جاهای دیدنی شیراز
معرفی بهترین جاهای دیدنی شیراز
اگر قصد سفر به شهر طرب و ناز را دارید برای دیدن بهترین جاهای دیدنی شیراز به این مقاله نیاز پیدا می کنید!
جاهای دیدنی شیراز و مکان های گردشگری این شهر، به قدری متنوع و متعدد هستند که می توانند برای هفته ها شمارا سرگرم و محو زیبایی خود کنند. شهر شیراز به علت آب و هوای مناسب و شرایط جغرافیایی، از دوران باستان موردتوجه حاکمان بوده و به همین علت، شما میتوانید چکیده ای از فرهنگ و هنر و معماری این سرزمین را در این شهر مشاهده کنید. برای آشنایی بیشتر با جاهای دیدنی شیراز و مکان های گردشگری این شهر، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
پاسارگاد - آرامگاه کوروش کبیر
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از سازههای باستانی برجایمانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفتهاست. این مجموعه دربرگیرنده ساختمانهایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آبنماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبتشده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد و به دلیل دارا بودن شاخصهای فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
راه های ارتباطی:
شماره تماس مردمی: 1801
تماس با پایگاه میراث جهانی پاسارگاد: 43582790-071
هزینه بازدید پاسارگاد: اتباع ایرانی 5,000 تومان، اتباع خارجی 50,000 تومان
زمان بازدید پاسارگاد: نیمه اول سال: 8:30 تا 19:30، نیمه دوم سال: 8:00 تا 17:30
آدرس پاسارگاد: استان فارس، شهرستان پاسارگاد، بخش پاسارگاد، ضلع جنوبی میراث جهانی پاسارگاد، آرامگاه کوروش.
حافظیه
خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی یکی از سخنوران نامی جهان محسوب میشود که غزلهای او شهره عام و خاص است.حافظیه یا آرامگاه حافظ، محل خاکسپاری حافظ شیرازی در شیراز است. که در یکی از قبرستانهای شیراز به نام «خاک مصلی» قرار گرفته است. این بنا به فرمان رضاشاه به علیاصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش وقت و برپایهٔ طرحی از آندره گُدار طراحی و بازسازی شد. حافظیه به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می شود. شماری از افراد سرشناس، شاعران، اندیشمندان، دانشمندان و دیگر افراد برجستهٔ شیراز نیز در کنار آرامگاه حافظ به خاک سپرده شدهاند.
راه های ارتباطی:
تلفن حافظیه : 32284552-071
آدرس حافظیه :شمال شهر شیراز، حد فاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات.
ساعت بازدید حافظیه : شش ماه اول از ساعت 8:30 تا 23:30 و شش ماه دوم سال 8:00 تا 22:30
هزینه بازدید حافظیه : 5۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و 5۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی
تخت جمشید
تخت جمشید یا پارسه یا پرسپولیس، نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که در زمان امپراطوری هخامنشیان پایتخت آنها بوده است. تخت جمشید کاخی است که در دوران امپراطوری داریوش بزرگ، خشایارشاه و اردشیر اول بنا شده است. در حال حاضر، تخت جمشید نماد عظمت ایران باستان و یکی از جاهای دیدنی شیراز محسوب می شود که همه ساله مسافران، گردشگران زیادی از نقاط مختلف جهان برای دیدار از این مکان زیبا و با شکوه به شیراز سفر می کنند.
باغ ارم شیراز
باغ ارم یک باغ ایرانی تاریخی در شهر شیراز است و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاهشناسی میشود. باغ ارم شیراز از املاک خاندان قوامی شیراز بوده که در دوران پهلوی مصادره شده و کمی بعد به دانشگاه شیراز واگذار میشود. در حال حاضر این باغ در اختیار دانشگاه شیراز است؛ باغ گیاهشناسی آن در اختیار دانشکده کشاورزی و عمارت باغ در اختیار دانشکده حقوق قرار دارد.باغ ارم شیراز در سال 1353خورشیدی در فهرست آثار ملی ثبت شد. پنج سال بعد یعنی در سال 1358خورشیدی اداره میراث فرهنگی آن را مرمت و بازسازی کرد. این باغ در تاریخ ۶تیرماه ۱۳۹۰خورشیدی درسی وپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست میراث جهانی جای گرفت. باغ ارم شیراز در زمینی مستطیل شکل به مساحت 110هزار مترمربع بنا شدهاست. درهای ورودی باغ در ضلع بزرگتر، به سمت شمال و «بلوار ارم» قرار دارد و ضلع کوچکتر به سمت غرب و «بلوار جام جم» یا همان آسیاب سهتایی سابق است. این دو ضلع در گذشته دیوار گلی داشت که امروزه با دیوارهای کوتاه و نرده جایگزین شدهاند.
راه های ارتباطی:
ساعت بازدید باغ ارم شیراز : همه روزه از 08:00 تا 20:00
هزینه بازدید باغ ارم شیراز : اتباع ایرانی 5000 تومان و اتباع خارجی 100000 تومان
آدرس باغ ارم شیراز : استان فارس، شهر شیراز، بلوار ارم، میدان ارم، خیابان ارم، نزدیکی مجموعه دانشگاه شیراز.
زمان بازدید باغ ارم شیراز : همه روزه به جز ایام سوگواری شامل تاسوعا و عاشورای حسینی، ۲۱ رمضان شهادت امام علی، ۲۸ صفر رحلت پیامبر، ۱۴ خرداد رحلت امام خمینی، ۲۵ شوال شهادت امام جعفر صادق.
نارنجستان قوام شیراز
باغ ایرانی، یکی از شاخصههای معماری این مرز و بوم است که در اقصی نقاط کشور دیده میشود. باغ نارنجستان که در میان مردم به باغ قوام نیز شهرت دارد، یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز است. این بنا از عمارتهای دوره قاجاریه است و به دلیل وفور درختان نارنج، به این نام خوانده میشود. مجموعه قوام بین سالهای ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ خورشیدی مقارن با حکومت ناصرالدینشاه قاجار، به دستور علیمحمدخان قوام ساخته شده و از دو قسمت بیرونی (موزه نارنجستان) و اندرونی (خانه زینتالملوک) تشکیل شده که به وسیله تونل به هم مرتبط هستند.نارنجستان قوام یکی از زیباترین جاذبه های شهر شیراز است که بازدید نکردن از آن سفر به شیراز را ناتمام و بی معنا خواهد کرد.این جاذبه زیبا در باغی پر از درختان بلند و سرسبز نارنج واقع شده است و شامل عمارتی آینه کاری شده با شیشه های رنگی و حوض آب و فضای دنج و با صفا می باشد. نارنجستان قوام، جاذبه زیبای شیراز، در خیابان لطفعلی خان زند واقع شده و به دستور علی محمد خان در دوره ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده است. این عمارت در حال حاضر جزو تماشایی ترین جاذبه های شیرازاست.
راه های ارتباطی :
آدرس نارجستان قوام : شیراز، خیابان لطفعلی خان زند.
ساعات بازدید نارنجستان قوام : از ساعت 08:00 تا 20:00
زمان بازدید نارنجستان قوام : همه روزه به جز ایام سوگواری تعطیل رسمی.
هزینه بازدید نارنجستان قوام : 5000 تومان برای گردشگران ایرانی و 100000 تومان برای گردشگران خارجی.
خانه زینت الملوک شیراز
خانه زینت الملوک که در حال حاضر جدا از نارنجستان قوام میباشد، همان اندرونی خانه قوام الملک محسوب میشد و با عمارت اصلی از طریق یک تونل زیرزمینی ارتباط داشت. خانه زینتالملک یکی از آثار به جای مانده از دوره قاجار است که ساخت آن در حدود سال ۱۲۹۰ ه.ق توسط علی محمد خان قوام الملک دوم آغاز و در سال ۱۳۰۲ ه.ق به پایان رسیدهاست. این خانه به دلیل سکونت خانم زینت الملک قوامی، دختر قوام الملک چهارم، به این نام معروف است. سقف بیشتر اتاقهای این خانه چوبی است که با نقاشی تصاویر گوناگونی از جانوران، پرندگان و گل و بوته آراسته شدهاست. در زیر زمین این خانه زیبا موزه معروف به «مادام توسو شیراز» قراردارد که علاقمندان میتوانند از مجسمههای شخصیتهای برجسته شیراز از جمله خانم زینت الملوک قوامی دیدن فرمایند. در زیرزمین این بنا موزه مشاهیر فارس همراه با مجسمههای مشاهیر فارس برپا شدهاست.
راه های ارتباطی :
زمان بازدید خانه زینت الملوک : همه روزه از ساعت 08:00 الی 19:00.
آدرس خانه زینت الملوک : ایران، استان فارس، شیراز، خیابان لطفعلی خان زند.
هزینه بازدید از خانه زینت الملوک : برای گردشگر ایرانی 5000 تومان و گردشگر خارجی 30000 تومان .
مسجد نصیرالملک شیراز
مسجد نصیرالملک یا مسجد صورتی یکی از مساجد قدیمی شیراز است. این مسجد در محله گود عربان که در قدیم به محله اسحق بیگ معروف بوده واقع در جنوب خیابان لطفعلیخان زند و در نزدیکی شاهچراغ وبه معماری میرزا رضا کاشی گر و حاج محمد حسن معمار ساخته شدهاست. این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ ه.ش با شمارهٔ ثبت ۳۹۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .این بنا به دستور میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک، که از اعیان و اشراف شیراز بود، ساخته شد. معماری آن کار محمد حسن معمار بودهاست. ساخت آن حدود ۱۲ سال و از سال ۱۲۵۵ تا ۱۲۶۷ خورشیدی به طول انجامیدهاست. مرمت، حفظ و نگهداری این بنا با رعایت استانداردهای بینالمللی مرمت آثار تاریخی از سالها پیش توسط موقوفه نصیرالملک آغاز شده و همچنان ادامه دارد.مسجد نصیر دارای دو ایوان در قسمت شمالی و جنوبی است که با هم قرینه نیستند. در جبهه شمالی مسجد ۴ غرفه در دو طرف ایوان دیده میشود این ایوان شمالی (شاه نشین) با مقرنس کاری زیبا سقف آن دارای طرحی نو و ابتکاری است. در قسمت جنوبی ایوانی با دو گلدسته وجود دارد. در حیاط حوض سنگی مستطیل شکل و بزرگی وجود دارد که فوارههای سنگی نیز در وسط ان است. در ضلع شمالی مسجد طاق بلندی مشهور به طاق مروارید قرار دارد که تمام بدنه و سطح بیرونی و درونی آن کاشی کاری هفت رنگ شدهاست. دو طاق نمای کوچک دیگر در دو سوی طاق مروارید قرارگرفتهاست. در ضلع جنوبی نیز طاق نمایی وجود دارد که تمام بدنه و سطح بیرونی و درونی آن کاشیکاری شدهاست.
راه های ارتباطی :
آدرس مسجد نصیرالملک شیراز : استان فارس، شهر شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، کوچه نصیرالملک.
زمان بازدید مسجد نصیرالملک شیراز : 08:00 تا 18:00 در شش ماه اول سال و 07:00 تا 16:30 در شش ماه دوم سال.
بازدید از مسجد در ساعت 13:00 تا 15:00 در نیمه اول سال و در ساعت 11:30 تا 15:00 در نیمه دوم سال امکانپذیر نیست.
هزینه بازدید مسجد نصیرالملک شیراز : 5000 تومان برای گردشگران ایرانی و 50000 تومان برای گردشگران خارجی.
ارسال نظر