرده است. باغ گیاهشناسی ایروان ۲۰۰ گونه از گیاهان بومی، کمیاب و نادر را در معرض دید بازکنندگان و گردشگران قرار داده است. این مجموعه زمینهای مناسب برای تحقیقات و مطالعات دربارهی گیاهان ارمنستان و فعل و انفعالات محیط زیستی گونهها در محیطی نسبتا طبیعی را فراهم آورده است.
دریاچه سوان
دریاچه سوان، از معروف ترین جاذبه های گردشگری در کشور ارمنستان است که در نزدیکی شهر ایروان قرار دارد. این دریاچه در تابستان ها آب و هوای ایده آلی دارد و می تواند برای گذراندن ساعاتی خوش در لیست مکان های گردشگری در این کشور قرار بگیرد. علاوه بر تفریحاتی که می توانید در کنار دریاچه سوان داشته باشید، جاذبه های تاریخی نظیر چند کلیسای مشهور در اطراف این دریاچه وجود دارد که بازدید از آنها به طور کلی یک روز کامل از شما را خواهد گرفت. همانطور که گفتیم دریاچه سوان از محبوب ترین جاذبه های گردشگری در کشور ارمنستان است و امکانات تفریحی قابل توجهی در اطراف آن وجود دارد و بازدید کنندگان می توانند با بازدید از آن اوقات خوشی را برای خود و همراهانشان فراهم آورند. دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگترین دریاچههای کوهستانی آب شیرین در جهان است در ارتفاعات ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شدهاست. از همین رو هرگز بازدید از سوان را در سفرتان به ارمنستان فراموش نکنید. در دریاچه سوان تقریبا حدود ۳۶ جویبار میریزد و تنها رودخانهای که از سوان سرچشمه میگیرد رود هِرازدان است.
کلیسای جامع سنت گریگور روشنگر
کلیسای جامع سنت گریگور روشنگر که با نام کلیسای جامع سنت گریگور لوزاوریچ نیز شناخته میشود، بزرگترین کلیسای جامع حواری ارمنی در جهان به شمار میرود. نمای بیرونی و فضای درونی این کلیسای عظیم برای بازدیدکنندگان و گردشگران در سفر به ارمنستان جذابیت خاصی دارد. ساخت بنای کلیسا در سال ۱۹۹۷ میلادی شروع شد و در سال ۲۰۰۱ میلادی به پایان رسید. کلیسای جامع سنت گریگور لوزاوریچ برای هزار و هفتصدمین سالگرد اعلام مسیحیت بهعنوان دین رسمی ارمنستان و در راستای ادای احترام به سنت گریگور روشنگر که دین مسیحیت را به ارمنستان معرفی کرد، ساخته شده است. معمار این بنا استپان کیورکچیان نام دارد و این کلیسا را با سبک معماری ارمنی طراحی کرده است.
شهر دره گل ها
دره گلها یا زاخکادزور ارمنستان نام شهری است در پنجاه کیلومتری شمال ایروان پایتخت این کشور. این شهر زیبا و توریستی به دلیل آب و هوای سرد و برفی در فصل زمستان اسکی بازان را از سرتاسر جهان به خود جلب می کند. البته تله کابین ها، هتل های لوکس، آب و هوای سالم، چشمه های آب شیرین، امکانات تفریحی و آثار باستانی دره گلها یا زاخکادزور ارمنستان در تمام سال قابل دسترسی هستند. در سالهای اخیر زیرساخت های گردشگری در دره گلهای ارمنستان با ایجاد چندین هتل لوکس، استراحتگاه و امکانات تفریحی گسترش چشمگیری یافته است.دره گلها علاوه بر با امکانات برجسته تفریحی و توریستی، به لحاظ تاریخی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. صومعه کچاریس که در این شهر واقع شده، یکی از مهمترین اماکن مذهبی در ارمنستان است و قدمت آن به قرن یازدهم میلادی برمی گردد.
صومعه نوراوانک
در 122 کیلومتری ایروان شهری زیبا به نام یغگنادوز وجود دارد؛ که صومعه نوراوانک در نزدیکی آن جای دارد. درست در روبروی صومعه نوراوانک تنگه ای وجود دارد که توسط رودخانه ای با نام آرپا ساخته شده است. این تنگه به خاطر صخره های بلند و آجرهای قرمز رنگش بسیار محبوب است. صومعه با شکوه نوراوانک در تنگه رودخانه آرپا ایستاده است؛ و وجودش منظره تنگه را بیش از پیش چشمگیر می کند. صومعه نوراوانک از دو کلیسای باستانی و یک کلیسای کوچک تشکیل شده است؛ و چشم انداز فوق العاده آن سالانه گردشگران زیادی را از سراسر جهان به خود جذب می کند. یک امتیاز خوشایند برای میهمانان این است که صومعه در مسیر سایر دیدنی های ارمنستان واقع شده است؛ به طور مثال شما میتوانید در این مسیر از صومعه تاتو و صومعه خور ویراپ هم دیدن کنید.
- معرفی کافه رستوران های خیابان ولیعصر تهران + تاریخچه خیابان و عکس
- + معرفی بازار فلافل اهواز یا خیابان لشکرآباد + عکس و آدرس
- + همه چیز در مورد روستای فشم و جاهای دیدنی آن + عکس و آدرس
- + اگه می خوای تو پاییز از همه دل ببری؛ ست کردن رنگ نارنجی رو یاد بگیر + عکس
- + آش انار اراکی یه آش خوشمزه برای روزهای پاییزی + نکات
ارسال نظر