داشبورد | گذاشتن پا روی داشبورد

پاهاتو ننداز رو داشبورد تا این بلاها سرت نیاد!! + فیلم و توضیحات

گذاشتن پا روی داشبورد از جمله عادتهاییست که احتمالاً آن را به خاطر راحتی بیشتر انجام می‌دهید، بدون اینکه بفهمید چه خطرات مرگباری دارد!

داشبورد
ویکی گردی:

گذاشتن پا روی داشبورد در فیلم‌ ها جذاب به نظر می‌رسد. تصور لم دادن روی صندلی و گذاشتن پاها روی داشبورد در حالیکه آفتاب می‌تابد و نسیم خنکی هم می‌زود ممکن هست شما را به انداختن پا روی داشبورد ترغیب کند. اگرچه چنین تصوری حال‌وهوای خوبی دارد اما آیا می‌دانید در صورت وقوع تصادف قرارداشتن در چنین موقعیتی چقدر خطرناک است؟ بد نیست بدانید این رفتار می‌تواند به قیمت جان شما تمام شود. ارزشش را دارد؟

وقتی روی صندلی مسافر نشسته‌اید و راننده در حال رانندگی است، تکیه دادن به پشت و گذاشتن پاها روی داشبورد می‌تواند بسیار آرامش‌بخش باشد. با این حال هر چقدر هم این کار حس خوبی به شما بدهد، در صورت وقوع تصادف یا سقوط خودرو، قرارداشتن در این شرایط به شدت خطرناک است. دفعه بعد که به این فکر افتادید در این حالت بنشینید، دلایل زیر را برای چشمپوشی از این کار به خاطر بیاورید.

 ترفند خلاقانه برای تبدیل داشبورد خودرو به یخچال + فیلم

در ادامه یه فیلمی براتون گدذاشتم که دلیل این که چرا نباید پاهاتو بذری رو داشبورد رو بهت گفته پس با ما همراه باش.

برای دیدن فیلم زیر هم لطفا فیلتر شکن تون رو خاموش کنید.

گذاشتن پا روی داشبورد چه خطراتی دارد؟

همان‌طور که گفتیم، قرار دادن پا روی داشبود حس خوشایندی دارد، به خصوص در سفرهای طولانی می‌تواند به رفع خستگی کمک بزرگی کند. لم دادن روی صندلی، کشیدن پاها و تماشای جاده‌های زیبای ایران در حین سفر قطعاً لذتبخش است اما در صورتی که خیلی بدشانس نباشید. اگر در این شرایط تصادف کنید، ممکن است آسیب جدی ببینید یا حتی جان خود را از دست بدهید! در زیر به چند مورد از اتفاقاتی که ممکن هست برای شما رخ دهد اشاره می‌کنیم.

1- آسیب دیدن در اثر فشار ناشی از بازشدن کیسه هوا

کیسه هوا برای محافظت از شما طراحی شده است، البته در صورتی که درست نشسته باشید! چنانچه در شرایط مناسبی نباشید، نه تنها کیسه هوا از شما محافظت نخواهد کرد، بلکه منجر به ایجاد صدمات جدی‌تری می‌شود. تصور کنید پاهای خود را روی داشبور خودرو قرار داده‌اید و در همین حین تصادف می‌کنید، فشار ناشی از بازشدن کیسه هوا باعث می‌شود پاهای شما به سمت بالا یا شیشه جلو پرتاب شده و آسیب جدی یا شاید غیرقابل‌جبرانی ببینید. پرتاب شدن پاها می‌تواند منجر به ایجاد شکستگی در ناحیه صورت و بینی نیز شود.

در صورتی که شدت تصادف بالا باشد، کیسه هوا ممکن است با سرعت 322 کیلومتر بر ساعت نیز باز شود. اگر درست نشسته باشید هم فشار ناشی از چنین سرعتی به شما آسیب جزئی می‌زند اما کیسه هوا از ایجاد صدمات بزرگ‌تر جلوگیری می‌کند. حال اگر تحت چنین شرایطی پاهای شما روی داشبور باشد، فکر می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد؟ تصور آن هم دردناک است!

گذاشتن عینک روی داشبورد ممنوع

بعد از خواندن این نکته ممکن هست فکر کنید که راننده من کاربلد است و تصادف نمی‌کند. این تصور کاملاً ساده‌لوحانه است و عوامل مختلفی می‌توانند منجر به بروز تصادف شوند. علاوه‌براین، کیسه هوا در شرایطی غیر از تصادف و در اثر نقص فنی هم ممکن است باز شود یا احتمال دارد شما به طور ناگهانی خیلی محکم به داشبورد ضربه بزنید و زمینه بازشدن کیسه هوا را فراهم کنید. بنابراین همیشه احتیاط کرده و از قراردادن پاها روی داشبور صرف‌نظر کنید.

2- آسیب دیدن در اثر فشار ناشی از کمربند ایمنی

کمربند ایمنی از دیگر تجهیزاتی است که برای محافظت از جان شما طراحی شده است، منوط به اینکه درست نشسته باشید. اگر درست بنشینید، کمربند ایمنی بدون آسیب زدن به اندام‌های حیاتی از شما محافظت می‌کند. قراردادن پاها روی داشبورد وضعیت نشستن شما را تغییر می‌دهد و این بدان معناست که کمربند ایمنی به درستی روی بدن شما قرار نمی‌گیرد.

3- ایجاد آسیب جدی در صورت واژگون شدن خودرو

اگر روی صندلی سرنشین درست ننشینید و خودرو واژگون شود، هیچ عنصری برای محافظت از شما وجود نخواهد داشت! کیسه هوا در صورت واژگونی خودرو موظف به محافظت از قسمت‌های پایینی بدن شما است. اما اگر پای شما روی داشبور باشد، کیسه هوا نمی‌تواند کار خود را درست انجام دهد و از زانو یا سینه شما محافظت کند.

با توجه به آنچه گفته شد، در صورتی تجهیزات ایمنی خودرو اعم از کیسه هوا و کمربند ایمنی می‌توانند کار خود را درست انجام دهند که درست از آن‌ها استفاده کنید. گذاشتن پاها روی داشبور، شما را در موقعیتی قرار می‌دهد که حتی این تجهیزات می‌توانند به شما آسیب وارد کنند. هنگام وقوع تصادف یا به دلیل نقص فنی احتمال بازشدن کیسه هوا برای محافظت از اندام‌های پایینی شما وجود دارد، اما اگر پاهای شما روی داشبور باشند، پرتاب شدن پاها در اثر فشار ناشی از بازشدن کیسه هوا به سمت بالا و شیشه به شدت جان شما را تهدید می‌کند. این شرایط در صورت واژگون شدن خودرو هم برقرار است. همچنین قراردادن پاها روی داشبورد باعث می‌شود کمربند ایمنی به درستی روی بدن شما قرار نگیرد. در صورت بروز تصادف در این وضعیت، کمربند ایمنی می‌تواند به اندام‌های حیاتی شما آسیب بزند.

منبع: عصر ایران

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر