نوروز به کجا سفر کنیم؟ | زیباترین مناطق دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی
اگه نمی دونین تعطیلات سال نو 1402 کجا سفر برین! حتما تا پایان این مطلب از سایت ویکی گردی با ما همراه باشین تا زیباترین مکان های تفریحی را برایتان معرفی کنیم.
سفر، یکی از جذابترین و پرطرفدارترین رسوم و برنامه های ایام نوروز است که خانواده های ایرانی همواره به آن توجه ویژه دارند. اما پیش از اقدام به یک مسافرت دل انگیز، انتخاب مکان سفر از اهمیت بسزایی برخوردار است. متاسفانه گاهی خانواده های ایران گزینه های تکراری و محدودی را برای مسافرت خود برمی گزینند و شاید به دلیل آشنا نبودن با مکان های دیدنی، حظ تجربه بسیاری از جاذبه های سیاحتی کشورمان را از دست می دهند و برای کشف مکان های جدید، خطر نمی کنند؛ در این مطلب از سایت ویکی گردی سفر به مناطق سیاحتی کشورمان را به شما پیشنهاد می کنیم که کمتر دیده و شناخته شده اند.
دریاچه نمک خور
دریاچه نمک خور که بزرگترین دریاچه فصلی نمک جهان (پلایا) است، از جمله کم ارتفاعترین نقاط در فلات ایران نیز محسوب میشود.این دریاچه در قسمت مرکزی تا جنوبی کویر مرکزی ایران گسترش دارد و ارتفاع آن از سطح آبهای آزاد به طور متوسط ۷۰۷ متر است. عمق نمک در این دریاچه بر خلاف سایر دریاچههای نمک مشابه در فلات مرکزی ایران بسیار نازک بوده به طوری که از ۵ سانتیمتر تا ۱۰ متر متغیر است. علت این تفاوت حرکت دائمی سفرههای آبهای شور زیرزمینی و لجنهای سیاه لایههای زیرین میباشد که از شکلگیری و تراکم پلتفرمهای نمکی جلوگیری میکند.
تخم مرغ رنگی هفت سین رو با هرچی تو خونه داری رنگ کن! + آموزش
هرز آبهای ورودی به دلیل شوری کویرهای اطراف اشباع از نمک هستند و به دلیل گرمی بالای هوا به سرعت تبخیر شده نمک خود را در دریاچه باقی میگذارند.
دمای هوا در گرمترین زمان به ۵۵ درجه و در سرد ترین زمان (شب) به ۲۵ درجه میرسد میزان رطوبت هوا در فصول گرم در حدود بسیار ناچیزی کاهش مییابد.
اختلاف زیاد درجه حرارت در روز و شب باعث شکسته شدن لایه نمک سطحی گشته و لایه های مرطوب زیرین از شکستهای ایجاد شده رطوبت خود را از دست می دهند که این عامل باعث شکلگیری چندضلعیهای نمکی (پلتفورمهای نمکی) میگردد. همچنین حرکت لجنهای سیاه لایه های زیرین در این شکل گیری ها موثر است.
ساخت ظروف هفت سین با شانه تخم مرغ + آموزش
غار امجک – استان مرکزی
غار امجک یکی از غارهای استان مرکزی است که در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا و بر فراز دره سلطان امجک قرار گرفته است. ورودی آن دیوارهای به طول ۱۲ متر دارد که نیاز به انجام سنگنوردی توسط غارنوردان دارد. پس از ورود به غار، نردبانی توسط گروههای کوهنوردی قرار داده شده که با پایین رفتن از آن به منطقه استلاگیتها و استلاکمیتها وارد میشوید که این مسیر به دهلیزی پر از آب ختم میشود. ۲ دیواره دیگر به ارتفاع ۷ و ۲ متر وجود دارند که با عبور از آنها به مجموعهای از گلفشنگهای سقف و دیوار دسترسی پیدا میشود که سکونتگاه خفاشان غار نیز میباشد.
پارک جنگلی امام زاده هاشم (جاده رشت به تهران)
این پارک در کیلومتر ۲۵ جاده رشت به تهران به بخش امام زاده هاشم که از توابع شهرستان رشت به مساحت ۸ هکتار واقع گردیده است.
این پارک به دلیل قرار گرفتن در منطقه زیارتی امام زاده هاشم، از استقبال زیادی توسط زائرین و گردشگران بین راهی که در هنگام مسافرت به تهران یا از تهران به رشت قصد استراحت دارند، برخوردار است.
از امکانات رفاهی داخل پارک می توان به تاسیسات آب و سرویس های بهداشتی، سکوی نصب چادر و محیط جنگلی دلپذیر آن نام برد.
دریاچههای تار و هَویر
دریاچههای زمینساختی تار و هویر در ۳۰ کیلومتری خاور شهرستان دماوند از جمله دریاچههای آب شیرین کوهستانی هستند. این دریاچهها در ارتفاع بیش از ۲۹۰۰ متر از سطح دریا قرار دارند و راه ارتباطی آنها، جاده ماشین روی دماوند – دریاچه تار است.
برای لاغری خاکشیر را چطور مصرف کنیم؟ + خواص خاکشیر
این دو دریاچه در فاصله حدود ۵۰۰ متری از یکدیگر قرار دارند. بیشترین درازای دریاچه تار ۱.۳ کیلومتر و میانگین پهنای آن ۴۰۰ متر و درازی دریاچه هویر حدود ۹۰۰ متر و میانگین پهنای آن ۱۵۰ متر است.
دو دریاچه روی هم نزدیک به ۰.۷ کیلومترمربع وسعت دارند. سرشاخه آبهایی که به این دریاچهها میریزند، چشمهساران کوههای قرهداغ، سیاهچال و شاهنشین در شمال و آبراهههای فصلی از جنوب است که قسمتی از آب آنها وارد دریاچهها میشود و قسمتی دیگر، آب رودهای تار و هویر را تأمین میکنند.
این منطقه دارای آب و هوایی کوهستانی است و برای تفریحات آبی از جمله شنا و قایقرانی و ماهیگیری مناسب است.
ارسال نظر