سویه جدید کرونا | تاثیر واکسن روی سویه جدید کرونا
کرونا، هوشمندتر از همیشه | آیا واکسن ها توان مقابله با کرونا را دارند؟
با توجه به همه گیری مجدد کرونا، آیا واکسن های داخلی توان مقابله با سویه جدید را دارند؟
بیماری کرونا مجددا در ایران همه گیر شده است و روز به روز آمار مبتلایان و فوتی های کرونا بیشتر می شود. با توجه به اینکه اکثریت جمعیت کشور، واکسن کرونا را تزریق کرده اند، این سوال پیش می آید که آیا واکسن ها بخصوص واکسن های داخلی توان مقابله با سویه جدید این بیماری را دارند یا خیر؟
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه واکسنهای تولید داخل نیز همان کارایی واکسنهای خارجی را دارد، گفت: سویه جدید کرونا دارای علائم جدیدی نیست و نسبت به دلتا، کشندگی کمتری دارد؛ این ویروس گویا به صورت هوشمندانهتری سرایت بیشتری دارد.
وی افزود: سویههای جدید هماکنون در کشور فعال است و خطر مرگ و میر در افرادی که دارای مشکلات زمینهای مانند سن بالا، سرطان، دیابت، بیماری نقص ایمنی و مشکلات دیگری هستند، کشندگی بیشتری دارد در حالی که این خطر برای جوانان و مردم عادی کمتر است.
رئیس بخش بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با بیان اینکه این ویروسها واکسنگریز است، ادامه داد: با این وجود تزریق واکسن بهتر از تزریق نکردن آن است و افراد دارای بیماریهای زمینهای به طور حتم باید واکسیناسیون خود را کامل کنند.
وی با اشاره به وضعیت واکسیناسیون عمومی کشور، تاکید کرد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم دوز اول و ۵۰ تا ۶۰ درصد دوز دوم را تزریق کردهاند. مردم از دوزهای سوم و چهارم استقبال کمتری داشتند که البته در دنیا نیز به همین شکل است و ما جزو ۱۰ کشور اول در میزان واکسیناسیون عمومی هستیم.
عمادی با بیان اینکه واکسنها عوارض جدی ندارند، افزود: برخی افراد که به دلیل ترس از عوارض واکسن، آن را تزریق نمیکنند دچار اشتباه میشوند و لازم است به طور حتم دوزهای مختلف واکسن خود را تزریق کنند.
وی با اشاره به حذف واکسن آسترازنکا از سبد واکسیناسیون کشور، اظهار کرد: این واکسن دارای بیشترین عارضه بود که از سبد واکسنهای کشور حذف شد، واکسنهای فایزر و مدرنا هم برخی جوانان را دچار اختلالات عروقی و سکتههای قلبی میکرد.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: درست است که این واکسنها صددرصد از مرگ پیشگیری نمیکنند اما تحقیقات نشان داده تا حدود زیادی مرگ و میرها را کاهش میدهد و هیچ تفاوتی نیز بین واکسنهای داخلی و خارجی وجود ندارد همان اندازه که سینوفارم چینی اثربخش بود فایزر و مدرنا نیز به همان شکل بود، بنابراین لزومی به خرید واکسنهای خارجی وجود ندارد و واکسنهای تولید داخل نیز همان کارایی واکسنهای خارجی را دارد.
وی خاطرنشان کرد: اینکه کشورهای اروپایی تنها تزریق برخی از واکسنها را برای ورود به کشورشان مجاز میدانند یک موضوع سیاسی است کشورهای اروپایی میگویند تنها واکسنهای مدرنا و فایزر را قبول دارند اینها مربوط به عالم سیاست و تحت فشار گذاشتن کشورهای دیگر است اما واقعیت این است که واکسنها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
عمادی درخصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی حتی با وجود تزریق واکسن، تاکید کرد: باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کرد و لازم است یاد بگیریم چگونه با این ویروس کنار بیاییم تا کمترین آسیب را ببینیم.
ارسال نظر