اسپند | دود کردن اسپند برای سلامتی

فواید شگفت انگیز دود کردن اسپند که نمی دانستید!

دود کردن اسپند از قدیم الایام مرسوم بوده و تا الان ادامه پیدا کرده است. در ادامه مطلب خواص دود کردن اسپند را بررسی کرده ایم.

اسپند
ویکی گردی:

اسپند یک بوته چند ساله و انبوه با برگ‌های نوک تیز و ظاهری شبیه به سیخ می‌باشد. ارتفاع آن حدود ۰.۳ متر و عمق ریشه‌های آن تا ۶.۱ متر می‌باشد. دانه‌های گیاهی اسپند دارای مواد شیمیایی، چون هارمین، پگانین، هارمولول و هرمالین بوده که در صنعت دارویی بسیار مفید و کاربردی می‌باشد.دود کردن اسپند خواص زیادی دارد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم

خاصیت دارویی اسپند

بیشتر مواقع از گیاه اسفند به عنوان یک خوشبو کننده هوا به کار می برند و کمتر از لحاظ مصرف خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد چرا که به خاطر مصرف ناصحیح آن عوارض بدی همچون سکسکه ، تشنج ، بیش از حد بزاق، تهوع وضعیف شدن اعصاب مرکزی بروز می کند.

به چه غذاهایی نباید فلفل سیاه بزنیم؟ 

در طب سنتی و اسلامی برای افزایش ترشح شیر ، دفع ترشح شیر ، درمان روماتیسم ، افزایش قدرت جنسی ، درد معده از عصاره های گیاهی اسپند استفاده می شود.

طبق تحقیقات آزمایشگاهی انجام شده از عصاره اسپند جهت نابود کردن میکروب ها استفاده میشود.عصاره های حاصل از کالوس خواص ضد میکروبی در برابر میکروب هایی نظیر استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولی و کاندیدا آلبیکانس را نشان داده است.

 

برخی از خواص درمانی اسپند به تسکین آسم افراد، درمان میکروب‌ها و تحریک موتور سیستم عصبی مرکزی و مخ مربوط می‌شود. در واقع اسپند در رفع بیماری‌های تنفسی و ریوی، چون بلغه ریه و نزله ریوی کمک کننده بوده و در درمان آسم بسیار موثر می‌باشد.

در مجموع خاصیت‌های دارویی اسپند مربوط به تسکین درد کمر، رفع بی حسی و نقصان حرکت، درمان بواسیر، درمان دندان درد، رفع حساسیت و… مربوط می‌شود. البته بر طبق تحقیقات عصاره اسپند نیز برای نابود کردن میکروب‌های محیطی و ضدعفونی فضا نیز استفاده می‌شود.

اسپند خاصیت میکروب کشی دارد و به همین دلیل در مکان‌های شلوغ و پرجمعیت که احتمال وجود عفونت است، دود کردن این گیاه توصیه می‌شود. گیاه اسپند باعث خوشبو شدن هوا و ضدعفونی محیط می‌شود و از قدیم این امر در میان افراد خانواده مرسوم بوده است. البته این رسم به عنوان رفع چشم بد بیشتر شایع بوده است.

 

اسپند دود کردن و درمان چشم زخم

علم و عقل بشری برای درک بعضی از واقعیت ها و حقایق زندگی ناتوان است. یکی از پدیده هایی که تا به امروز علم بشری قادر به اثبات آن نبوده است چشم زخم می باشد که همچنان هیچ دلیلی برای رد و تکذیب آن پیدا نکرده است.از دیدگاه برخی بو دادن دانه های اسپند از چشم زخم جلوگیری می کند.

نگهداری از سوهان برای مدت طولانی

در روایات آمده است که اسپند شیاطین را دور کرده و حافظ خانه و اهل آن از شر شیطان و چشم زخم می باشد. از امام صادق علیه السلام درباره اسپند و کندر پرسش و که در پاسخ فرمودند:هیچ ریشه ای از گیاه در زمین نمیجنبد و هیچ شاخه ای در آسمان بالا نمیرود مگر آنکه خداوند فرشته ای را ماموریت داده تا آن را به قطعات خرد شده تبدیل کند یا به سرنوشتی که دارد برساند و شیطان (میکروب) از هفتاد خانه ای میگریزد که در نزدیکی خانه ای باشد که در آن اسپند است و شفا از هفتاد بیماری در اسپند است که آسان ترین آن خوره است، پس دود کردن اسپند را از یاد نبرید.اما کندر منتخب و برگزیده پیامبران سابق است و حضرت مریم(ع) از آن، کم گرفت و هیچ دودی سریع تر از دود کندر به آسمان بالا نمی رود. دود کندر میکروب ها را دفع و آفات و بلاها را طرد میکند پس دود کردن کندر را از یاد نبرید.

عوارض و مضرات مصرف اسپند

افراد با مزاج گرم بهتر است از مصرف اسپند به دلیل عوارض ناشی از آن پرهیز کنند. بهتر است که پس از استفاده اسپند به مصرف سکنجبین اقدام کنید چرا که از دیگر عوارض اسپند، ایجاد تهوع و استفراغ است. در خوردن اسپند باید دانه‌های سیاهی که دود می‌شوند را میل کنید، درواقع ظاهر دانه‌ها باید مطابق همان دانه‌ها باشد.

نکته مهم دیگر در مصرف اسپند، پرهیز از جویدن دانه‌های اسپند است. این دانه‌ها سمی دارد که هنگام جویدن فعال می‌شود. علاوه بر تمام این موارد، مصرف زیر ۵ گرم اسپند قابل قبول است و در صورت افراط در مصرف ممکن است با مسمومیت ناشی از آن مواجه شوید

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۵ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر