دعا | دعای روز پنجم ماه رمضان

دعای روز پنجم ماه رمضان + اعمال روز پنجم

روز پنجم ماه مبارک رمضان هم مانند روز های دیگر این ماه عزیز دارای اعمال و دعای مخصوص خود می باشد. در این قسمت می توانید دعای روز سوم ماه رمضان را با معنی و تفسیر آن بخوانید.

دعا
ویکی گردی:

دعا از نشانه های عبودیت و بندگی و بهترین عبادت است. دعا موجب تقویت انسان با ایمان و پایداری دین و اعتقاد او می شود. ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای انسان ها است تا در کنار این سفره بزرگ و متنوع رحمت الهی بنشینند و دست به دعا بردارند. در این بخش از دین و مذهب ویکی گردی دعا روز پنجم ماه مبارک رمضان را آورده ایم.

متن دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.

دعای مخصوص روز جمعه و متن زیارت امام زمان (عج) + ترجمه

ترجمه متن دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان

خدایا قرار بده در این روز از آمرزش جویان وقرار بده مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردارت و قرار بده مرا در این روز از دوستان نزدیکت به مهربانی خودت ای مهربان ترین مهربانان. ( مفاتیح الجنان )

شرح دعای پنجم ماه مبارک رمضان

در این دعا می گوییم خدایا من را در این ماه رمضان جزو مستغفرین قرار بده، افرادی که استغفار می کنند باید شرایط استغفار را داشته باشند و بعد از نماز مغرب هم 70 بار استغفار زبانی نمایند. استغفار کردن سبب می شود که خدا گره از کارهاتان باز کند، اما باید شرایط استغفار را هم مراعات کرد.

در این دعا می گوییم خدایا من را از بندگان شایسته خودت قرار بده، فرمانبردار تو باشم، اطاعت تو را کنم، خدا آدم فرمانبردار را دوست دارد.

در این دعا می گوییم خدایا من را از دوستان نزدیکت قرار بده، کسانی که خود خدا را می خواهند و عبادت را برای خود خدا کردند و نه برای ترس از جهنم، آنها در بهشت خدا وارد می شوند و دوست خدا هستند.

در آخر این دعا می گوییم خدایا به مهربانی خودت، دعاهای ما را مستحاب کن.

اعمال شب و روز پنجم ماه رمضان

برای شب و روز پنجم ماه رمضان، در کتاب مفاتیح الجنان اعمال مخصوصی سفارش شده است که در ادامه به آن اشاره شده است.

نماز شب پنجم ماه رمضان

در مفاتیح الجنان آمده است :نماز شب پنجم؛ دو رکعت در هر رکعت حمد و پنجاه مرتبه توحید و بعد از سلام صد مرتبه «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد» گفته شود.

خواندن دعا

شیخ مفید در کتاب مقنعه از ثقه جلیل علی بن مهزیار و از امام محمدتقی(ع) روایت کرده است که خواندن این دعا در هر وقت از شب و روز ماه مبارک رمضان مستحب است:

اصول خواندن نماز شب برای گرفتن حاجت

«یَا ذَا الَّذِی کَانَ قَبْلَ کُلِّ شَیْ‌ءٍ، ثُمَّ خَلَقَ کُلَّ شَیْ‌ءٍ، ثُمَّ یَبْقَی وَ یَفْنَی کُلُّ شَیْ‌ءٍ، یَا ذَا الَّذِی لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْ‌ءٌ، وَ یَا ذَا الَّذِی لَیْسَ فِی السَّمَاوَاتِ الْعُلَی، وَ لاَ فِی الْأَرَضِینَ السُّفْلَی،‌ وَ لاَ فَوْقَهُنَّ وَ لاَ تَحْتَهُنَّ وَ لاَ بَیْنَهُنَّ إِلَهٌ یُعْبَدُ غَیْرُهُ، لَکَ الْحَمْدُ حَمْداً لاَ یَقْوَی عَلَی إِحْصَائِهِ إِلاَّ أَنْتَ، فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ، وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً لاَ یَقْوَی عَلَی إِحْصَائِهَا إِلاَّ أَنْتَ»‌.

‌«ای خدایی که پیش از هر چیز وجود داشتی و آن گاه همه ی موجودات را آفریدی و سرانجام تو می مانی و همه ی اشیا نابود می گردند، ای خدایی که در آسمان های برتر و زمین های زیرین و در بالا و میان و زیر آن ها معبودی که پرسیده شود، جز تو وجود ندارد، ستایش تو را، ستایشی که هیچ کس جز تو بر شمارش آن قادر نباشد. پس بر محمّد و آل محمّد درود فرست، درودی که جز تو نتواند آن را بشمارد».

خواندن دعای رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ

شیخ کفعمی در بلدالامین و مصباح از اختیار سیدبن باقی نقل کرده است که هرکه این دعا را در هر روز ماه رمضان بخواند حق تعالی گناهان چهل ساله او را می آمرزد:

«اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ، الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرآنَ، وَ افْتَرَضْتَ عَلَی عِبَادِکَ فِیهِ الصِّیَامَ،‌ ارْزُقْنِی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرَامِ فِی هَذَا الْعَامِ وَ فِی کُلِّ عَامٍ‌ وَ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الْعِظَامَ، فَإِنَّهُ لاَ یَغْفِرُهَا غَیْرُکَ یَا ذَا الْجَلاَلِ وَ الْإِکْرَامِ‌».

«بار خدایا ای پروردگار ماه رمضان که فرو فرستادی در آن قرآن را و بر بندگانت در آن روزه را واجب فرمودی، مرا حج خانه محترمت در این سال و در هر سال روزی فرما و گناهان بزرگم را به من ببخش زیرا که‌ آن ها را جز تو کس نیامرزد ای خدای صاحب جلالت و بزرگواری».

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

ارسال نظر