آبشار خون | معرفی آبشار خون | آبشار خون در قطب جنوب
در این آبشار به جای آب خون جاریست! | عکس های حیرت انگیز آبشار خون
در این مطلب از سایت ویکی گردی علت نام گذاری این آبشار به آبشار خون را بخوانید.
آبشار خون، یک جاذبه طبیعی در قطب جنوب است که حالا مشخص شده که نانوکرههای ریز غیرکریستالی غنی از آهن، سیلیس، کلسیم و آلومینیوم باعث تشکیل آن شدهاند. در سال ۱۹۱۱، یک زمینشناس استرالیایی به نام توماس گریفیت تیلور، در حال کاوش در درهای در قطب جنوب بود که به صورت تصادفی با آبشار خون روبرو شد. با ما همراه باشید تا با آبشار خون بیشتر آشنا شوید.
در سال ۱۹۱۱، یک زمینشناس استرالیایی به نام توماس گریفیت تیلور، در حال کاوش در درهای در قطب جنوب بود که به صورت تصادفی با یک آبشار عجیب روبرو شد. آبی که از زیر یخچالی به نام تیلور جاری میشد، پس از تماس با هوا، به رنگ قرمز تیره در میآمد و از همین رو این مکان را "آبشار خون" نامگذاری کرده بودند. در طول یک قرن گذشته، فرضیههای متعددی برای توجیه این پدیده عجیب مطرح شده بود. حالا تیمی از دانشمندان بر این باورند که بالاخره پاسخ این سوال را یافتهاند: وجود نانوکرههای ریز غنی از آهن، سیلیس، کلسیم، آلومینیوم، سدیم و سایر عناصر.
ولی چرا حل این معما بیش از یک قرن به طول انجامید؟ طبق مقالهای که اخیرا در مجله "مرزها در نجوم و علوم فضایی" منتشر شده، این طور به نظر میرسد که نانو کرهها، موادی آمورف هستند؛ بدین معنا که فاقد ساختار کریستال هستند و از همین رو از روشهای تحلیلی قبلی که به دنبال مواد معدنی بودند، گریزان بودند؛ به این دلیل که از نظر تکنیکی آنها مواد معدنی به شمار نمیروند.
شاید به نظرتان انتخاب یک مجله نجوم و فضایی برای انتشار این مقاله عجیب به نظر برسد ولی آبشار خون در یخچال تیلور، یک سایت برای اخترزیست شناسان و دانشمندان سیارهشناسی است که تمایل زیادی دارند تا درباره چگونگی تکامل و رشد حیات در محیطهای سخت در جهان اطلاعات بیشتری کسب کنند.
تجهیزات مریخ نوردی در مسیر یخچال تیلور
کن لیوی، از دانشگاه جان هاپکینز که یکی از نویسندگان این مقاله است در این باره گفته:«با ظهور ماموریتهای مریخنوردها، تمایل زیادی برای تلاش در راستای تجزیه و تحلیل مواد جامدی که در آب آبشار خون وجود دارد، ایجاد شده است؛ گویی که اینجا یک سایت مریخی است. چه اتفاقی میافتد اگر یک مریخنورد در قطب جنوب فرود بیاید؟آیا این مریخنورد میتواند مشخص کند که چه چیزی باعث قرمز شدن آبشار خون میشود؟ این سوال جذابی است و چندین محقق مشغول بررسی آن هستند.»
یکی دیگر از این محققان جیل میکوچی از دانشگاه تنسی است؛ یک میکروبیولوژیست که سالها درباره یخچال تیلور و آبشار خاص آن تحقیق کرده است. او و تیمش با بهرهگیری از تکنیکهایی که ناسا برای ماموریتهای مریخی در مسیر اکتشاف سطح این سیاره استفاده میکردند، برروی نمونههای برداشته شده از این سایت، مطالعه کردند. از جمله این تکنیکها میتوان به طیفسنجی Mossbauer که توسط مریخنوردهای اسپیریت و آپورچونیتی استفاده شده بود، طیفسنجی مادون قرمز نزدیک (VNIR)، طیفسنج مادون قرمز متوسط-دور مورد استفاده در نقشهبردار سراسری مریخ و فضاپیمای ادیسه مریخ؛ پراش پرتو ایکس درجا (XRD) که درمریخ نورد کنجکاوی استفاده شده بود و طیفسنج رامان که در مریخنورد استقامت مورد استفاده قرار گرفته بود، اشاره کرد.
ارسال نظر