کرونا | ویروس کرونا | تفاوت کرونا و آنفولانزا
شیوع آنفولانزا از کرونا پیشی گرفت! | کرونا و آنفولانزا چه تفاوتهایی با هم دارند؟ + اینفوگرافیک
در اینفوگرافیک زیر باتفاوت های کرونا و انفولانزا آشنا می شوید.
کرونا (نام علمی: Coronaviruses)، گروهی از ویروسها متعلق به خانوادهٔ ویروسی کروناویریده هستند که از طریق ایجاد عفونت دستگاه تنفسی در پرندگان و پستانداران، ایجاد بیماری میکنند.این ویروسها میتوانند عامل ایجاد برخی از انواع سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ باشند. کرونا ویروسها در دههٔ ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.اندازهٔ ژنوم ویروسهای کرونا از ۲۶ تا ۳۲ کیلوباز، متغیر است که از بزرگترین ژنومها در بین ژنوم تمام آرانای ویروسها هستند. این ویروسها بهطور طبیعی در انسانها و پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکنند، با این حال تاکنون میلیونها کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شدهاست. آخرین نوع آنها، کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد. شیوع این کروناویروس پس از مدت کوتاهی تبدیل به دنیاگیری شد و تمام جهان را نگران کرد و تبدیل به بحران بینالمللی رسید.
دکتر شهنام عرشی درباره پیشبینی روند بروز آنفلوآنزا طی فصل سرد امسال، بیان کرد: پس از آغاز شیوع آنفلوآنزا حدود ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد که بیماری به پیک رسیده و سپس دوره بیماری طی شود و بر این اساس حدس میزنیم این روند تا بهمنماه ادامه داشته باشد. شدت بروز آنفلوآنزا در سال جاری وابسته به رعایت بهداشت فردی و دقیقا همان پروتکلهایی است که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ذکر میکردیم. اگر فردی علائم سرماخوردگی داشته باشد لازم است که فاصله ایمن با او رعایت شود و حتی خود فرد سعی کند دو تا سه روز در منزل استراحت کند تا از انتقال بیماری به سایرین پیشگیری شود.
کووید-۱۹ و آنفلوآنزا علائم مشابه بسیاری دارند. با برخی از تفاوتهای مهم بین این بیماریها آشنا شوید
از هفته گذشته شاهد افزایش مراجعه بیماران به مراکز درمانی و بستری ها در استان هستیم و بررسی ها نشان می دهد که شمار مبتلایان به آنفلوآنزا و سرما خوردگی از کرونا سبقت گرفته است.
وی افزود: بویژه در هفته گذشته موارد بیماری به شدت افزایش یافت تا جایی که حدود ۵۰ درصد نمونههایی که علائم سرماخوردگی داشتند، موارد آنفلوآنزا بودهاند. البته این آمار بسته به گروههای مختلف مقداری متفاوت است. روند بیماری آنفلو آنزا هر ساله بررسی میشود تا همکاران دانشگاهی و پزشکان در جریان باشند که بیدلیل با تشخیصهای دیگر از آنتیبیوتیکها استفاده نکنند.
و درباره علت زودتر شروع شدن روند افزایشی بروز آنفلوآنزا در سال جاری، توضیح داد: این روند تنها مختص کشور ما نیست و همانطور که ذکر شد در سایر کشورها هم روند افزایشی بروز بیماری آنفلوآنزا زودتر آغاز شده است. در طول دو سال گذشته که با شیوع بالای کرونا در کشورها مواجه بودیم، شیوع آنفلوآنزا به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر استفاده از ماسک و شستن دستها، فاصلهگذاری اجتماعی و... کاهشی بود، اما امسال که کمتر شاهد رعایت پروتکلها هستیم، بروز موارد افزایشی دور از انتظار نیست. البته لازم است سایر دلایل تخصصی هم مورد بررسی قرار گیرد.
عرشی درخصوص نوع فعلی آنفلوآنزا که شیوع پیدا کرده است، اظهار کرد: اکنون بیش از ۹۵ درصد موارد آنفلوآنزا در کشور ما نوع A است و در سایر کشورها هم این روند مشاهده میشود و تعداد موارد آنفلوآنزای نوع B کمتر است. بر این اساس یک سوم موارد آنفلوآنزا در کشور H۱N۱ و حدود دو سوم نیز نوع H۳N۲ است.
وی درباره پیشبینی روند بروز آنفلوآنزا طی فصل سرد امسال، بیان کرد: پس از آغاز شیوع آنفلوآنزا حدود ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد که بیماری به پیک رسیده و سپس دوره بیماری طی شود و بر این اساس حدس میزنیم این روند تا بهمنماه ادامه داشته باشد. شدت بروز آنفلوآنزا در سال جاری وابسته به رعایت بهداشت فردی و دقیقا همان پروتکلهایی است که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ذکر میکردیم. اگر فردی علائم سرماخوردگی داشته باشد لازم است که فاصله ایمن با او رعایت شود و حتی خود فرد سعی کند دو تا سه روز در منزل استراحت کند تا از انتقال بیماری به سایرین پیشگیری شود.
او با اشاره به روند کاهشی استفاده از ماسک در کشور، گفت: ما طی دو سال گذشته هیچ زمانی اعلام نکردیم که دیگر کسی ماسک استفاده نکند. توصیه ما همواره استفاده از ماسک بوده است؛ چون از نظر ما پاندمی کرونا خاتمه نیافته است. هنوز هم باید در مراکز پر تردد و پر تجمع و سربسته از ماسک استفاده شود و موضوع تهویه جدی گرفته شود.
وی درباره علائم بروز آنفلوآنزا، افزود: علائم بسته به شدت و ضعف بیماری در طیف موارد سرماخوردگی است. درصورتی که فردی علائم سرماخوردگی داشته باشد و دو یا سه روزه بهبود پیدا نکند باید به پزشک مراجعه کند و از مصرف خودسرانه دارو بویژه آنتیبیوتیک، پرهیز شود. با ادامهدار شدن بیماری بیش از مدت ذکر شده حتما باید به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص افتراقی درمانهای لازم آغاز شود.
ارسال نظر