معرفی جاذبه های گردشگری هرمز
آشنایی با بهترین جاهای دیدنی هرمز + عکس
جزیره هرمز یکی از زیباترین جزیرههای ایران است که سراسر آن را جاهای دیدنی طبیعی و تاریخی در برگرفته است، برای آشنایی با جاهای دیدنی هرمز با ویکی گردی همراه شوید.

جزیره هرمز در شرق جزیره قشم و در جنوب بندرعباس قرار دارد که آن را به نام بهشت زمینشناسان هم میشناسند. چون انواع خاکها با رنگهای گوناگون که محصول رویدادهای زمینشناسی متفاوت است را میتوان در این جزیره پیدا کرد. سفر به هرمز و بازدید از جاهای دیدنی هرمز یکی از ناب ترین تجربه های شما می شود.
فرش خاکی هرمز
معدن خاک سرخ
معدن خاک سرخ هرمز از شهرت جهانی برخوردار است و خاک هرمز از نظر کیفیت و مرغوبیت، در کل کره زمین بعد از اسپانیا نمونه ندارد. مردم بومی منطقه نیز از این خاک برای نمای ساختمان و حتی از نوعی از این خاک به نام گلک مادهای به نام سوراغ تهیه و بهعنوان غذا استفاده میکنند. در سال 700 هجری، هرمز مورد حمله مغولان قرار گرفت و بخش اعظمی از آن ویران شد. در ساحل جزیره هرمز به دلیل وجود خاک هایی به رنگ قرمز آب دریا نیز قرمز شده و همراه با موج پدیده ای غیرقابل وصف را پیش چشمانتان به تصویر خواهد کشید.
آدرس معدن خاک سرخ: ایران، استان هرمزگان، جزیره هرمز، جاده کرانه، ۹ کیلومتری منطقه مسکونی.
رودخانه طلا هرمز
رودخانه طلا یکی از مهمترین جاهای دیدنی هرمزگان به حساب میآید. این رودخانه شاید در بین جاذبههای رنگارنگ استان هرمزگان، گمنام باقی مانده باشد. با وجود این، هنوز هم از عجیبترین و زیباترین جاهای دیدنی هرمز است که حتماً باید بازدید از آن را در برنامه سفر خود قرار دهید. در این رودخانه خبری از طلا نیست! این رودخانه را فقط بهسبب رنگ آن با این نام خطاب میکنند.
قلعه پرتغالی ها
قلعه پرتغالیها یا قلعه هرمز یکی از جاذبههای تاریخی استان هرمزگان و جزیره زیبا و سحرانگیز هرمز است که در ضلع شمالی این جزیره و مشرف به آبهای نیلگون خلیج فارس قرار دارد. قلعه پرتغالیهای هرمز توسط یکی از دریانوران پرتغالی به نام آلفونسو آلبرکرک ساخته شد و مکانی نظامی و مسکونی محسوب میشد. پرتغالیها در زمان اشغال ایران این ساختمانها را برای اسکان نظامیان و اغلب در فاصلهای کوتاه از بندرگاههای اصلی میساختند.
آدرس قلعه پرتغالی ها : استان هرمزگان، جزیره هرمز، یک کیلومتری اسکله اصلی.
ساحل سرخ هرمز
ساحل سرخ هرمز از دل میلیونها سال عبور کرده و امروز به عنوان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری در ایران و جهان، همه ساله از هزاران نفر گردشگر پذیرایی میکند. جزیره هرمز با مساحتی معادل ۴۲ کیلومتر مربع، یکی از جزایرخلیج فارس است که برخلاف دیگر جزایر معروف مانند کیش و قشم، در آن خبری از مراکز خرید بزرگ و هتلهای متنوع و برجهای بلند نیست.
آدرس ساحل سرخ هرمز : ایران، استان هرمزگان، جزیره هرمز.
دره مجسمه ها
برای رسیدن به درهی مجسمهها، با چند صد متر پیادهروی به سمت ساحل، در راهی که ماسههای نقرهای در آن جلب توجه میکند، سنگهایی در اشکال مختلف را خواهید دید که هر یک از این سنگهای شگفتانگیز با قدرت تخیل بینندگان به حیوانی تشبیه میشوند: یکی سر گوسفند، دیگری مرغ و خروس و تا دلتان بخواهد سنگهایی شبیه اژدها در حالتهای مختلف در تمام مسیر دره همراه با شنهای بلورین پر شده است. جالب است بدانید که در اینجا هیچ تابلوی راهنمایی وجود ندارد و بدون وجود یک راهنما، امکان تشخیص وجود چنین مکانی بسیار سخت است.
آدرس دره مجسمه ها: ایران، استان هرمزگان، سواحل جنوبی جزیره هرمز.
دره رنگین کمان
دره رنگین کمان در جزیره هرمز قرار دارد و یکی از شگفتیهای زمینشناسی و از جمله عجایب خلقت محسوب میشود. جزیره هرمز با خاک سرخش شناخته میشود و حالوهوایی افسانهای دارد. البته رنگ سرخ تنها رنگ این جزیره نیست و ۷۲ کانی، این جزیره را رنگآمیزی کردهاند. در نهایت آنچه دیده میشود، تابلویی بیبدیل و رنگارنگ است که شاهکاری از هنر طبعیت خاص جنوب محسوب میشود.
آدرس دره رنگین کمان : ایران، استان هرمزگان، جزیره هرمز، جنوب غربی جزیره.
موزه دکتر نادعلیان
یکی از جاهایی که در سفر به جزیره هرمز، روح و جان شما را صفا میدهد و حس وطندوستی و خدمت به خلق را در شما زنده و پررنگ میکند، موزه دکتر نادعلیان است. احمد نادعلیان از هنرمندان برجسته ایران و جهان در زمینه هنرهای محیطی و زمینی است. او بیشتر وقتش را به طبیعتگردی و جهانگردی اختصاص میدهد. یکی از کارهای جالب آقای نادعلیان، ساخت آثار هنری و رها کردن آنها در طبیعت است.
آدرس موزه دکتر نادعلیان : ایران، استان هرمزگان، جزیره هرمز، موزه دکتر احمد نادعلیان.
غار الهه نمک
غار الهه نمک را با نامهای «الهه نمکی» و «دره نمک تبرزن» نیز میشناسند. این غار در منطقهای پر از تپهها و کوههای رنگارنگ قرار دارد که بهدلیل مواد معدنی غنی رنگارنگ است. در گذشته بومیان این منطقه، با تبر نمک را از سنگها و صخرههای این منطقه جدا میکردند و انتخاب نام تبرزن نیز به همین دلیل است.
ارسال نظر