جزیره زنگبار | روستای شیرازی ها در آفریقا | شیرازی های آفریقا
تو این جزیره آفریقا شیرازی ها زندگی می کنند! + فیلم
شاید براتون جالب باشه که آفریقایی ها هم شیرازی دارن! در مورد شیرازی های آفریقا هر چی میخواین بدونین رو اینجا توضیح دادم.
حدود 1000 سال پیش عده ای از تاجران و ملوانان شیرازی با کشتیهای خود وارد جزیره ای به نام زنگبار شدند که باعث به وجود آمدن شیرازی های آفریقا شدند. این جزیره آنقدر زیبا خوش آب و هوا و پر رونق بود که تصمیم گرفتند در آنجا ساکن شوند و ازدواج کنند و به این صورت بود که نسل شیرازی های آفریقا افزایش یافت. البته به غیر از زنگبار تجار شیرازی در سومالی و موزامبیک نیز با دختران محلی ازدواج کردند و مسیر زندگی خود را از ایران به آفریقا عوض کردند زنگبار در 50 کیلومتری ،دارالسلام پایتخت تانزانیا و در شرق آفریقا واقع شده است زنگ به معنای سیاه و بار به معنای ساحل است که میتوان معنای آن را در فارسی ساحل سیاهان ترجمه کرد. در ادامه به معرفی بیشتر شیرازی های آفریقا میپردازیم.
جزیره زنگبار کمتر از یک میلیون جمعیت داشته و در این جزیره 2.500 کیلومتری به غیر از شیرازیها ردپای اعراب انگلیسی ها و پرتغالی ها نیز دیده میشود که برای منافع خود در زنگبار ساکن شدند و به حکومت در آنجا مشغول شدند.
لاوان، جزیره شیشه ای ایران با شن های سفید و آب زلال + عکس
اما شیرازی ها که پیشتر از کشورهای نامبرده در زنگبار ساکن شده بودند از خود آنچنان تاثیری برجا گذاشتند که پس از گذشت 10 قرن کماکان عده ای از زنگبازی ها از جمله یک دهکده کامل اصالت خود را ایرانی و شیرازی میدانند.
گفته میشود پس از دو تا سه نسل از حکومت ایرانیان در زنگبار یمنی ها سلسله ای جدید در جزیره تشکیل دادند و ایرانیان را از حکومت برکنار کردند اما به دلیل ریشه کردن شیرازیها در زنگبار تمامی حکومت های پس از ایرانیان نام شیرازی را حفظ کردند و تا پیش از حمله پرتغالی ها در قرن 15 واژه شیرازی با معنای پادشاه جا افتاده بود.
امروزه با سفر کردن به جزیره زنگبار هیچ چهره ای شبیه به شیرازی یا ایرانیها نیست اما در فرهنگ زنگباری ها رسوم خاصی از ایرانیان دیده میشود که یکی از مهمترین آنها جشن نوروزی است که به نیروز و بعدتر به مواکا کوگوا تغییر یافته است.
روستای حیرت انگیز آدم کوتوله ها در چین + عکس
در این جشن نیز شباهتهای زیادی با آنچه ما در شیراز و ایران به عنوان عید نوروز میشناسیم نیست و حتی ساکنین زنگبار آن را در فصل تابستان جشن می گیرند.
امروزه با سفر کردن به جزیره زنگبار هیچ چهره ای شبیه به شیرازی یا ایرانی ها نیست اما در فرهنگ زنگباری ها رسوم خاصی از ایرانیان دیده میشود که یکی از مهمترین آنها جشن نوروزی است که به نیروز و بعدتر به مواکا کوگوا تغییر یافته است. در این جشن نیز شباهت های زیادی با آنچه ما در شیراز و ایران به عنوان عید نوروز میشناسیم نیست و حتی ساکنین زنگبار آن را در فصل تابستان جشن می گیرند.
عجیب ترین مکان های دنیا که هیچی درمورد شون نشنیدی + عکس
پروفسور دیوید وابت هواس کتابی با نام «سیراف» منتشر کرد که به خوبی ارتباط ایران با آفریقا را نشان میداد یکی از این موارد کتیبه کوفی مسجد کیزیم کازی است که مشابه با کتبه های بندر سیراف ایران هستند.
ارسال نظر