سفر به جاهای دیدنی هند | همه چیز درباره جاهای دیدنی هند

معرفی جاهای دیدنی هند | عکس و آدرس جاهای دیدنی هند

هند از آن دسته کشورهایی است که بی‌ شک نامش در لیست هر سفر دوستی پیدا می‌شود. عجایب جاهای دیدنی هند بی ‌پایان است. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

جاهای دیدنی هندوستان
ویکی گردی:

هند یکی از بزرگترین کشورهای دنیا است که از ارتفاعات کوه های هیمالیا تا سرسبزی استوایی کرالا و از گنگ مقدس تا شن های صحرای تار پهناور است. مطمعنا می توانید حدس بزنید جاهای دیدنی هند چقدر متنوع و زیباست. جمعیت این کشور بیش از 1 میلیارد نفر است که در آن 2 هزار گروه عقیدتی وجود دارد و به بیش از 200 زبان صحبت می کنند.سفر به این کشور و دیدن جاهای دیدنی هند می تواند یکی از بهترین سفرهای شما باشد. پس برای آشنایی با جاهای دیدنی هند با ویکی گردی همراه باشید.

کلیسای بوم ژیزوس گوا

جاهای دیدنی هندوستان

کلیسای بوم ژیزوس گوا یکی از محبوب‌ترین کلیساهای گوا به‌شمار می‌رود و در کنار دیگر کلیساهای منطقه، نشانه‌ای از دوران استعمار پرتغال است. پیکر مومیایی زاویر مقدس، مبلغ پرتغالی مسیحیت در گوا، در همین کلیسا نگهداری می‌شود. با ساخت در اوایل قرن ۱۷ میلادی، ۴۰۸ سال از عمر کلیسا می‌گذرد و بنای آن به‌عنوان بهترین نمونه از معماری باروک در هند محسوب می‌شود. نام کلیسای بوم ژیزوس در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

 

تاج محل

جاهای دیدنی هندوستان

تاج محل، مهم‌ترین جاذبه گردشگری، نگین مرمری انگشتری هند و تاجی جواهرنشان بر تارک آسمان آن است. مکانی شگفت‌انگیز که با اسرار فراوان و رازهای مگو که حس کنجکاوی تماشاگران را تحریک و با عظمت معماری خویش، ‌آنان را به تحسین و شگفتی وا می‌دارد. با این حال تنها بخشی از شهرت و عظمت و زیبایی تاج محل، در معماری ایرانی آن نهفته است. داستان عشق پر سوز و گدازی که در پس پرده تاج محل قرار گرفته،‌ آن را بیش از آنچه باید،‌ در مرکز توجه جهانیان قرار داده است. دلدادگی «شاه جهان» امپراتور گورکانی هند به همسر ایرانی و محبوبش «ارجمند بانو بیگم» و قصه تلخ فراق آنان بود که تاج محل را به سمبلی از عشق در جهان تبدیل کرد. اتفاقی که سالانه گردشگران بسیاری را برای لمس واقعیت و تماشای عظمت عشق،‌ راهی هند و شهر آگرا می‌کند. این محبوبیت و شهرت فراوان و منحصربه‌فرد، تاج محل را در فهرست عجایب هفت‌گانه جدید دنیا قرار داد و نامش را در میراث جهانی یونسکو به ثبت رساند. در این مقاله با عمارت تاج محل هند، داستان ساخت آن و اسرار نهفته در پشت دیوارهای مرمری‌اش بیشتر آشنا خواهید شد.

 

قلعه سرخ دهلی (لال قلعه دهلی)

جاهای دیدنی هندوستان

قلعه سرخ دهلی که با نام لال قلعه دهلی نیز شناخته می‌شود، جواهری با ارزش، بازمانده از دوران مغول‌ها است. در سال ۱۶۳۸، زمانی که شاه‌ جهان پایتخت را از آگرا به دهلی منتقل کرد، دستور ساخت‌وساز قلعه سرخ را با استفاده از تجربه‌ی ساخته‌های قبلی صادر کرد. از همین رو این مکان به طرز قابل توجهی با نمونه‌های همتایش در آگرا متفاوت ساخته شده است. ورودی تاثیرگذار قلعه با نام دروازه لاهور که حتی از دروازه‌ی دهلی هم بزرگ‌تر است، توسط امپراتور برای جشن‌های تشریفاتی استفاده می‌شد. چراغانی و نورپردازی‌های ویژه‌ی قلعه هنگام شب به همراه موسیقی مخصوص، ۳۰۰ سال تاریخ را پیش روی بازدیدکنندگان زنده خواهد کرد. با توجه به ارزش تاریخی، معماری و فرهنگی، قلعه سرخ دهلی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

 

غارهای الفنتا

جاهای دیدنی هندوستان

غارهای الفنتا مجموعه ای از غارهای سنگی را شامل می‌شود که در دل کوهی در جزیره الفنتا حجاری شده‌اند و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده‌اند. قدمت این مجموعه به قرن پنجم برمی‌گردد و متشکل از پنج معبد هندو و دو غار معبد بودایی است که تا سده‌ی ۱۵۰۰، جزو مناطق زیارتی شهر بودند. البته بعضی از این سازه‌ها امروزه به ویرانه تبدیل شده‌اند؛ اما این مجموعه هنوز هم به خاطر تندیس‌های خاص، معماری و ارزش تاریخی و فرهنگی، جزو بهترین و دیدنی‌ترین جاذبه‌های شهر است.

 

قلعه سرخ (قلعه آگرا)

جاهای دیدنی هندوستان

در کشور هند در شهر آگرا در نزدیکی بنای مشهور تاج محل، یکی دیگر از مکان‌های ارزشمند و جاهای دیدنی هند به نام قلعه یا ارگ آگرا یا قلعه قرمز آگرا واقع شده است که قدمت آن به قرن شانزدهم می‌رسد. 

 

کاخ جهانگیر

جاهای دیدنی هندوستان

کاخ جهانگیر که با نام جهانگیر محل نیز شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین کاخ ساخته شده در قلعه آگرا به‌شمار می‌‌رود و به دستور اکبر شاه ساخته شده است. او قصر منحصربه‌فردی برای پسر مورد علاقه خود، جهانگیر می‌خواست و از همین رو، آن را کاخ جهانگیر نام نهاد. قصر جهانگیر ترکیب منحصربه‌فردی از سبک‌های معماری هند و آسیای مرکزی را نشان می‌دهد. به‌عنوان بخشی از قلعه آگرا، این کاخ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

 

قلعه امبر

جاهای دیدنی هندوستان

قلعه امبر که با نام قصر امبر نیز شناخته می‌شود، در شهر امبر، در ۱۱ کیلومتری جیپور قرار دارد و یکی از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های راجستان است. دژ را راجامان سینگ اول در قرن شانزدهم ساخت که المان‌های متنوعی از سبک‌های مختلف معماری منطقه را دارا است و از نظر معماری، شاهکار محسوب می‌شود. تک تک جزییات دژ مانند ستون‌ها، دیوارنگاره‌های باشکوه و آثار هنری ساخته شده با شیشه، عاج و چوب صندل، همگی به تنهایی جاذبه‌هایی ارزشمند و دیدنی هستند. این دژ با هیچ کدام از آثار به‌جا مانده از آن دوران، قابل قیاس نیست. از بالای قلعه امبر می‌توانید چشم‌اندازهای بسیار زیبایی از تپه‌های اطراف و شهر ببینید. از این قلعه به‌عنوان لوکیشن بسیاری از فیلم‌های بالیوودی نیز استفاده کرده‌اند. با توجه به ارزش تاریخی و معماری، قلعه امبر در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. 

 

شهر قدیم گوا

جاهای دیدنی هندوستان

شهر قدیم گوا در غرب ایالت گوا قرار دارد و قدمت آن به دوران استعمار پرتغالی‌ها بازمی‌گردد. این بخش برای مدت چند قرن، پایتخت پرتغالی‌های به‌شمار می‌رفت و میزبان صومعه‌ها و کلیساهای متعدد است. شهر قدیم گوا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و هر ساله هزاران توریست می‌شود. 

 

معبد کایلاسا

جاهای دیدنی هندوستان

ساخت مجسمه سنگی یکی از سخت‌ترین رشته‌های هنری به حساب می‌آید. هنری که به صبر زیاد و مهارت بالا نیاز دارد؛ صبری که باید شکل یک شی را روی سنگ سختی مثل مرمر نقش بزند. حالا تصور کنید چه صبر و مهارتی نیاز است تا یک معبد سنگی در دل یک کوه ساخته شود. معبدی به زیبایی و خیره‌کنندگی «کیلاسا» (Kailasa) در «غارهای اِلورا» (Ellora Caves) که از جاهای دیدنی هند است. 

 

پایانه چاتراپاتی شیواجی

جاهای دیدنی هندوستان

پایانه چاتراپاتی شیواجی که در گذشته با نام پایانه ویکتوریا شناخته می‌شد، ترمینال راه‌آهن در کلان‌شهر بمبئی است. این پایانه در دوران امپراتوری بریتانیا بر شبه‌قاره هند، توسط دولت وقت بریتانیا ساخته شد. با معماری ویکتوریایی، این ایستگاه قطار بیش از یک قرن در برابر اتفاقاتی چون حملات وحشتناک مقاومت کرده است. در سال ۲۰۰۴ میلادی، پایانه چاتراپاتی شیواجی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

 

مسجد رانی روپاماتی

جاهای دیدنی هندوستان

مسجد رانی روپاماتی که با نام‌های مسجد رانی روپاواتی و مسجد ملکه میرزاپور نیز شناخته می‌شود، از جاذبه‌های مذهبی شهر احمدآباد در ایالت گجرات هند است و مسجد اصلی این شهر به‌شمار می‌رود. در قرن پانزده میلادی، محمود بگادا مسجد رانی روپاماتی را در منطقه میرزاپور ساخت و نام همسر خود، رانی روپاماتی را بر آن گذاشت. مسجد طولی برابر با ۳۲ متر، عرضی معادل ۱۴ متر و ارتفاعی بالغ بر حدود ۱۰ متر دارد و در بنای آن می‌توان تلفیقی از معماری هندی-اسلامی را مشاهده کرد. به‌عنوان بخشی از شهر احمدآباد، این مسجد در فهرست میراث جهانی یونسکو به‌ ثبت رسیده است. 

 

پارک ملی دره گلها

جاهای دیدنی هندوستان

پارک ملی دره گلها در ایالت اوتاراکند، در شمال هند قرار دارد و با مرغزاران پوشیده از گل‌های کوهستانی و گونه‌های متعدد گیاهی شهرت یافته است. با قرارگیری در ارتفاع ۳,۳۵۲ تا ۳,۶۵۸ متری از سطح دریا، پارک ملی دره گلها در همراهی با پارک ملی ناندا دوی، ذخیره زیست‌کره ناندا دوی را تشکیل می‌دهند که ناحیه انتقالی منحصر‌به‌فردی میان رشته‌کوه‌های زانسکار و هیمالیا است. در سال ۲۰۰۵ میلادی، ذخیره زیست‌کره ناندا دوی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

 

آب انبار رانی کی واو

جاهای دیدنی هندوستان

آب‌انبار رانی کی واو که در ایالت گجرات قرار دارد، به‌عنوان یکی از شگفت‌انگیزترین چاه‌پله‌های هند شناخته می‌شود. با قدمتی که به قرن ۱۱ میلادی بازمی‌گردد، این سازه توسط همسر یکی از شاهان سلسله چاولوکیا، در بزرگداشت شوهرش ساخته شده است. در دهه ۱۹۴۰ رانی کی واو مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و در سال ۲۰۱۴، تحت پرونده‌ای با عنوان «رانی کی واو (چاه‌پله ملکه) در پاتان، گجرات» در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.  رانی کی واو یکی از بهترین نمونه‌ها در نوع خود به شمار می‌آید. این آب‌ انبار شبیه به معبدی معکوس ساخته شده است تا به‌نوعی بر تقدس آب تاکید گذارد. هفت پلکان در آب‌انبار جای گرفته‌اند و طبقات آن‌ را به یک‌دیگر متصل می‌کنند. در فضاهای مختلف آب‌انبار ۵۰۰ نقش‌برجسته اصلی و بیش از هزار نقش‌برجسته کوچک‌تر کار شده‌اند که ترکیبی از تصاویر نمادین و مذهبی را به نمایش می‌گذارند.

 

معبد خاجوراهو

جاهای دیدنی هندوستان

معبد خاجوراهو هند یکی از خاص ترین معبدهای هند و حتی جهان است. معماری و تزیینات این معبد با سایر معبدها متفاوت است. عده ای بر این باورند که این معبد بخاطر برخی مسائل بدآموزی دارد و حتی در زمان گاندی دستور تخریب معبد خاجوراهو هم صادر شد اما عملی نگردید و این بنا همچنان پابرجاست و سالانه گردشگران توریستان زیادی را جذب می کند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر