تالاب های گیلان | عکس های تالاب های گیلان

سفر به این 7 تالاب رو از دست نده! | معرفی تالاب های گیلان + عکس

سفر به تالاب های گیلان یکی از جذابترین مقاصد گردشگری ایران است و هر ساله مسافران زیادی از سراسر کشور به این منطقه جذب می شوند.

تالاب
ویکی گردی:

در این قسمت از ویکی گردی به معرفی زیبا ترین تالاب های گیلان می پردازیم. استان گیلان یکی از زیباترین و سرسبزترین گستره‌های ایران است. یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های گردشگری گیلان در شمال کشور، تالاب‌های گیلان است، که طرفداران زیادی دارد و سالانه گردشگران زیادی را بسوی خود می کشاند. با ویکی گردی همراه ما باشید تا تالاب های گیلان را بهتون معرفی کنیم.

 

تالاب سوستان

تالاب سوستان

تالاب سوستان از میراث طبیعی شهر لاهیجان است . برای رسیدن به این تالاب باید به سمت روستای سوستان بروید . فاصله این تالاب از شهر لاهیجان حدود ۵ کیلومتر است.

این تالاب به دلیل طبیعت بکر و وحشی و همچنین بهره بردن از آب شیرین دارای گونه های گیاهی و حیوانی متنوعی است که بیش از پیش بر اهمیت این تالاب می افزاید. از ویژگی های جالب این تالاب آن است که حتی در فصل های پائیز و زمستان نیز پر آب است و بازدید از آن در فصول سرد نیز خالی از لطف نیست .

اقلیم مناسب و طبیعت زیبا و چشم نواز تالاب سوستان سال هاست که تعداد زیادی از گردشگران را به سمت خود فرا می خواند.

تالاب چاف

1685451066-لنگرود-(2)

تالاب چاف در نزدیکی روستای چاف قرار دارد که فاصله ای ۱۳ کیلومتری از شهر لنگرود قرار دارد. این تالاب در ارتفاع منفی ۲۵ متری از سطح دریا قرار دارد و آب و هوایی دلچسب و خوب دارد. این منطقه به دلیل آنکه دارای آب وهوای معتدل و مرطوب است، بسیاری از مردم این منطقه به شغل کشاورزی می پردازند. زمین ها و مزارع این روستا نیز از حاصل خیزی مناسبی برخوردار است.

 

آشنایی با تالاب انزلی گیلان 

مردم این منطقه در برخی از فصول سال نیز به ماهیگیری می پردازند.

تالاب استیل آستارا

تالاب استیل

این پهنه‌ی تالابی در 7 کیلومتری شهر آستارا و نزدیک به روستای عباس‌آباد جای گرفته است. تالشی‌ها به آن «هستل»، به معنای «آبگیر»، می‌گویند و نزدیک به 138 هکتار گستره دارد. تالاب استیل تالابی آب‌شیرین است و آب آن از چهار رود و بارش‌ها برآورده می‌شود. ژرفای تالاب از یک تا سه متر تغییر می‌کند.

باختر تالاب استیل پوشیده از جنگل و گیاهان سبز است و در خاور آن درختان توسکای شناور دیده می‌شود. چون ریشه‌ی درختان توسکا درون آب است همواره با وزش باد درحال جابه‌جایی‌اند. از این‌رو این تالاب را «تالاب متحرک» هم نامیده‌اند. نکته‌ی درخور توجه تالاب استیل آن است که 13 متر پایین‌تر از دریا است.

پرندگانی مانند چینیگر نوک‌سرخ و آبزیانی مانند کپور و اردک‌ماهی در این تالاب دیده می‌شوند. گونه‌های جانوری و گیاهی تالاب استیل به 80 گونه می‌رسد.

از دشواری‌هایی که زندگی تالاب را تهدید می‌کند برداشت بی‌رویه آب از آن است. گفتنی است که تالاب استیل تامین‌کننده‌ی بیش از صد هکتار از زمین‌های شالیکار شهر آستارا است. خانه‌هایی هم میان تالاب ساخته شده‌اند که سبب هراس پرندگان تالاب می‌شوند.

تالاب جوکندان

تالاب جوکندان

در گستره‌ی تالش است و در خاور دهستان جوکندان جای دارد و پهناوری آن به 60 هکتار می‌رسد. آب تالاب جوکندان شیرین است و رویشگاه درختان نی و توسکا به شمار می‌رود. گفتنی است که هنگام موج‌دار شدن دریا، آب آن درون تالاب جوکندان می‌ریزد. برداشت بی‌رویه‌ی شن و ماسه، صیدهای غیرمجاز و آمد و شد وسایط نقلیه، از نمونه‌هایی است که تالاب جوکندان را آسیب‌زا ساخته است.

 

آشنایی با تالاب انزلی گیلان

تالاب بوجاق

تالاب بوچاق

این تالاب نخستین پارک ملی خشکی-دریایی ثبت شده در ایران است. گستره‌ی آن به 3260 هکتار می‌رسد که از آن میان 1600 هکتار گستره‌ای آبی و 160 هکتار دیگر، تالاب و بخشی نیز گستره‌ی خشک است.

تالاب بوجاق در ریزش‌گاه (:مصب) رودخانه‌ی سفیدرود جای دارد و از شمال به دریای خزر و از جنوب به بندر کیاشهر و از باختر به دهستان زیباکنار می‌رسد. این پهنه سایت پرنده‌نگری کشور شناسانده شده است از این‌رو از دید گردشگری جایگاه باارزشی دارد.

پوشش گیاهی تالاب به گیاهان شناور در آب و گیاهان پیرامونی بخش‌بندی می‌شود. پرندگان بسیار کمیابی مانند شناگر بلوطی در این گستره شناسایی شده است. این پرنده تنها دوبار در سراسر کشور دیده شده است. تنها گونه‌ی پستاندار دریایی خزر، به نام فک خزری، نیز در تالاب بوجاق شناخته شده است.

خنک ترین جاهای دیدنی ایران را برای سفر تابستان می شناسید؟

تالاب بوجاق در زمستان‌ها زیستگاه پرندگان کوچ‌رو است. آمارها می‌گویند که 234 گونه پرنده از 49 تیره‌ی گوناگون در این تالاب به‌سر می‌برند. بیش از 10 گونه‌ی این پرندگان درحال از میان رفتن (:انقراض‌) هستند. نام شماری از این پرندگان چنین است: چنگر، فلامینگو، آنقوت، بوتیمار، خوتکا، مرغ سقا، قرقاول، درنا و گونه‌های دیگر. گفتنی است که جوجه‌آوری خوتکای پرسفید در استان گیلان، تنها در تالاب بوجاق گزارش شده است. بخشی از این تالاب به سبب ارزش زیستگاهی آن، به ویژه برای پرندگان کوچ‌رو، تالابی جهانی به‌شمار می‌رود.

آبزیانی مانند ماهی‌سفید، کپور و ماهی‌ کراس هم در تالاب یاد شده به فراوانی دیده شده‌اند.

اما دشواری‌هایی تالاب بوجاق را تهدید می‌کند. اگر چه بوجاق گستره‌ای حفاظت شده است به سبب ناپیدا بودن مرز آن نگاهداری بایسته‌ای از این تالاب و پارک ملی نمی‌شود و آمد و شد گذرندگان در آن بیش از اندازه است. این رفت و آمدها محیط ناامنی برای پرندگان پدید آورده است. ریختن زباله‌هایی که بازیافت نمی‌شوند از دیگر تهدیدهایی است که تالاب بوجاق با آن رودررو است.  نکته‌ی دیگر ویران شدن مرز تالاب با دریای خزر است که سبب بیرون رفتن آب تالاب به دریا می‌شود.

تالاب سیاه‌درویشان

تالاب سیاه درویشان

این تالاب در روستایی به همین نام جای دارد و فاصله‌ی آن تا تالاب انزلی اندک است. تالاب سیاه‌درویشان از زیباترین تالاب‌های استان گیلان و زیستگاه پرندگانی مانند کیلار، فیلوش و خوتکای پرسفید است.

چراگاه‌های پیرامون تالاب از دیگر ویژگی‌های آن است. رودهای بسیاری که از بلندی‌های فومن و ماسال سرچشمه می‌گیرند، به تالاب سیاه‌درویشان می‌ریزند.

سوراخ سمبه های جاده هراز رو با هم ببینیم | معرفی جاذبه های اطراف جاده هراز

تالاب عینک رشت

تالاب عینک

این تالاب از آن‌رو به این نام شناخته می‌شود که در عکس‌های هوایی به شکل عینک دیده می‌شود. تالاب عینک در باختری‌ترین بخش شهر رشت جای دارد و بزرگ‌ترین تالاب شهری ایران است.

تالاب عینک دومین تالاب بزرگ گیلان است و درازای آن 5000 متر و پهنای آن 150 متر است. گذر جاده‌ی خاکی و کانال آب، تالاب را به دو بخش باختری و خاوری بخش‌بندی کرده است.

گیاهانی همانند نی پیرامون تالاب عینک روییده است. هم‌چنین سطح تالاب پوشیده از جلبک‌های مردابی است. بدان‌گونه که در پاره‌ای زمان‌ها سطح تالاب به رنگ سبز دیده می‌شود.

در گذشته درختانی همانند انار وحشی، ازگیل، خیزران، گالی و ارمک در پیرامون این تالاب می‌رویدند اما اکنون به‌سبب توسعه‌ی شهری از میان رفته‌اند. تالاب عینک زیستگاه پرندگان کوچ‌رویی است که از سیبری به سوی این گستره می‌آیند.

دشواریی‌هایی تالاب عینک را تهدید می‌کند؛ همانند رویش گیاه زیانباری به نام سنبل آبی که اکسیژن آب را می‌گیرد و موجودات آبزی را به نابودی می‌کشاند. از سوی دیگر گسترش ساخت و سازها و انباشت زباله‌های شهری زیست تالاب را دشوارتر کرده است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر

  • محسن فروزان عنبران

    سلام علیکم و رحمه الله
    ممنون از بابت این گزارش از تالابهای گیلان
    در مورد تالاب استیل یا به زبان تالشها هستیل باید عرض کنم اگه سازمانهای ذیربط بخواهند و با همدیگه همکاری کنند میشه از رودخانه پر اب روستای کانرود که در فاصله دو کیلومتری این تالاب واقع شده اب این تالاب رو برای همیشه تامین کرد
    و شاهد رشد و پویایی بیشتر اکوسیستم و اکو توریسم و در کل رونق و پویایی تالاب از همه جهات خواهیم بود
    در گزارش امده از سه رودخانه اب تالاب تامین میشه در صورتیکه اصلا رودخانه ای در کار نیست فقط از طریق بارندگی اب یک جوی به تالاب میریزه
    باز در گزارش ابیاری ۱۰۰ هکتار ذکر شده که گزارش غلطی است
    الان بیش از سیصد هکتار شالیزار از اب این ارزشمند ابیاری میشه که در گذشته حتی بیشتر از این بوده
    خواست اهلی و علی الخصوص کشاورزان روستای عباس اباد از مسئولین محترم احداث کانال ابرسانی از رودخانه کانرود به این میراث ارزشمند پدرانمان هست
    تا هم شاهد کشاورزی بهتر با تولید بیشتر و هم شاهد رونق اقتصادی بیشتر در منطقه باشیم
    جزاکم الله خیرا

  • رضا

    ازاینکه به معرفی تالاب هاپرداخته ایدسپاسگذارم....متاسفانه تالاب چاف موردبی مهری مسولین بین دوشهرستان لنگرودولاهیجان قرارگرفته ومساحت آن بخاطرتبدیل آن به شالیزارتوسط افرادسودجومورتخریب گسترده وافع شده..منابع طبیعی ومحیط زیست وکلانتری هابرفتن رشوه چشمشان رامی بندند